Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó pro-kontra?

Automata váltó pro-kontra?

Figyelt kérdés
Mikor nem rég életemben először próbáltam autót vezetni, borzasztó balf*szkodás volt a kuplungolással, hogy egyáltalán rá bírjam az autót hogy megmozduljon. Utána elgondolkodtam hogy mennyivel "könnyebb lehet az élet" automata váltóval. Viszont akik régebb óta vezetnek azt mondják elveszi a vezetés élményét. Szerintetek?
2013. máj. 3. 18:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Egyén függő, nekem manuális van, de a következő tuti automata lesz. Engem személy szerint nem vonz a gépészkedés. Nem leszólom, csak nekem nem jön be.
2013. máj. 3. 18:57
 2/18 anonim ***** válasza:
47%
Hülyeség, hogy elveszi a vezetés élményét! Én kuplungolóssal tanultam meg vezetni, azt is vezettem pár évig, majd kimentem Amerikába, ahol szinte csak automatát lehetett kapni. Vettem is egy olyat, és nagyon élveztem, főleg azt, hogy nem gurul hátrafelé a lejtőn, nem kell bohóckodni a kézifékes indulással. Akinek ez adja meg a férfiasságát, hogy kuplungol, meg váltogat (ahelyett, hogy a barátnője térdére tenné a bal kezét), az csak csinálja. Én már nem vennék nem automatát.
2013. máj. 3. 19:03
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
bal kezét?
2013. máj. 3. 19:13
 4/18 anonim ***** válasza:
90%
mármint a jobbat:)
2013. máj. 3. 19:14
 5/18 anonim ***** válasza:

előny: nem kell félni hogy lefulladsz, nincs váltogatás, dodgem az egész

hátrány: drága a karbantartása (ha elromlik 200-300 ezer ft), rendszeres váltóolajcsere 50-60 ezrenként 60 ezer ft, picit többet fogyaszt ugyanakkora motornál, nem te határolod meg a dinamikád, csak korlátoltan.

2013. máj. 3. 19:51
 6/18 anonim ***** válasza:

" rendszeres váltóolajcsere 50-60 ezrenként 60 ezer ft"

Azért ne túlozzunk, jó lesz az feleannyinak is. Persze 50 000-ként, akkor is cserélni kell.

2013. máj. 3. 19:56
 7/18 anonim ***** válasza:

Akinek mindegy csak vigyen el az autó A-ból B-be, vagy nincs olyan érzéke a kuplunghoz, hogy normálisan tudja kezelni az autót, annak jó az automata, aki szeret menni az autóval, és nem mellesleg tudja is kezelni normálisan, annak manuális.

Emellett buszba és kamionba automata, ha az ember 9 órát nyomja heti 5x, akkor már jobb az automata.

2013. máj. 3. 20:34
 8/18 anonim ***** válasza:
Én is a manuálisat szerettem mert hogy annak van vezetési élménye.Tavaly vettem egy T6-os Volvot. 1000szer nagyobb élmény mint az összes eddigi autóm. Lehet hogy azért mert ez majdnem 300Le,de ezek után nem vennék manuálisat.
2013. máj. 3. 21:07
 9/18 Beviz Elek ***** válasza:

Az automata sokkal kènyelmesebb, mindig marad egy szabad kezed. Ellenben elveszi az autózàs èlmènyèt (szàmomra) ès csak egy közlekedèsi eszköz marad.

Nem tetszik az automatàkban, hogy elkezded neki nyomni, a motor bömböl ès fokozatosan elkezd gyorsulni. Nèhàny esetben nem abba a fokozatba rakja mint te szeretnèd.

Nincs èlmèny abban az elözèsben amikor odalèpsz, pàr pillanat mulva magàtól vàlt ès semmi dolgod.

A dombon felfelè elindulàs manuàisnàl sem para ha tud az ember vezetni

2013. máj. 3. 21:16
 10/18 anonim ***** válasza:
Automata előnyei : sokkal egyszerűbb stresszmentesebb lazább vezetés, szabad kéz és egy láb, nincs többé lefulladás, dugóban nem kell ezerszer kuplungon tornázni, manapság a modern automaták már nemcsak jobban ,jobbkor ,de kevesebb fogyasztással is váltanak. Hátrányai: néha méregdrága javítás ,gyakrabban elromlik ,nem értenek idehaza hozzá, régebbi típusokon lomhaság és többletfogyasztás, a sportosabb modelleket kivéve nem lehet annyira gyilkolni vele a kocsit (kinek előny kinek hátrány)
2013. máj. 3. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!