Simson hengeremet ha felfúratom 60ccm-re akkor mit csináljak még a motorral?
tehát nem szeretnék bele másik főtengelyt, még a gyári van benne sosem volt a blokk megbontva, egyszer volt a henger lehúzva! és a hengert apám esztergályos műhelyben felfúrná, csak nem lehet hónolást csinálni ott, mi baja lesz ha nem lesz meg hónolva? és valamit kellene még alakítani a hengerben felfúrás után? és mit cseréljek még? azt szeretném hogy kicsit jobban gyorsuljon
azért szerentém 60ccm-re hogy ha elkopik a henger akkor ne kelljen még eldobni, és hogy azért elbírja a főtengely is!
Ha bontatlan a blokk inkább hozzásem nyulnék
Honolás meg azért kell mert ott "ragad" meg az olaj és keni a gyűrűket
A hónolás azért kell hogy a hengerfalon maradjon olaj ami keni a dugattyút. Ha nincs hónolás sokkal nagyobb rá az esély hogy be fog sülni a motor. Bejáratós hengernél előszokott fordulni hogy egyszer-egyszer megragad. Na ez hatványozottan igaz ha nincs hónolás. Nem olyan drága az.
A 60-as hengerhez a gyújtáson is állítani kell. 1.5-1.8 mm között legyen az előgyújtás.
A karburátorba 70-75 közötti fúvókát kell rakni.
értem köszi, csak azt nem tudom hogy hol tundám meg hónoltatni! van egy ilyen simsonos bolt itt a vásoban, majd megkérdezem hogy megtudják e csinálni a hónolást :D
és most 72-es főfúvóka van benne, mert 16N1-8-as karburátor van rajta, és abba azt írják hogy 72-es főfúvóka való! a gyújtást azt nem tudom beállítani, de van egy ismerősöm aki betudja, múltkor is ő állított rajta, de az előgyújtást azt úgy kell állítani hogy van az egész gyújtótekercs vagy az az egész akármi amire rá van rakva minden és ki kell tekerni 2-3 csavart, és lehet forgatni, azon kell állítani? vagy a megszakítón?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!