Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért gyártanak manuális...

Miért gyártanak manuális váltós autókat, amikor az automata váltóknak sokkal egyszerűbb a kezelése és nem kell bajlódni a tengelykapcsolóval?

Figyelt kérdés
2013. jún. 14. 17:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%
Ez engem is érdekelne. Mindig is utáltam a manuális váltót, mint a szart. Szerintem automata ezerszer jobb. És hagyjuk a baromságot h az automata váltósok nem tudnak vezetni..
2013. jún. 14. 17:12
 2/14 anonim ***** válasza:
93%
Azért, mert van rá igény. Ha autót veszel választhatsz, nem is értem a kérdést.
2013. jún. 14. 17:18
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Egyrészt mindkettőnek van előnye, s hátránya is. Másrészt a manuális olcsóbb. Harmadrészt sokan nem utasként ülnek a kocsiba, hanem vezetőként. Ők szeretnek gépészkedni.

Létezik olyan gépjármű is, amelyben már kormány sincs. Ugyanúgy ülsz bele, mint az utasaid. Mindent gép vezérel. Ez lenne neked való. De nem sokan szeretik ezt. És ezzel szabálytalankodni sem lehet(!)

(Pesti utcán ne keresd, nincs forgalomban.)

2013. jún. 14. 17:23
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Mert sokkal élménydúsabb egy kéziváltós kocsit vezetni, mint egy dodzsemet. Legalábbis nekem az.
2013. jún. 14. 17:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az automata váltó sokkal bonyolultabb és drágább szerkezet mint a manuális.Egy pl:Barátom X5-ösébe megált a váltó 5000 eurójába került.Egy manuális váltő majdnem hogy örökéletű. Én személy szerint manuális párti vagyok.De szokás kérdése.
2013. jún. 14. 18:13
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Mert a manuális váltónak múltja van.
2013. jún. 14. 18:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert sokkal nagyobb élmény úgy vezetni, hogy teljesen a te irányításod alatt van, hogy mikor váltasz. Engem pl. őrületbe kergetne, ha nem kéne kuplungolni és nem kéne áttolnom a váltókart más sebességekbe, csak a gázt meg a féket nyomni, mint egy dodgemben és egy gép döntené el helyettem, hogy mennyire húzathatok ki egy fokozatot. Aki nagyon hadakozik a manuális ellen az valószínűleg nem tudja normálisan kezelni.
2013. jún. 14. 19:01
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
Nem szívesen vezetnék automatát... A vezetés élményét NEKEM, az adja meg, hogy én váltok és nem a kocsi. A többi szempontot meg már előttem leírták. Drágább szervizelés, van múltja stb... Abban igazad van h sokkal egyszerűbb, de ezt nem mindenki szereti. Probléma,a esetén meg zsebbe nyúlós a dolog.
2013. jún. 14. 19:37
 9/14 anonim ***** válasza:
4%
3 éve vezetek automata váltós autót. Sajátot, de kitűnően tudom vezérelni, hogy meddig húzassam ki. Iszonyat kényelmes, én a kuplungpedálozást, meg sebesség rakosgatást, meg pici gáz nyomást nem bírnám ki, ha mondjuk dugóba kerülnék, a középénél 100%, hogy habozna a szám üvöltenék és otthagynám az egészet, mint az Összeomlás című filmben. Továbbá egy automata is nagyon élvezetes tud lenni, mikor csak beülök az autóba és megyek, lazán, szépenn, ahogy tetszik, nem kell ott szarakodnom. Manuális váltós autón tanultam vezetni az autósiskolában, de nagyon-nagyon utáltam. Szó mi szó nehezen is tudtam megtanulni, de a végén ment már simán. Viszont megszeretni sehogy sem sikerült. Ráadásul már az összes kicsit is komolyabb autót automata váltóval csinálják kizárólag. Ez a jövő gyerekek! Pl. egy X5-ös BMW, vagy S Merci is kizárólag automatával készül. Sima manuális már baromi kevésben található. Most ilyen alapon állítsatok magatok kompressziót meg mittomén, akik mondják ezt a baromságot, hogy azoknak való automata, akik nem tudnak vezetni. Na meg akik szeretnek gépészkedni..
2013. jún. 14. 20:38
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Pedig az Összeomlásban automata váltós kocsit vezetett Douglas bácsi. Na jó, nem hasogatom tovább a szőrszálat, értem, hogy mire gondolsz :D Igen, a nagy autók közül egyre több készül alapból automatával, hogy szegény gazdagok ne erőltessék meg magukat. Én a kilométereim kb. 95%-át manuálissal tettem meg, nekem valahogy hozzátartozik dugóban is a kuplung+gáz történet, egyáltalán nem tartom idegesítőnek, pedig most az árvíz miatt volt benne párszor részem... Én automatát egyedül egy nagy dög amcsi benzintemetőben tudnék elviselni, ha majd egyszer sikerül beszerezni egyet. Ízlések és pofonok, kinek mi a kényelmes, én maradok a kézinél.
2013. jún. 14. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!