Automata váltó pro-kontra?
"robotikus és automataváltókkal."
szekvenciális váltójuk van... ami az alap vasakon nem szokott lenni. max a váltókaron billenthetsz de az nem olyan mint az említett kocsikon a kormány mögötti.
A vezetésben nem a kuplung használata a nehéz, erre majd akkor jössz rá mikor elkezdesz vezetni tanulni. Igazából semmi se nehéz szerintem, de a kuplung használata, a váltás a legegyszerűbb.
Azt mondják hogy az automata váltó mellett ellustulsz, monotonná válik a vezetés.
A kézi váltó még mindig népszerűbb az országban és ha úgy adódik hogy vezetnél egy kézi váltós autót, de te automatához szoktál hozzá akkor valószínűleg megszenvedsz az elején.
Én a meghibásodástól is félnék, ezért nem vennék automatát, csak akkor ha abból a típusból nem létezik kézi váltós, de ez csak a sportkocsiknál van meg a prémiumkategóriás kocsik csúcsmodelljeinél.
Autót ugyan nem vezetek, csak motort, de én nagyon szeretek váltani, s eleve azt, ha én döntöm el, hogy mikor milyen fokozatban legyen... Hogyan lennék hypermiler automatával? Pokolian zavaró lenne. Szeretem én irányítani a dolgokat, fényképezőgépen sem bírom az automatát, majd én beállítom és a végén előhívom a képet, jobb vagyok, mint a gép, ami nem tudhatja, mit akarok. Nem értek az automata váltók működéséhez, de nem hiszem, hogy kitalálná gyorsításnál, hogy melyik fokozatban akarom, pedig az nem mindegy nekem.
Azt sem tudom, autóval milyen könnyű lefulladni, nekem a motor nem szokott, érzi az ember, mikor kell váltani, a kuplungot is be lehet húzni :D Igenis ad élményt a váltás, bár szomorú élete van annak a motorosnak, akinek attól szórakoztató az útja, hogy vált, az tény :D De attól még az is fontos :)
amikor életemben először vezettem autót, én is azt gondoltam, h na, ezt sosem fogom megtanulni :) most meg már csuklóból megy az egész, teljesen természetes módon.
tény, h nem vezettem még automata váltós autót, de egyszer az életben minimum kipróbálom. :)
dugóban, emelkedőn induláskor tényleg sokkal kényelmesebb az automata, de ne azon tanulj, mert ha csak arra vizsgázol, akkor nem vezethetsz manuálisat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!