Peugeot Partnerről vélemények /tapasztalatok, milyen motorral érdemes venni?
ezeket néztem eddig !az utolsó az szerintem nagyom rendben van igaz 75Le elég kevés ,de nem versenyautót vennék (nem melós autónak kell , városba megyek sokat )
mennyi lehet egy ilyen autó fogyasztása ? 6-7 L ? mennyire drága az alkatrész ? mennyire megbízható ?
1-1,2M ft körül nézegetek autókat minél fiatalabb legyen + ne kisautó legyen
válaszokat előre is köszönöm
A maga nemében nem rossz autók, a szokásos Peugeot problémákkal (főként elektronika). Én mindenképpen egy 1,9D (sima szívódízel) motorral szereltet választanék, még akkor is, ha csak a régebbi évjáratban található. Hihetetlenül jól eltalált motorok, nagyon sokat bírnak.
Nekem 1.6 HDi-m van, megy mint a barom és ha nem taposod neki, akkor elmegy 5-6 literrel. Céges autóként hajtottam új korától 4 évig, aztán most megvettem. Jelenleg 260000 km van benne, egyszer kellett trélerezni, mert a drága szerviz elfelejtette 100000-nél kicserélni a láncvezetőt! 150000-nél leszakadt és elment az olajnyomás.
Egyszer meg a rail szenzor adta meg magát, de akkor lábon vittem be. Ez se volt nagy összeg.
Elektronikus hibákról nem tudok, mert az nem szokott lenni, de a flotta többi autójáról se hallottam ilyesmit. A kuplung bovden szokott még egyeseken elszakadni, de 200000 km-nél már szakadhat. Nekem kicserélték időben ezt is.
Van még egy jó kis tipushiba, ez a hátsó futómű. A torziós rudakon lévő tűgörgős kosarak szoktak elrohadni (kenni nem lehet) és akkor elkezd ropogni a hátsó futómű, aztán elkezd terpeszteni az autó. Nem esik szét de ijesztő. A felújított hátsó híd 30-35 ezer FT, ezt is 200 körül kellet cserélni.
Az 1,4-es benzinest nem ajánlom, mert tényleg gyenge és taposni kell neki, hogy menjen, de akkor megeszi a gatyádat is! Azt a motort senki se dicséri, ráadásull az 1.6-os is 110-ig megelégszik 7 liter benzinnel országúton. Legalábbis a kollégám szerint, akinek ilyen van.
Hagyjuk már ezt az elektronika dumát. Milyen elektronika meg hol romlik el bennük. Konkrét tapasztalatokat kérek!
20 év franciázás alatt 0 elektronikai (és egyéb) hibám volt.
Éppen ezt akartam mondani.
"A szomszéd Pista azt mondta, hogy valami áramos dolog ment tönkre."
Hülyeség! Ökörség!
Amire viszont tényleg kellene majd ügyelni az a hátsó futómű. Torziós rugó van alatta és az nyöszörögni szokott.
A trafót vagy az ész nélküli motor mosás, vagy a szervizelés hiánya szokta tönkre tenni! Ugyanis, ha túl nagy a gyertyahézag, akkor hazavágja a trafót, főként a Sagem-eket. A zárak ugyanazok a dízelben is, de nekem még egy se ment tönkre!
Viszont az elektronika nagy része német bennük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!