Ti felújítanátok, vagy lecserélnétek?
Figyelt kérdés
Van egy 3mas golfom 1.9tdi.2003 ban került hozzám,én vagyok a magyar első tulaj,de az autó 94 es évjáratú,idén nyáron menne műszakira és elég sokat kéne most ráköltenem,hogy gatyába legyen rázva.Motorja tökéletes,csak kasztni gondok vannak,lengéscsillapito futomü szilentek egyéb apróságok.Kb 4-5száz ezerbe lenne a javítás. Viszont ezért a pénzért,meg amit ezért kapnék,vehetnék egy tíz évvel fiatalabb autót.
Ti hogy döntenétek?
2013. jan. 21. 21:35
1/10 anonim válasza:
Ne költs rá ennyit. Ha ki tudod hozni 80-90ből, akkor még érdemes. Ebben kb. benne lenne a futőmű és a szilentek szintentartása, a kasztnit pedig csak annyira javítsd ki, amennyire feltétlenül szükséges. Ez kb. az átírás és egyéb költségek ára, ennyit még szerintem érdemes rákölteni, ha ennél többet kell, akkor sajnos nem érdemes.
2/10 anonim válasza:
Hát ez már tényleg elég sok pénz, sztem én nem költenék rá ennyit, max 2-300k-t, de akkor utána már tényleg működjön sokáig. Viszont azt is kalkuláld bele, hogyha lecseréled, akkor az újra is biztosan kell költeni valamennyit a vásárlás után.
3/10 anonim válasza:
vehetsz 10 évvel fiatalabbat is, de azok már nem úgy vannak össze rakva, mint a 90-es években.
4/10 anonim válasza:
Az kizárt, hogy 500-t kelljen rákölteni. Akkor már nincs ép lemez rajta. Az én autóm tavaly nyáron lett szétszedve csavarjaira, egyedül a futómű maradt benne, komplett festés, lakatolás, rohadt mindenhol (tényleg mindenhol) és 200-210-be került mindenestül. És nem voltak hozzá utángyártott elemek, mint a Golfhoz, mindent kézzel kellett legyártani.
5/10 anonim válasza:
4-500e -ért, hadd ne mondjam milyen jó kis 10 évvel fiatalabb autót kapnál, egy biztos, arra is költened kéne. Ez az 1.9-es elmegy még étolajjal is, ami a mai üzemanyagárak mellett, nagy fegyvertény. Én a helyedben a felújítás mellett döntenék
6/10 A kérdező kommentje:
A festés lenne csak 200,de van rajta egyéb tennivaló is,pl 4lengéscsillapitó kapásbol 80 ezer és még had ne soroljam. nem mondtam hogy 500ért vennék autót ha vennék.
2013. jan. 22. 10:51
7/10 A kérdező kommentje:
étolajjal azaz,drágább mint a gázolaj
2013. jan. 22. 10:52
8/10 anonim válasza:
Használt olajra gondoltam :D Egy teli fény kerül 200-ba. lengés csillapítót vegyél bontottat, sztem kijön a 4db egy húszasból.
9/10 anonim válasza:
Hol drágább az étolaj mint a gázolaj? Egy liter gagyibb étolaj (pl. LIDL) 360-380 Ft egy liter gázolaj 420 Ft. Senki nem a Floriolra gondolt meg ilyen bifidus essensises olajra gondolt, a használt étolaj meg pláne ócóbb kvázi ingyé van.
10/10 A kérdező kommentje:
használt étolaj,attól aztán megtáltosodik a gép háhhááá
meg bontott lengéscsillspitó na hagyjatok már,cseréljem ki a szart a fosra,meg kurjam tönkre a motort használt étolajjal máhhááá
2013. jan. 22. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!