Mz etz 250 motoromnak elment a kompressziója. A képen látható, hogy hol. Mit tudok ezzel csinálni? Itt veri ki az olajat és itt megy el a kompresszió. Motor nem indul. Hogy lehet ezt orvosolni? Fémragasztó? Lent van kép róla
2013. máj. 8. 11:16
21/28 kata kata válasza:
Volt valami előjele a főtengelynek (Csörgés egyéb zörej,túlmelegedés?)A dugót te is meg tudod nézni a követezőképpen gyertya ki, egyik ujjadat rászorítod a lukra,hogy tömítsen a másik kezeddel a berúgókart lenyomod és érezni fogod,hogy van,vagy nincs kompressziód! Persze a gyújtást lekapcsolni!!
22/28 A kérdező kommentje:
hát ezt még így nem csináltam, de amúgy ha kézzel simán lenyomom a berugókart, és alul, amiről küldtem képet, ott megy el a kompresszió, mert kifúj. szal ha vki rárug és odateszem a kezem, érzem, hogy ott jön ki a levegő. lehet hülyén fogalmaztam meg, nem tudom a szakszavakat :D de am majd hazahozom, azt lefényképzem a dugót meg stb, aztán kíváncsi vagyok a te véleményedre is.
2013. jún. 5. 01:00
23/28 A kérdező kommentje:
am az egész úgy kezdődött, hogy kimentünk motorozni, aztán egyszer csak úgy elment az erő, alig akart beindulni meg pufogott mintha utógyújtása lenne. aztán hazahoztam, másnap kitisztítottam a karburátort és rúgásra nem akart beindulni. haverom megtolt, beindult aztán felpörgött mint a vadbarom. leesett a gyújtáskapcsoló kulcs vagy mi az, és nem tudtam egyből leállítani és a pipát húztam le. kb 20másodpercig pörgött nagyon. utána már nem akart beindulni, meg könnyű lett lenyomni a berugókart. na ezt most megfogalmaztam :D
2013. jún. 5. 01:03
24/28 A kérdező kommentje:
am szar az akksi, azthittem attól van utógyújtás. de amikor hazahoztuk a motort, rátettem a töltőt és 1 rugásra indult. ez még a karburátor tisztítás előtt volt.
2013. jún. 5. 01:04
25/28 kata kata válasza:
Hát elég nehéz kihámozni amit leírtál!Egy biztos,nem állt be a motor!!Azért pörgött fel karbi tisztítás után mert rosszul
raktad vissza a gázdugattyút,így padlógázon indult be tolásra a szerencsétlen!Javaslom keressél rá a netten 2 ütemű motor működésére (rajzra,ábrára),hogy képben legyél úgy ahogy. 1 ütem:szívás-sűrítés, 2 ütem:robbanás-kipufogás.Nálad a második ütemnél lefelé halad a dugattyúd
de mivel tömítetlenség van a forgattyúsházban ezért nem tudja az átömlőcsatornán felnyomni a keveréket,hanem a foton látható helyen nyomja ki!! Ez arra következtet engem,hogy nem a motorral van gond!
26/28 anonim válasza:
Ha kilyukadt a forgattyúsház, az azért nem a semmitől szokott történni. De szétszedés nélkül pontosat nem lehet tudni - mondjuk az a lyuk ott elől nem gyári tartozék, de kérdés, hogy ok vagy okozat.
27/28 A kérdező kommentje:
még a főtengely is úgy van felhegesztve meg ilyenek. röhej az egész
2013. jún. 5. 19:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!