Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vidékiek! Villogás meg dudálás...

Vidékiek! Villogás meg dudálás meg toporgás helyett miért nem vagytok képesek kielőzni?

Figyelt kérdés

Üres országút,egyenes szakaszok,ti meg előzés helyett kellemetlenkedtek meg veszélyeztetitek a közlekedés többi résztvevőjét azzal hogy 10 centire a másik s.ggében toporogtok meg villogtok ha nem tetszik a tempó....

Miért nem bírtok kielőzni?Nem bírja a 1.3-as?

2012. nov. 19. 15:48
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nahh.

A rendőrautót levillogónak üzenem hogy ezt még a filmekben sem teszi meg senki,nem gondolom hogy neked ilyennel kellene hencegned :)

Az hogy két falu között mennyivel megyek,nem gondolom hogy szabályzás alá esne vagy kellene esnie.Egy olyan úton ahol nincsen forgalom,ott nem hiszem hogy lenne minek (vagy kellene)a ritmusát felvenni.

Amúgy tényleg 70-nel mentem,de lehet hogy 60 is volt,mert kirándultam a családdal(KIRÁNDULTAM)tehát nyugodtság,pihenés,gyönyörködés a tájban,nulla autó,erre előtűnik a gumicsizmás mad max és 5 centire izgágáskodik mögöttem a 15 éves hitelre vett tragacsával,ÚGY hogy üres az út és a paraszt simán kielőzhetne!Mégse teszi!!!!Dehát miért?

Meg...hová siet?Baj lesz ha a Riska 10 perccel később kap inni?

A pestiek is nagyon parasztok,de a pesti ha nem tud letolni,akkor az kielőz jobbról vagy akár a járdán keresztül is de nem a seggedbe bújva keménykedik!És főleg nem úgy hogy az út jobb oldalán mentem,tehát a baloldal ÜRES volt!

Szóval visszatérve...egy napsütötte vasárnap reggelen,nem gondolom hogy Alsómocsoládgerendáson nekem iparkodnom kéne bárhová is.Ha a szalonna csillagjegyű siet akkor KERÜLJÖN KI.Vagy ilyen szitut nem tanítottak a falusi autósiskolában?

A másik,szintén vidéki jelenség:A teljesen beláthatatlan kanyarban való teljes lelki nyugalommal való előzés.Hát ilyet b+ sehol nem láttam.Jön a brutál nagyívű jobb kanyar,erre megjelenik mellettem Falusi Feri a 20 éves Audival,Homasita tunying és csak megy és megy mintha nem a szembesávban haladna.... de két faluval odébb ugyanez a nonfiguratív tetkós szuzikistól, vagy a melósokkal tömött varesztól... én nem tudom,ezek mit képzelnek magukról?

Szóval nem szeretek vidékre járni,mert a nulla forgalomhoz és nulla forgalmi helyzetekhez szokott

vidékiek katasztrófa amit művelnek,rendesen ez közúti veszélyeztetésnek minősülhetne!

Sokszor még az is felb#sz hogy semmi perc alatt lelépném a 15 éves kocsiját és mégis még ő akar letolni :)

De én nem rohanok,úgy gondolom hogy a közút az közlekedésre való és nem másra,én is erre használom.

A 70 km /h teljesen jó közlekedő tempó(főleg KÉT SÁVOS ÚTON),de ha valamelyik helyi gumicsimmás mad maxnek nem tetszik,akkor ki lehet kerülni,többek között erre is jó az a kerek izé,nem csak kapaszkodónak.

2012. nov. 19. 18:31
 12/26 anonim ***** válasza:

előttem már mindent elmondtak, amit tudni kell a szituációról...

de még valami... (pesti vagyok) tehát vidéken, főleg ha ismeretlen helyen járok, igencsak figyelem a sebességet...max tízzel megyek többet a megengedettnél.. ezt sokan sérelmezik, mert tolnak rendesen.. a bökkenő az, hogy én látom(zömmel) a radart.. aztán ha valhol megállok, meg aki tolt, az is, megkérdezem kellő udvariassággal látta e azt a két radart itt és itt? na, akkor látni kell a döbbent pofát... ha valaki előttem pontosan betartja az engedélyezett sebességet, annak oka van többnyire... aki csak työtyörög, ott tükör, index, padló, aztán mint a szél...

2012. nov. 19. 18:34
 13/26 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező: fogd fel, a KRESZ kimondja, hogy meg kell közelítened a megengedett maximális sebességet. A 70 nem közelíti meg a 90-et, tehát igenis szabálytalanul közlekdtél. Aki pedig szabálytalanul közlekedik, nehogy már háborogjon másokra!
2012. nov. 19. 18:37
 14/26 anonim ***** válasza:
87%

Megmondom úgy ahogy van, hogy nem akarom elhinni, hogy beállt a seggedbe tolni, és nem előzött meg. Ha igen, akkor valami nagyon nagy balfék lehetett, ilyen 1 az 1 millióból. És továbbra is azt mondom, hogy ha van forgalom, ha nincs, a 90-es eszeveszett tempót illene tartani egymás egészségének megőrzése érdekében. Szerintem ennyire illene tekintettel lenni a másikra.

Ha annyira nagyra vagy a pesti sofőrökkel, akkor magyarázd már meg nekem, hogy miért van lehetőség reggel a pesti alsó rakpart végén a külsőben megelőzni kb. 100 araszoló autót. Nem adja ki az ész, hogy fel kéne tölteni mindkét sávot?

