Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bio-etanol használók! Érdekeln...

Bio-etanol használók! Érdekelne, hogy valaki átalakította e a benzines autóját bio-etanolra azzal a "kütyüvel"? Mik a tapasztalatok? Érdemes? Fogyasztás? Autónak nem ártott?

Figyelt kérdés
Nekem egy 1.6-os astram van és megfordult a fejemben ez a dolog, mert a benzin árak már nagyon elszálltak!!
2011. jan. 6. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Én alakítottam át. Nem nagy dolog. a fogyasztás, kb 15%-al nőtt. A motor dinamikusabb lett. 3 évig használtam az akkori 16 éves autómat bioetanollal. Egy üzemanyagszűrőt cseréltem az első 1000km után(kár volt, még elment volna, vagy 100 ezret). Beállítani hosszadalmasabb. Egy rosszul belőtt elektronikával, igaz erősebb lesz a gép, de a fogyasztás lehet duplája is. Szerintem megéri, ha utána normálisan van beállítva.
2011. jan. 6. 13:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, azt hozzátenném, hogy a mostani autómba, még nem vettem átalakítót, 50% etanollal járok. Nekem pöccre indul -10-ben is. Átalakítás nélkül télen a 30% teljesen biztonságos. Etanolra átalakított autóba télen kell kb 10% benzin, a könnyebb indíthatóságért.
2011. jan. 6. 13:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hatalmas nagy baromság az átalakító, mert most az E85 kb 250, a fogyasztás növekedése miatt már kb 280. SZtem inkább tankolj felesbe. Én így 2000-et spórolok egy tankon.
2011. jan. 6. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:

inkább felesebe mint megveszed 30ért az átalakítót, úgy hogy a motornak sem tesz jót! ugyanis nem az ilyen magas égési hőre tervezték a benzinmotorokat!

(autószerelő)

2011. jan. 6. 15:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Égéshő: MJ/kg

Benzin 47,3

Etanol 29,7

Alacsonyabb hőmérsékleten ég az etanol, mint a benzin. Kárt nem okoz.

2011. jan. 6. 15:53
 6/7 A kérdező kommentje:

A felesbe tankolás olyan minimális "megtakarítás", hogy nem látom soké értelmét.

Arra lennék kíváncsi, hogy aki átalakította azzal a szerkezettel és használja egy ideje, mit tapasztalt.

Érdemes e az átalakító bele.

Köszi az eddigi válaszokat!!

2011. jan. 7. 11:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Leírtam a tapasztalataimat. Én úgy gondolom, nekem megérte. Tavasszal a jelenlegi autómat is át fogom alakítani etanolos használatúra, azzal a "kütyüvel" (Nekem megfelelt a PT-E85 Deluxe Central, mivel központi injektoros autóm volt, és van most is.) Inákbb járok 250Ft-os etanollal 15% plusz fogyasztásért, mint a lassan 400 Ft-os benzinnel.

Tapasztalat átalakított autónál: Télen kel, kb 10% plusz benzin az etanol mellé, úgy simán indul. Ha nem raksz bele benzint, picivel többet kell "köszörülni", mint normálisan. Nekem tavasztól őszig tiszta etanollal pöccre indult, télen plusz 10% benzinnel szintén pöccre. Műszakiztatáshoz ki kell venni belőle a kütyüt, és benzinnel elgurulni műszakira, majd vissza az elektronika, és mehet tovább etanollal.

2011. jan. 7. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!