Bio-etanol használók! Érdekelne, hogy valaki átalakította e a benzines autóját bio-etanolra azzal a "kütyüvel"? Mik a tapasztalatok? Érdemes? Fogyasztás? Autónak nem ártott?
inkább felesebe mint megveszed 30ért az átalakítót, úgy hogy a motornak sem tesz jót! ugyanis nem az ilyen magas égési hőre tervezték a benzinmotorokat!
(autószerelő)
Égéshő: MJ/kg
Benzin 47,3
Etanol 29,7
Alacsonyabb hőmérsékleten ég az etanol, mint a benzin. Kárt nem okoz.
A felesbe tankolás olyan minimális "megtakarítás", hogy nem látom soké értelmét.
Arra lennék kíváncsi, hogy aki átalakította azzal a szerkezettel és használja egy ideje, mit tapasztalt.
Érdemes e az átalakító bele.
Köszi az eddigi válaszokat!!
Első vagyok. Leírtam a tapasztalataimat. Én úgy gondolom, nekem megérte. Tavasszal a jelenlegi autómat is át fogom alakítani etanolos használatúra, azzal a "kütyüvel" (Nekem megfelelt a PT-E85 Deluxe Central, mivel központi injektoros autóm volt, és van most is.) Inákbb járok 250Ft-os etanollal 15% plusz fogyasztásért, mint a lassan 400 Ft-os benzinnel.
Tapasztalat átalakított autónál: Télen kel, kb 10% plusz benzin az etanol mellé, úgy simán indul. Ha nem raksz bele benzint, picivel többet kell "köszörülni", mint normálisan. Nekem tavasztól őszig tiszta etanollal pöccre indult, télen plusz 10% benzinnel szintén pöccre. Műszakiztatáshoz ki kell venni belőle a kütyüt, és benzinnel elgurulni műszakira, majd vissza az elektronika, és mehet tovább etanollal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!