Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Működne ez vagy engedjem el?

Működne ez vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Adott 5x100 -as kerékagyak gyárilag és van 4db ritka felnim ,amit fel akarnék rakni rá,de azok 4x108 -asok ,osztókör módosító nem játszik ,mert nagyon kilógna a felni és emiatt arra gondoltam kifurattatom a kerékagyakat meg a féktárcsákat is 4x108 -asra meg menetet is vágatnék ahova kell,de ezzel az a gondom ,ahogy papíron szerkesztettem 1 csavar mindig vonalba kerül 1 másikkal és ugye 4 miliméter eltérés lenne a két csavar középpontjától ,be lehetne rakni ,azt az 1 csavart ,hogy azt nem furatnám ki, hanem hagynám az 5x100 lukján sok az a 4 mm .Vagy azt az 1 csavart csináltassam kónuszostőcsavarra és anyával használjam.Működne ez vagy hülyeség az egész?

tegnap 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Jó lesz az neked, végülis csak a saját életeddel játszol, meg másokéval.
tegnap 18:21
 2/4 A kérdező kommentje:
Fejsd ki, miért is játszok mások életével?ha már beleböfögtél,de ha már ennyire ráérsz, akkor ugye azok is mások életével játszanak akik 5x108 helyett 5x110 felnit rak fel kónuszos csavarral ugye.Kicsit hosszú ,de értelmes kérdést tettem fel és értelmes válasz várok nem böfögést.
tegnap 18:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"... akkor ugye azok is mások életével játszanak akik 5x108 helyett 5x110 felnit rak fel kónuszos csavarral ugye"

Nem. A mozgókúpos csavarral ilyen eltérést át lehet hidalni: 5 csavar van, mind az 5 fog, a csavarfuratok központosak maradnak. A te megoldásodnál az eredeti 5 furat mellé kerül még 2 vagy 3, ami vagy központos lesz, vagy nem (Sanyi bácsi az állványos fúrón nem fog neked olyan pontossággal fúrni, ami egy autó kerekéhez kell), ráadásul a négy csavarból csak három fog tartani, a negyediket sehogy nem tudod megoldani. Ha kifúrod és menetet vágsz, összeszakad a két furat, nem tart megfelelően a menet, a mozgókúpos csavar pedig ekkora eltérést nem tud áthidalni.

tegnap 19:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem Sanyi bácsihoz vinném, rendes gépműhelybe, tény és való hülyeséget írtam nem kónuszosra gondoltam ,hanem excentrikus tőcsavarra ,azt letudom húzni nyomatékra is és így ,csak 3 lyukat kell fúrni- menetelni kerekenként ,azaz 5 furatból 1 lesz a 4 furat egyike.Így már életképes?
tegnap 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!