Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti lecserélnétek öreg autótokat?

Ti lecserélnétek öreg autótokat?

Figyelt kérdés
Van egy Opel Astrám. Automata váltós, 18 éves, 265e km-nél járunk. Semmi "szervi" baja sincs, megy, mint a golyó, az alvázán egy makula rozsdafolt sincs. A motorhháztető, meg a jobb hátsó sárvédő viszont elég rozsdás. Most volt műszakin, előtte fékcsere, lengéscsillapító csere, miegymás. A mostani munkámhoz jobb lenne egy kisebb étvágyú kocsi. Szerintetek cserléljem le?

2013. márc. 31. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Mivel ebben az autóban semmi különleges nincs, igy simán lecserélném.
2013. márc. 31. 12:59
 2/10 Vizéli László ***** válasza:
Én az előzőmet 16 éves korára cseréltem, de nekem rengeteg hiba volt az autóval hála az ismeretlen előéletének. Ha van rá módod és lehetőséged akkor cseréld mielőtt még a karosszériára elkezdenél költeni.
2013. márc. 31. 13:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanilyenem van csak 19 éves és manuális, enyémmel is hasonló gondok vannak, az alvázat nyáron újítottam fel, foltozás, plusz festés, meg a fékeket is cseréltem. Én csak azért nem cserélem le, mert motorilag teljesen rendben van, és már lassan 290 ezer km lesz benne, de még mindig megy mint a rakéta legalább, bár már vannak nyűgjei, de ne vészesek.

Én eddig azért nem cseréltem le, mert ez még autó, mert ne olyan mint az újabbaké hogy még lámpát sem cserélhet rajta az ember szerelő nélkül, plusz ez már megélt egy pár koccanást, ami olyan minimális volt hogy bontásból apróért vettem új alkatrészt és a festése sem volt bonyolult mert simán megoldottam itthon, úgy hogy a kutya sem mondja meg hogy házilag lett festve.

A sárvédőknél nekem is már kezd rohadni, főleg a jobb hátsó, ez egy tipikus opel betegség, ami nagy munkával jár, mert teljesen cserélni kell, és az nem egyszerű mert a fél autó bontásával jár ez, ami már nem éri meg.

persze már tervezem a cserét egy újabbra, mondjuk 10 évesre, de az akkor lesz ha a következő műszakiig eljutok maximum, és előtte átnézetem mert akkor már könnyebben lehet mérlegelni hogy mi érné meg jobban, mert a legutóbbi is már necces volt, de átengedték szerencsére, mert ugye a jó öreg elektronikája már nem éppen egy mai és már a végét járja, még van 3 éve max és új vezetékek kellenek bele, meg új csatlakozók, amire már nem érdemes költeni.

2013. márc. 31. 13:10
 4/10 anonim ***** válasza:

De ha semmi baja, akkor minek? Ha jó állapotban van, akkor legfeljebb újat vennék helyette, ha pedig újra nincs pénzed, vagy egyszerűen nem akarsz, akkor pofozd ki ezt! Az F Astra sem eszik annyit, hogy megérje lecserélni szerintem.

Én a helyedben inkább kilakatoltatnám és fényeztetném a megmaradt pénzből.

2013. márc. 31. 13:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat. Sajna, 50-50% az igen-nem aránya, tehát nem lettem okosabb.

Azért tettem fel nektek, mert bennem is hasonló az arány. Egyrészt ugyen nem vagyok egy autób*zi, nekem az csak wgy darab vas, ami elvisz egyik hwelyről másikra, másrészt viszont jelenleg Németországban élek, és itt elég snassz egy öreg csotrogánnyal járni. Aztán: Egyrészt nincs kedvem egy körtecseréért lebontani a fél kocsit (lásd új autó) de nincs kedvem az Opelek gyerekbetegségével (fűtés, kijelzők) sem tovább küszködni.

Egyrészt ismerem öreg barátom minden létező rigolyáját, másrészt soha a büdös életbe nem lesz még egy ilyen megbízható kocsim. Egyrészt viszonylag olcsón tudnék itt kint kocsit venni, másrész soha a büdös életbe nem kapok az Astráért annyit, amennyit (nekem) ér.

És sorolhatnám napestig, de mindig fele-fele az arány.

2013. márc. 31. 14:21
 6/10 anonim ***** válasza:

"Egyrészt ismerem öreg barátom minden létező rigolyáját, másrészt soha a büdös életbe nem lesz még egy ilyen megbízható kocsim. Egyrészt viszonylag olcsón tudnék itt kint kocsit venni, másrész soha a büdös életbe nem kapok az Astráért annyit, amennyit (nekem) ér."

Ha ezzel így vagy, akkor miért zavar egy esetleges kijelzőhiba? Igenis tisztelendő, ha szereted az autódat HIBÁKKAL EGYÜTT!

Én a helyedben felújíttatnám, esetleg amit lehet modernebbre cserélnék.. Lásd: kijelző. És inkább legyen öreg, de jó állapotú, mint mondjuk egy nagyon menő E90-es BMW télen nyári gumikkal... (Remélem lejött a lényeg!)

2013. márc. 31. 14:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha számodra az autó csak egy "mosógép", vagyis érzelemmentesen, tárgyként nézel rá, és csak annyi a dolga, hogy elvigyen A-ból B-be, akkor csak a matek számít.

Meddig éri meg életben tartani. Új, fiatalabb kocsi vásárlásánál számolj az értékvesztéssel is, ami az öreg Astránál már nincs, csak a szervizelés költsége. Ameddig ezt megéri rákölteni, tartsd meg.

2013. márc. 31. 15:50
 8/10 anonim ***** válasza:

én itthon élek, másként gondolkodom...megtartanám a régit, mert ilyen régi automata, az nagy kincs...

és vennék egy majdnem új, használtat..

a régi nagy előnye, mint a nőé, hogy ismered..jó, kissé unalmas, snassz, de megbízható...

ott biztos kapsz trendit...

2013. ápr. 1. 06:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó hozzászólásokat, végre elbillent a mérleg nyelve. Azt hiszem, marad még egy ideig a kicsike. Így viszont át kell jelentenem, és német rendszámot kell rá kérnem, ami további tetemes költséget jelent.
2013. ápr. 2. 11:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi lett azóta az autó sorsa, de szerintem is érdemes megtartani. Igaz én német ellenes vagyok, nekem olasz kocsim van,de új autóval veszi fel a versenyt, olyan állapotba szedtem :) Szerintem sokkal jobb egy régi,de karbantartott autóval járni aminek ismered a gyengéit,te is tudod szerelni ha kell,és ismered a gyenge pontjait. Megfelelő karbantartással,szeretettel és odafigyeléssel egy életen át elvisz téged A-ból B-be. A mai flancos új autókba már ez nincs meg...Nem tudod te magad otthon a kertbe szerelni,csinálgatni mert mégegy izzócseréhez is mindent szét kell bontani...Tipikus vásárolj,fogyassz szindróma van ebben az országban ...Sajnos.
2014. márc. 8. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!