2012. nov. 19. 18:42
 15/26 anonim ***** válasza:
85%

"Sokszor még az is felb#sz hogy semmi perc alatt lelépném a 15 éves kocsiját és mégis még ő akar letolni :)"

Akkor miért nem teszed meg? Hagyd ott a sunyiba. Aztán örüljön a szád, hogy te vagy a nagyfiú. Főútvonalon a max sebesség 90km/h és nem 70km/h!!! Amint említették ha nincs befolyásoló tényező akkor a megengedett sebességgel kell(ene) menni. Városban fiatalosan, dinamikusan kell közlekedni. Kirándulni meg menj földútra a határba.....

Hejj de leleszek most pontozva!!!

2012. nov. 19. 20:38
 16/26 A kérdező kommentje:

"Érdekes meglátás mivel én autóvezető-szakoktató vagyok és a vizsgabiztosok mindig ezt a szöveget mondják az épp vizsgázi készülő emberkének. "

Haggyad már magad.Szakoktató.Mit jelent ez hogy szakoktató egyálalán?Van bármilyen pedagógusi végzettséget,végeztél akárcsak egy főiskolát is?És mitől vagy SZAKoktató még ráadásul?Gondolom az előző ""szakmád"" az taxisofőr és ez pedig ráépített postgraduális képzés volt,igaz :D ?

A másik meg hogy a vizsgabiztosok milyen szöveget nyomnak az HOL releváns szempont tanár úr?

Ők még összegeket is mondanak a vizsga elött, mindenki tudja.Akkor miről beszélgetünk?

Ne példálózzunk a vizsgabiztosokkal szerintem.

Száz szónak is egy a vége,annyival megyek a vidéki autóúton amennyivel akarok.A tréningruhás helyiek pedig tanuljanak meg vezetni meg tanuljanak meg közlekedési helyzeteket megoldani,bár ehhez kell némi agykérgi tevékenység is...

2012. nov. 20. 18:50
 17/26 anonim ***** válasza:

de szép is lesz... amikor mi pestiek az új, várost jelölő rencámunkkal lemegyünk falura, oszt megmutassuk hogy kő vezetni... hadd tanujjanak...

már csak az a kérdés, hogy a pestiek minden vidéki rendszámost letolnak majd a Körútról? ... vagy mi?

2012. nov. 20. 19:35
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem kell önérzeteskedni.

NEM a vidéki embereket szídtam,hanem a vidéken tapasztalt teljesen hihetetlen módon vezető helyi suttyókat,akik kielőznek a beláthatatlan kanyarokban,akik ahelyett hogy kikerülnének mögöttem topognak stb de többször már nem írom le,olvassatok vissza.

Nagyképűnek nagyképű vagyok ez nem vitás,talán nincs is mire,csak ilyen a stílusom,de mondjuk ennek ellenére nem is mászok rád az úton amikor nekem lassan mész vagy nem előzök ki az úton amikor szembe jössz a családoddal,vagy nem ordítok undorító dolgokat a feleségednek,amikor egyedül bénázik elöttem az úton ahogy a legtöbb bátor férfi...

" A kreszben benne van, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességet kell választani! Ez hóban lehet 30 is, de világosban, száraz, egyenes főúton igenis 90 az útviszonyoknak megfelelő sebesség"

TE EGY IGAZI TULOK VAGY :))) Komoly problémáid vannak a szövegértelmezéssel!!!! Te ebből komolyan azt veszed le hogy van meghatározott "minimumsebesség" is :)) ????

És te vagy szakoktató?Hát ezt te sem gondolod komolyan!

Ezt holnap vedd át valakivel,mert komoly fogalmi zavar van a fejedben.

(gondold csak át józan paraszti ésszel micsoda ostobaságot beszélsz).

Mégegyszer összefoglalva: :)

Igen nagyképű vagyok (nem tudom amúgy mire),sokszor tényleg gyökér is,a három éves Avensisemmel pedig igenis 70-nel fogok menni ha úgy tetszik,hiszen ilyen hogy minimum sebesség csak autópályán van meghatározva,az egyéb,útviszonyoknak megfelelő korlátozás értelemszerűen a felső határra vonatkozik,közlekedésbiztonsági szempontok miatt ami halkan megjegyzem elég szubjektív.

A vidékieket szeretem és tisztelem,sok falusi barátom van.Mások mint a városi emberek,nyíltszívűbbek,nyugodtabbak,megfontoltabbak,DE a közúton nagyon sok barom van közöttük ez tény.Az okát nem tudom.De a kalapos sofőröknek,a suzukisoknak,ülést kényszeresen előretolóknak stb is meg van a jellegzetes és jellemző vezetési stílusa,erről valahol olvastam egy pszichológiai tanulmányt is talán hogy miért.

Na nem okoskodom ma már többet.

Sajnálom hogy ilyen sárdobálássá fajult ez a kérdés!

Vidéki emberek tényleg nem akartalak megbántani Titeket,de az elmúlt héten szerzett (sok) rossz tapasztalat eléggé feldühített..

Az igazamat ami a 70km/h-val történő haladást illeti,változatlanul fenntartom ;)

üdv mindenkinek!

2012. nov. 20. 20:59
 19/26 anonim ***** válasza:
81%
Alsó határ is van, ezt kár vitatnod, kérdező.
2012. nov. 20. 21:02
 20/26 Napkiraly ***** válasza:
mondjuk a leírt viselkedés épp pestiekre jellemző, csak épp vidéken tapasztalod mert pesten nincsenek egyszámjegyű főutak.
2012. nov. 20. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!