1993as 1. 0 Suzukiba beletehetem a Shell Rimula R6M 10w40 (dízel) olajat?
Nem nagyon kéne. Egyrészt dízelbe való, másrészt abból is a magas igénybevételűekhez.
A dízelmotor-olajok összetétele más mint a benzinesbe valóké , hosszú távon rosszabbul reagálnak a benzin és az égéstermékinek jelenlétére mint egy normál benzinesbe való olaj, az ezres blokk pedig hidrotőkés, tehát pláne nem tesz jót neki a rossz minőségű, vagy a rendellenes használat miatt idő előtt elhasználódott olaj.
ACEA A3/B4 szabványnak megfelelő olaj mehet bele, pl Valvoline Maxlife.
A benzinmotorban az olajok hígulni szoktak az elhasználódás során, a dízelben sűrűsödni. Ennek a bekerülő üzemanyag és égéstermékek stb. sok oka van, de eltérő tulajdonságokra van szükség a hosszú olaj-élettartamhoz. Ennek megfelelően teljesen más adalékanyagok vannak bennük.
Egy drága olajat gondolom nem 5-7000 km-re akarsz a kocsiba rakni. Ilyen rövid távon nem lenne gond a másmilyen olaj, de 10-15000 km-nél már drasztikusan romlanának az olaj kenési tulajdonságai, az eredmény rosszabb lenne, mintha valami alacsonyabb minőségű, olcsó, de típushoz való olajat használnál.
Én ajánlom inkább a Liqui-Moly 10W40 molibdénszulfidos olaját, nem olcsó, de nagyon jól teljesít hosszú távon is.
Köszönöm a válaszokat!
Az olaj az ingyen lenne azért merült fel bennem, hogy beletegyem a suzukiba.
Egyébként Valvoline Max Life-ot szoktam használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!