Motorral lehet parkolni járdán?
Érdekelne az is, hogy törvényileg szabad-e, illetve az is, hogy a gyakorlatban büntetnek-e érte.
Nem pofátlanul, keresztbe gondoltam, hanem szépen be, párhuzamosan, közel a házfalhoz..
Ja és motorral lehet fizetős parkolóhelyen ingyen parkolni? Mert hogy a fizetést igazoló cetlit nem tudom a szélvédő mögé tenni.. lefújja a szél..
én még nem láttam olyan parkolóautomatát amiben lehetett volna cetlit kérni motorra.
Ha jól emlékszem a járdán állhatsz bármivel hogyha nincs tiltótábla,vagy záróvonal felfestve .A lényeg az hogy másfél méter szabad mozgást kell hagynod.De ha biztosra szeretnél menni ,mármint a parkolójegynél akkor kapd le a rendszámtáblát tedd el majd hordj magadnál kézi vasfűrészt hogy levágd a bilincset :)
:D
Igen, rendszámos motorral gondoltam, amit nem szívesen csavaroznék le minden alkalommal..
Nem tudom mennyire egységes a szabályozás, az egyikből idézek:
A parkolójegyet, bérletet, parkolási igazolványt a gépkocsi első szélvédője alatt, jól látható és ellenőrizhető módon, motorkerékpárok
esetén egyéb jól látható és ellenőrizhető módon rögzítve kell elhelyezni.
Több helyen ugyanezt olvastam.
"motorkerékpárok esetén egyéb jól látható és ellenőrizhető módon rögzítve kell elhelyezni. "
Ha én odafogatom egy gumipókkal vagy celluxszal, egyszerűen leemelik a motorról és felrakják az autójukra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!