Miért gyorsul jobban az 1,3 as Benzines Swift, mint a 1,4 es dízel 206-os?
Figyelt kérdés
Oktatóm kocsija volt a 206-os 1,4es dízel.
Anyám kocsija 1,3 as benzines swift.
És ha kicsit megnyomjuk a pedált, a swift, már húz. Oktatómnál meg később kezdett gyorsulni, jobban kellett nyomni a gázt.
Elvileg a dízel jól gyorsul, és nagyobb köbcentis is volt 1 kicsit.
Mégis miért gyorsul mégis jobban a swift? Benzines, tudom, és azt mondják azok jobban gyorsulnak. De azt mondják a dízel autók is jól gyorsulnak...
2013. márc. 31. 14:23
1/9 anonim válasza:
A dieselt ha nem pörgeted 2000-2500 fölé, akkor úgynevezett turbólyukban üzemelteted a kocsit, ami azt jelenti hogy bizonyos fordulatszám alatt nem épül fel kellő turbónyomás. A másik fele hogy a swiftnek jó az áttételezése. A harmadik meg hogy az 1.4-es turbódieseltől ne várjunk csodát, mert a dieselek közt kicsinek számít. De egy 1.9 tdi már megy mint a golyó (pl audi a4), nagyobb kasznit mozgat, és nem eszik többet mint egy 1.3-as benzines.
2/9 Vizéli László válasza:
Ha a peugeot sima szívó diesel az nem is fog jobban gyorsulni. Ha rendelkezik valamiféle turbóval akkor kezd el húzni mikor eléri azt a fordulatot ahol kapcsol a turbó.
3/9 Vizéli László válasza:
Nekem a diesel 1.5-ös Kia 110 lóerővel már 1700-as fordulaton elkezdi ráncigálni a pille kasztnit.
4/9 anonim válasza:
Kapcsol a turbó??Azért a turbófeltöltő nem épp így működik....
5/9 anonim válasza:
4# es azon én is nevettem :)
de még ez is jó :)
úgynevezett turbólyukban üzemelteted
6/9 anonim válasza:
Hol volt itt szó turbóról??? A benzinesek pörgősebbek, a dízelesek meg nyomatékosabbak. A dízelek nem a jó gyorsulásukról híresek, hanem arról, hogy nagy tömeget mozgatnak "takarékosan" (értsd: kevés gázolaj fogyasztással). Plusz a Swift 200kg-al könnyebb is, és alapból "pörgősebb"...
7/9 anonim válasza:
ha az új swiftről van szó akkor azért mert az 92LE amíg a 206 os 70LE.
8/9 anonim válasza:
a kérdező szívó dizelről írt, az bizony lassabban gyorsul, de oktatni tökéletes.
van turbólyuk, csak nem ebben a kérdezett típusban..
a benzinest és a dízelt nem szabad összehasonlítani..
motor-motor, de olyan mint az almát körtével...
9/9 anonim válasza:
ez egy 1.4 HDI motor,gondolom én,az 70LE.tehát turbo!ebből szívó csak 1.9-es van,ami szintén 70LE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!