Vidékiek! Villogás meg dudálás meg toporgás helyett
miért nem vagytok képesek kielőzni?
Figyelt kérdés
Üres országút,egyenes szakaszok,ti meg előzés helyett kellemetlenkedtek meg veszélyeztetitek a közlekedés többi résztvevőjét azzal hogy 10 centire a másik s.ggében toporogtok meg villogtok ha nem tetszik a tempó....
ilyenkor érdemes felvillantani a hátsó ködlámpát, attól kicsit hátrahőkölnek.
2012. nov. 19. 15:57
2/26 anonim válasza:
Imádom én is az ilyeneket.
Még jobb ha aztán 500m múlva utolérem, úgy hogy ugyanazzal a tempóval megyek. Aztán akkor 2 lehetőségem van.
- döcögök utána, de nem a seggébe bújva mint ahogy ő tette.
- megpróbálom kielőzni, aztán amint észreveszi hogy 1000-es autóval vagyok ő is rálép a gázra...
De amúgy picit villogtasd a féklápát. Ha nem hat(úgyse fog...) akkor meg mosd le a hátsó ablakot meg kapcsold fel a hátsó ködlámpát.
2012. nov. 19. 15:59
3/26 anonim válasza:
Nem tudom, hogy "vidék" alatt mit értesz. Győri vagyok és az 1-esen utazom minden nap. Iszonyat sok a tapló, aki kilométereken keresztül képes tolni, miközben én is 90-100 körül megyek a főúton, vagy a városban, amikor eleve 55-tel megyek. Ilyenkor direkt be szoktam fékezni, hogy vegye észre magát a hülyéje, illetve essen le neki, hogy hiába tol, attól nem fogok gyorsítani. Előzzön meg, ha hasmenése van...
2012. nov. 19. 16:05
4/26 anonim válasza:
Én ezt pont a pestiektől látom. A vidékiek hozzá vannak szokva az előzéshez, a fővárosiak viszont a maguk napi 2x20 percében nem kényszerülnek rá.
2012. nov. 19. 16:11
5/26 anonim válasza:
Egyébként Te is hibás vagy, ha nem jól választod meg a sebességet. A KRESZ világosan kimondja, hogy úgy kell megválasztani a sebességet, hogy az a megengedett legnagyobb sebességhez közelítsen, alulról, hacsak más környezeti jelenség nem teszi indokolttá a kisebbet. Tehát szabálytalan 110-es autóúton 70-nel menni nappal, jó látási viszonyok között.
2012. nov. 19. 16:13
6/26 anonim válasza:
Mert valószínűleg 90 helyett mész 70-el... Én múltkor konkrétan a belső sávból egy rendőr autót dudáltam és villogtam le, mert 90-es szakaszon 60-al tönymörgött a belső sávban kanyarban. És mivel nem láttam hogy bement a kanyarba így én a belső sávban mentem 95-el és nagy meglepetésemre ott volt egy gyönyörű szép rendőrautó. Na ekkor ráfeküdtem a dudára meg a reflektor kapcsolójára. És pont ugyan ez van mikor TI pestiek kijöttök a megszokott környezetetekből. Mentek a biztonságosnak hitt 60-70es tempóval és ezzel felcseszitek a rendes sebesség közlekedni akaró autósok agyát. És pont ezek miatt van a balesetek nagy része, mert a végére annyira ideges lesz az illető hogy belemegy olyan előzésbe amibe nyugodt állapotába meg sem próbálna. Érdekes én a megengedett sebesség felett megyek mindig 10km/h-val és eddig még SOHA nem villogott le senki csak kulturáltan megelőztek. Ja meg az is idegesítő ha folyamatosan a féket taposod... Lehet lepontozni..
2012. nov. 19. 16:16
7/26 anonim válasza:
Keleten ezt nem vettem még észre. Viszont egyszer mentem 2 falu között 90-100 között (haza felé), amikor utolértem egy Fábiát. Keskeny kis út van a két falu között, ez meg bent ment középen 40-el. Kiraktam az indexet, kihúzódtam balra, hátha észreveszi magát, de semmi. Rádudáltam, erre elkezdett mutogatni. Mondom ez mi? Végig kellett mennem mögötte 40-el. Nyomtam is a dudát végig neki. Szőke 40 körüli nő volt. -.-" Hát az ilyennek minek adnak jogsit? A szembejövőknek se húzódott le, ment középen tovább. Elég idegölő volt. Ja és bírta volna a 100 ló, csak helyem nem volt.
2012. nov. 19. 16:19
8/26 anonim válasza:
Nincs ilyen,hogy vidéki meg városi sofőr...az autókat különböző emberek különböző vezetési teknikákkal vezetik.
Van vidéki aki 150-el megy a 80 helyett és van aki 80 helyett 60-al megy.
Városiak ugyan így.
Elég gyerekes ez a "vidékiek" beskatulyázás...sőt lehet,hogy éppen egy pesti sofőr az aki nem képes megelőzni...azért mert vidéken megy nem biztos,hogy oda valósi...
2012. nov. 19. 16:20
9/26 anonim válasza:
Ha személyautóval folyamatosan ebben van részed, akkor valószínűleg 70-el mész, ami köcsög dolog. Ha teherautóval mész, nem szóltam.
Egyébként nem találkoztam még azzal, hogy valaki villogna, meg dudálna, csak mert lassú az előtte haladó. A seggében tolás jellemzőbb.
2012. nov. 19. 17:37
10/26 anonim válasza:
Én 90 és 110 közötti tempóban szoktam közlekedni 90-es tábla mellet. 5 év és durván 200 ezer kilométer alatt eddig egyszer sem villogtak meg dudáltak le.
Amúgy én már párszor villogtam le balek bélákat mikor 70-el poroszkáltak. Mert ugyan bírná az előzést a 2.9-es biturbo Volvo csak úgy nehéz, hogy csúcsforgalom van ergo szembe folyamatosan jönnek.
Sok előzéses balesetet az ilyen b@lfaszok váltanak ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!