Mikor szoktatok visszaváltani (/visszakapcsolni)? Pl: kanyarodás előtt, kanyarodás közben?
ok. én is így csinálom, csak kíváncsi voltam mert a családban csak én csinálom így. apu mindíg morog, hogy miért nem úgy csinálom mint ő: kanyar előtt fékez, s kanyarodás közben vált vissza.
én próbálom kímélni a kuplungot, előtte váltok vissza, s én így általában csak fékkel vagy ha nagyon lefékeztem 1 kis gázzal kanyarodok. nagyon ritkán kanyarodok kuplunggal.
Engem az oktatóm úgy tanított 4 éve, hogy a visszaváltásra fékkel kell rásegíteni, mert a fék+kuplung+visszaváltás szinte magába cuppantja a váltót és így kíméli az autót, úgyhogy amikor visszaváltok, mindig fékezek előtte, és tényleg jobb úgy nekem is, meg a kocsinak is. Úgyhogy mindig kanyarodás előtt, fékezés közben váltok. Ráadásul a kanyar után már gyorsabban kitudom húzatni az autót, mintha akkor szöszölnék a váltással.
22L
Első vagyok! Én már semmin nem lepődök meg az utcán. pl. vannak olyanok, akik a körforgalomba befelé indexelnek, vagy a lámpánál állna, és tartják a lábukkal a kuplungot......
De hogy az én családomat is bemutassam, apukám huga, menet közben a kuplungon tartja a lábát.........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!