Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor szoktatok visszaváltani...

Mikor szoktatok visszaváltani (/visszakapcsolni)? Pl: kanyarodás előtt, kanyarodás közben?

Figyelt kérdés
2009. szept. 28. 11:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Kiteszem, az indexet, kanyar elött(mikor már majdnem fordulsz) visszakapcsolsz, és bekanyarodsz!
2009. szept. 28. 12:20
 2/17 A kérdező kommentje:

ok. én is így csinálom, csak kíváncsi voltam mert a családban csak én csinálom így. apu mindíg morog, hogy miért nem úgy csinálom mint ő: kanyar előtt fékez, s kanyarodás közben vált vissza.

én próbálom kímélni a kuplungot, előtte váltok vissza, s én így általában csak fékkel vagy ha nagyon lefékeztem 1 kis gázzal kanyarodok. nagyon ritkán kanyarodok kuplunggal.

2009. szept. 28. 12:29
 3/17 anonim ***** válasza:
Én is kanyarodás előtt már visszaváltok és motorfékkel fékezek le kanyarodó-sebességre. Az oktatóm szeint nem helyes kuplungolva kanyarodni, mert akkor megszalad a kocsi, és ebben van is valami :) Szóval jól csinálod :)
2009. szept. 28. 12:33
 4/17 A kérdező kommentje:
akkor megnyugodtam, én is tanultam. na de anyu mit csinált a múltkor? olyan mérges lettem: körforgóban kb 30-al kanyarodtunk, de a váltó 5-ben volt. végig kuplungolt. és ezt eljátszotta már egy párszor
2009. szept. 28. 12:38
 5/17 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak, mikor válts. Én is sajnos bele-bele szólok párom vezetésébe, pedig nincs vele probléma, csak ő máskor vált, meg máshogy csinálja a dolgokat mint én.
2009. szept. 28. 13:00
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem az oktatóm úgy tanított 4 éve, hogy a visszaváltásra fékkel kell rásegíteni, mert a fék+kuplung+visszaváltás szinte magába cuppantja a váltót és így kíméli az autót, úgyhogy amikor visszaváltok, mindig fékezek előtte, és tényleg jobb úgy nekem is, meg a kocsinak is. Úgyhogy mindig kanyarodás előtt, fékezés közben váltok. Ráadásul a kanyar után már gyorsabban kitudom húzatni az autót, mintha akkor szöszölnék a váltással.

22L

2009. szept. 28. 13:12
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az utolsó csajszi jól csinálja, egyszerűen látod h kanyar jön akkor fék majd kupluing be, eléred a kb 30-as tempót amivel kanyarodsz váltó 2-esbe,(mondjuk városban általában ebbe, de lehet 3-as is ha nagyobb a kanyar) kanyarodás előtt meg már engeded is fel a féket és a kuplungot.
2009. szept. 28. 13:45
 8/17 anonim ***** válasza:
Jön a kanyar,fék le 30km/h-ra , kuplung be 2-es be teszem kanyarodok , közben kuplung be van nyomva amikor jövök ki a kanyarból akkor kuplung felenged.
2009. szept. 28. 16:18
 9/17 anonim ***** válasza:
Engem az első forgalmi vizsgámon azért húztak meg, mert többször kuplunggal kanyarodtam. A másodikon már figyeltem rá, és átmentem:D Szóval azóta én is úgy váltok, ahogy te.
2009. szept. 28. 18:41
 10/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok! Én már semmin nem lepődök meg az utcán. pl. vannak olyanok, akik a körforgalomba befelé indexelnek, vagy a lámpánál állna, és tartják a lábukkal a kuplungot......

De hogy az én családomat is bemutassam, apukám huga, menet közben a kuplungon tartja a lábát.........

2009. szept. 28. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!