Ezzel már megnehezíteném egy átlagos tolvaj dolgát és jó eséllyel másik autót választana?
Az autómban van gyári ultrahangos riasztó. Nyitásra, mozgásra és emelésre is riaszt.
Van benne gyári immobilizer.
Most tervezem egy váltózár beszerelését is mechanikus védelemként. Illetve egy kártyás rablásgátló rendszert is belerakatnék.
Az autó éjszaka zárt garázsban van.
Ez így már érne valamit?
Az a baj, hogy nem saját garázs, hanem közös teremgarázs. Akárki azért nem tud besétálni, van kamera rendszer is, de még sem érzem annyira biztonságosnak.
Na meg nappal is ha nem vagyok otthon, valahova leparkolok pár órára, onnan is lába kelhet...
Második! Tudom! Szándékosan nem úgy tettem fel a kérdést, hogy ellophatatlan-e az autóm, csak hogy megnehezíti-e a tolvaj dolgát.
Gondolom ha sokat kell vele vacakolni, feltöri, kiiktatja a riasztót, immobilizert, de még mindig nem indul sehogy, akkor inkább keres egy egyszerűbben elköthető járgányt.
megnehezíteni meglehet ,akár apróságokkal is . Pld egy "magán akciós " rejtett kapcsolóval is ...
Elképzelhető hogy tovább állnak ...
Anno a Gsi -m ennek köszönhetően maradt meg :)
Egyes őrzött garázsokból ki sem tud hajtani, mert kell hozzá kártya, vagy rfid chip biléta, csak behajtáskor nézi csak a rendszámot a rendszer.
Utcán meg a legjobb minőségű kormány és váltózár hatásos tud lenni, meg néhány átalakítás, például, hogy a motortérhez és a riasztóhoz ne tudjanak hozzáférni.
Ha nagyon bonyolult hatástalanítani ezeket, akkor legfeljebb felteszik egy trélerre és úgy viszik el az autót, de az meg nagy felhajtás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!