Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorral lehet parkolni járdán?

Motorral lehet parkolni járdán?

Figyelt kérdés

Érdekelne az is, hogy törvényileg szabad-e, illetve az is, hogy a gyakorlatban büntetnek-e érte.

Nem pofátlanul, keresztbe gondoltam, hanem szépen be, párhuzamosan, közel a házfalhoz..

Ja és motorral lehet fizetős parkolóhelyen ingyen parkolni? Mert hogy a fizetést igazoló cetlit nem tudom a szélvédő mögé tenni.. lefújja a szél..

2013. márc. 15. 14:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
50%

Magyarázza el valaki nekem, a 20. miért lett lehúzva?

Nem az a legjobb, ha az itteni vita helyett a kérdező maga olvassa el az ide vonatkozó rendeletet?

Ez nem az ezo rovat, ahol azt is le lehet pontozni, aki szerint nincsenek ufók, és azt is, aki szerint vannak. A szabályozás teljesen egyértelmű. Aki nem tud olvasni, az iratkozzon be, de ne a pirosat nyomogssa itt.

A motorosnak is kell fizetnie a parokolásárt, s a motoros sem várakozhat a járdán, csak ott, ahol az megengedett.

És biztosan állíthatom, mert tapasztaltam is számtalan alkalommal, hogy köztesek és parkolóőrök is birságolnak. A személygépkocsitól annyi az eltérés, hogy a parkolóban (nem járdávalpárhuzamos parkolásnál) egy helyre két motoros állhat be.

2013. márc. 15. 22:04
 22/29 anonim ***** válasza:

Magam is tapasztaltam már, hogy büntetnek, a szabály is ez. Nem értem, mit lehet ezen vitatkozni.

De az is igaz, hogy Pesten legalábbis én nagyon ritkán látok bárholis parkoló motorost a futárokat nem számítva. Gondolom, hogy aki hosszabb időt tölt el egy adott helyen, az be is tudja tolni udvarba, bármi egyéb zárt helyre. Nem tudom, de tényleg ritka a várakozó motoros. És talán, ha elnézik, akkor ezért.

2013. márc. 15. 22:12
 23/29 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ha még ide nézel! Megtennéd, hogy ide írod, mire jutottál a rendelettel?
2013. márc. 15. 22:30
 24/29 anonim ***** válasza:

"El kellene figyelmesen olvasnod azt, amit az orrom alá dörgölsz. Semmiképpen nem következik a rendelet szövegéből az, amit állítasz.

A könnyítés a mozgáskorlátozottakra vonatkozik csak."

Azta...

"A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg."

Kiemelem, hogy jobban lássad: "a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár". Ezen mit nem lehet érteni?

Itt lehet elolvasni pl: [link]

2013. márc. 15. 22:46
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Azt jelenti édes jó barátom, hogy a mozgáskorlátozott ilyen járművekkel megállhat a felsorolt járművekkel.
2013. márc. 15. 22:48
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

A mozgáskorlátozott akkor ott megállhat kétkerekű kerékárjával, te átgondoltad ezt mielőtt leírtad?

Nyelvtanilag sincs értelme amit mondasz, egy egyszerű felsorolás:

-A járdán a mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével,

- a betegszállító gépjármű

(Ezen a ponton már teljesen egyértelmű, hogy nem a mozgáskorlátozott személy fog megállni betegszállító gépjárművel. Ebből kifolyólag (is) a felsorolás többi része már nem mozgáskorlátozottakra vonatkozik.)

- a kerékpár,

- a kétkerekű segédmotoros kerékpár

- a kétkerekű motorkerékpár

2013. márc. 15. 23:19
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem itt kéne lepontozni?

lehet pontozni akkor miért ne pontozzak?

Én voltam az első aki le lett pontozva,én nem írtam le hülyeséget,és nem is rosszindulatból írtam,és mégsem hisztizek hogy le lettem pontozva!Uristen!Internetes pontozás,névtelenül!Ez egy picit gáz ha ezen felhúzzátok magatokat!

2013. márc. 16. 07:21
 28/29 anonim válasza:
100%

Figyelmetekbe ajánlom:

Most tettem le a kreszt A2-es jogsira. 2015-re változtak a dolgok.

Nem feltételezem, hogy ismeritek az eTitan oktató rendszert. (röviden: 2015-től az új szabályokat, csak ez az egy program foglalja magába. Amúgy óriási a program...1000x jobb otthon interaktívan megtanulni, szubjektívan gyorsan az egész anyagot, mintsem bent üldögélni, főleg ha már van B-s jogsid egy ideje. Csak ajánlani tudom. )

Ez áll benne:

"Járdán kétkerekű motorkerékpárjával akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedélyezi. A járda szélességének a felénél azonban nem foglalhat el nagyobb helyet, és a gyalogosok közlekedésének biztosítására minimum 1,5 méter széles sávot szabadon kell hagynia."

[link]

2015. márc. 24. 15:12
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
28: Eddig is így volt.
2015. ápr. 2. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!