Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorral lehet parkolni járdán?

Motorral lehet parkolni járdán?

Figyelt kérdés

Érdekelne az is, hogy törvényileg szabad-e, illetve az is, hogy a gyakorlatban büntetnek-e érte.

Nem pofátlanul, keresztbe gondoltam, hanem szépen be, párhuzamosan, közel a házfalhoz..

Ja és motorral lehet fizetős parkolóhelyen ingyen parkolni? Mert hogy a fizetést igazoló cetlit nem tudom a szélvédő mögé tenni.. lefújja a szél..

2013. márc. 15. 14:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
17%

én még nem láttam olyan parkolóautomatát amiben lehetett volna cetlit kérni motorra.

Ha jól emlékszem a járdán állhatsz bármivel hogyha nincs tiltótábla,vagy záróvonal felfestve .A lényeg az hogy másfél méter szabad mozgást kell hagynod.De ha biztosra szeretnél menni ,mármint a parkolójegynél akkor kapd le a rendszámtáblát tedd el majd hordj magadnál kézi vasfűrészt hogy levágd a bilincset :)

2013. márc. 15. 14:57
 2/29 A kérdező kommentje:

:D

Igen, rendszámos motorral gondoltam, amit nem szívesen csavaroznék le minden alkalommal..

2013. márc. 15. 15:53
 3/29 anonim ***** válasza:
6%
Első: ez az egyik leggyakoribb tévedés: járdán TILOS parkolni gépjárművel. (Motorral is.) Csak akkor szabad, ha azt tábla engedi. (Parkolóhely tábla olyan kiegészítővel, amely a járdára parkolást mutatja.) Ezeken a helyeken is úgy kell várakozni, ahogyan a tábla mutatja, a járda szélességének egyharmadán, de legalább másfél métert hagyva.
2013. márc. 15. 18:13
 4/29 A kérdező kommentje:
De büntetnek érte a gyakorlatban? És mi van, ha csak úgy rendesen, parkolóhelyen állok, de nincs parkoló cetlim? Mert nem tudom hova tenni..
2013. márc. 15. 18:15
 5/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire egységes a szabályozás, az egyikből idézek:

A parkolójegyet, bérletet, parkolási igazolványt a gépkocsi első szélvédője alatt, jól látható és ellenőrizhető módon, motorkerékpárok

esetén egyéb jól látható és ellenőrizhető módon rögzítve kell elhelyezni.

Több helyen ugyanezt olvastam.

2013. márc. 15. 18:17
 6/29 anonim ***** válasza:
Természetesen büntetnek. A mobilparkoláshoz cetli sem kell, így az elhelyezése sem gond ilyen helyeken.
2013. márc. 15. 18:19
 7/29 A kérdező kommentje:

"motorkerékpárok esetén egyéb jól látható és ellenőrizhető módon rögzítve kell elhelyezni. "

Ha én odafogatom egy gumipókkal vagy celluxszal, egyszerűen leemelik a motorról és felrakják az autójukra..

8/29 A kérdező kommentje:
Mobilparkoláshoz telefon kell. Alap, hogy mindenki hordjon magánál?..
 9/29 anonim ***** válasza:
36%
A parkoláshoz pénz kell? Alap, hogy mindenki hordjon magánál? Nem tudom, szabályos-e, de nem lehet ráírni a cetlire a rendszámot?
2013. márc. 15. 18:24
 10/29 A kérdező kommentje:
Ez okosabb. Aztán fene tudja, mi van, ha egyszerűen kisatírozzák :P
2013. márc. 15. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!