Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltós kocsikban...

Automata váltós kocsikban átlagos menettempónál mi történik, ha teljesen felengedem a gázpedált, de nem is fékezem?

Figyelt kérdés
A csökkenő fordulatszám miatt elkezd visszaváltani, vagy beáll egy szintre és egyenletesen halad tovább? (Soha nem vezettem automatát.)

2013. ápr. 4. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém speciel 40 mérföldig ha elveszem a gázt visszaejti a fordulatot alapjáratra,szabadonfutózik itt csak direkt visszaváltásra van motorfék,afölött zárolt fokozatot használ /2-3/ motorfékre,de ez 20éves hidraulikus vezérlésú 722es merci váltó.

A mai váltók felismerik a motorfék üzemet,a kerék vissza hajt a motorra.Lejtmenetben is képesek visszakapcsolni,ismerik a tolóüzemet is.

2013. ápr. 4. 10:07
 2/6 anonim ***** válasza:
59%
gyakorlatilag megválaszolta az előttem szóló..
2013. ápr. 4. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Elkezd lassulni az auto, a fordulatszam csokken, szepen lassan visszavalt 1-be.

Ha hosszu egyenes sik szakaszon vagy, akkor egy ido utan lelassul az auto olyan szintre, hogy setalhatsz mellette. Persze ez autotol is fugg. Az enyem nehez dog, epphogy csak csordogal gazadas nelkul. Komolyabb emelkedon mar el sem indul gaz nelkul.

De olyan is van, hogy ha pont jo az emelkedo szoge, akkor meg tudom allitani, hogy Dben van, se gaz se fek, es all egyhelyben a kocsi :)

2013. ápr. 5. 02:12
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

mint az előttem szólónak, nekem is ugyanez van.. az ATF váltóban ez a jó..persze ezt a kúszást már próbálják más konstrukciókkal kiküszöbölni, mert feleslegesen fogyaszt.

jó tudni, hogy kisebb emelkedőn nem gurul vissza, ha lámpánál, vagy egyéb okból meg kell állni...

a kérdésedre válaszolva, a sebesség csökenésével arányosan, a gyári beállítás szerint visszakapcsol úgy, hogy észre sem veszed.mindig abban a fokozatban áll, ami annak a sebességnek megfelel...persze a lábad nincs a gázon.

automata mindörökké!

2013. ápr. 5. 06:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

jó tudni, hogy kisebb emelkedőn nem gurul vissza, ha lámpánál, vagy egyéb okból meg kell állni... - en mindig ezzel jatszom :)

egy ido utan megtanulod melyek az emelkedok, ahol ezt el lehet jatszani, es megallsz (pl. a lampanal) es lassan felengeded a feket, gaz nelkul a verda egyhelyben marad... hihi

2013. ápr. 5. 07:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam:)
2013. ápr. 5. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!