Taxisok ti miért vagytok ennyire segítőkészek?
Ma eltört a motorom berugókarja, az akku meg le van merülve.
Vettem egy bikakábelt a tescóba, és odamentem az ott várakozó taxisokhoz. Az első azt mondja címre jött, nem tud segíteni. (oké, megértem) A második, azt mondja 2000ft-ért segít. A harmadik szintén pénzt akart kérni, és a mögötte lévő is. MI AZ, hogy tarifája van a bikázásnak? 3 percet venne el az életéből... Azt hittem legalább bennük van egy kis együttérzés.
Aztán az első vásárló aki a közelben pakolt a kocsijába nagyon segítőkész volt, mint utólag kiderült volt nála bikakábel...
"Ha késik, akkor saját magát szívatja meg! Szóval nekem ne meséld be, hogy a bikázásért parasztságból kérnek pénzt.. "
Mi az, hogy 2 perc pénz? Mennyi kuncsaftot szoktál szerezni 2 perc alatt? Ezek a nyomorult taxisok egész nap főnek meg bűzölögnek a kocsijukban, és örülnek ha fél óránként-óránként van kapás. Pláne, ha droszton voltak (a kérdező írta, hogy egymás mögött álltak), akkor pontosan tudhatja, hogy mikor kerül sorra, még egy jó ideig nem.
logikus gondolkodás vs. emberség
Mindenki döntse el maga, hogy melyiket preferálja.
Számomra egyértelmű, hogy a második verzió.
Addig míg mással fordult elő nincs is gond de ha azok járnának így akik a taxis párján állnak és egy civil ember a bebikázás után azt mondaná, hogy ne köszönd meg mert 2000 ft... Na akkor szívesen ott lennék és megnézném a arc reakciójukat.
"De én megértem őket, nincs bajom velük, baromi nehéz életük van, mert rengetegen vannak, kevés a kuncsaft, kurv@ nagy költségeik vannak. "
Jaja, baromi nehéz életük van. Az irodánkhoz minden este hívunk 20-at, mindegyik keres egy teljes haza fuvart, ami kb 2000-5000 Ft. 10 perc munkáért. Megsúgom, az irodában dolgozók, akikhez a főnökség céges, ajándék taxit hív, MESSZE nem keres ennyit. Masters pénzügyes diplomával, nyelveket beszélve. A büdös taxis meg 10 perc munkáért többszörösét kapja, azért, mert élete főműveként el tudott végezni egy autós tanfolyamot, amit a tinik 95%-a is.
Marha nehéz élet, tényleg.
Emberség.. Igen, valamilyen szinten oké.. De a fordított helyzetben is inkább megtartom a véleményem, és odaadok annak a szerencsétlennek kétezer forintot, elvégre ő ebből él! Illetve nem fogok ezért nyalizni idegen embereknek, hogy "de légyszi bikázmábe' mer' nemmegy"!
Tudod ezért függ össze a logika és az "emberség".
Mondanám, hogy érdekes a szemszöged, #17-es.. de sajnos nem. Az, hogy nehéz életük van, nem mentség arra, hogy valaki pofátlan, alattomos, sunyi emberré váljon. Ha nem tetszik, hogy tiszta autóval kell megjelenni, el lehet menni festőnek. Ne legyen illúziód, engem is perceken belül kirepítenének az irodából, ha koszosan-szakadtan mennék be.. Ha valamit elrontok, nem hogy pár napig "nem kapok címet", de milliós kártérítési pert nyomnak a nyakamra..
Többször húztak le taxisok életem során, rend szerint kihasználva, hogy fiatal voltam és részeg. Egyszer 8 ezerrel, egyszer 20 ezerrel.. 2 város között (Budaörs-Érd) teljesen lesötétített műszerfallal ment autópályán 60-nal.. mikor rákérdeztem, "sajnos nem megy többel az autó".. megkérdeztem az azonosítóját, kamuzott egy három jegyű számot.
Szerencsére a számlán rajta volt az igazi azonosítója. Ki is rúgattam. Ahogyan egy másikat is, aki meg többet írt a gépbe, mint valójában (mert hogy úgyis a cég fizeti központból, nekik biztos mindegy).
A taxisok szereztek egy örök ellenséget személyemben, pechükre, egy igen karakánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!