Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van nyomós indok, amiért egy...

Van nyomós indok, amiért egy öreg autóba nem érdemes pénzt invesztálni?

Figyelt kérdés
Hasonló cipőben járok, ezért érdekelnének a vélemények. Magam szerelgetem, újítgatom, de néha eljátszadozok a gondolattal, hogy érdemes-e. Gyakorlatilag számomra csak a biztonság szólna az új autó mellett, de pénz szűke miatt ez kivitelezhetetlen gondolat. Ne hülye gyerek tuningra gondoljatok! Célom a közel gyári állapot visszaállítása, valami olyasmi állapot, amivel mondjuk egy műszaki vizsgán simán átmegy egy 20 éves autó.
2013. febr. 20. 09:30
1 2 3
 11/23 Vizéli László ***** válasza:
Ha szerkezetileg elfogadható állapotban van az autó, és túl nagy bajai nem szoktak lenni, akkor nem indokolt a csere szerintem, ha csak nem akarsz egy kicsit luxusabbat. Előttem szóltak a hitellel kapcsolatban. Ahhoz tényleg akkor fordulj ha nincs más választásod. Nekem egy 96-os colt-om volt. 5 évet volt nálam, minden évbe költenem kellett rá vagy 2-300 ezret. Nem azért költöttem rá mert olyan jó kocsi volt, hanem mert első autó és szerettem is. De múlt évben beláttam nekem nincs értelme rá költenem mert hiába ölök bele 200-300 ezret egyre rosszabb. Gyüjtögettem kicsit és műszaki előtt beszámíttattam egy 2008-as diesel Rioba egy kis + hitel felvétellel.
2013. febr. 20. 13:49
 12/23 A kérdező kommentje:
Mire költöttél évente 2-300e-et? Komolyan érdekelne..
2013. febr. 20. 16:30
 13/23 Vizéli László ***** válasza:
Mikor mi. Volt hogy a karosszériásnál hagytam ott 50-60 ezret rákövetkező évre ugyan úgy elkezdett rohadni ahol javítva lett. Volt hogy a motorfelújításra kellett, futómű kormánymű. Na jó azért picit túloztam, de műszakitól műszakiig ha összeadom meg volt a 300 ropi 2x műszakiztattam az közel 600 ezerbe került, a 3. műszaki előtt beadtam a kocsit 1 hónappal műszaki lejárta előtt. :)
2013. febr. 20. 16:38
 14/23 Vizéli László ***** válasza:
Persze ez alatt az ár alatt nem házilag szerelgettem hanem maszek szerelőhöz vittem mindig.
2013. febr. 20. 16:40
 15/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, azt azért ne felejtsd el, hogy 100 emberből 2 szerel otthon autót.

A maradék 98 meg egy "50e-es" szimeringet úgy cserél ki, hogy 50e + áfa + 40e munkadíj + áfa + ha tényleg kell az autó akkor mondjuk 3-4 napra 40e egy autóbérlés.

Tehát ami neked "50e" az nekem 130 + áfa ha olyan a szaki és úgy tudom beszerezni a dolgokat...

Ezt nem árt elfelejteni, mikor itt teorizálunk, hogy mi mennyibe kerül!

2013. febr. 20. 17:23
 16/23 A kérdező kommentje:
Kezdek képben lenni, hogy nem is költöttem rá sokat. Első autóm, így nincs összehasonlítási alapom.
2013. febr. 20. 17:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy anyagilag megéri régi autót tartani. De én mégsem teszem ezt, mert egy régi autónál bármi elromolhat egy hosszabb útnál, és nagy az esélye, hogy ez éppen egy mondjuk 500 km-es útnál törénjen meg, vagy amikor nagyon kell az autó. Másik dolog, hogy sokkal gyengébbek, korszerűtlenebbek, mint a fiatalabb autók, és a megjelenése sem a legjobb egy 20 éves autónak. Én is akartam venni 25 éves autót, de inkább lemondtam róla.
2013. febr. 20. 18:44
 18/23 A kérdező kommentje:
Azért ezzel nem értek egyet, pont az, hogy van benne anyag -nem a töréstesztekre gondolok :D Persze oda kell rá figyelni nem árt folyamatosan ellenőrizni. Mondok egy példát : Ezekben a régi vasakban még nem műanyagperselyes gömbfejek vannak, mint a mai tervezett avulásos technikákban. Én neki mernék vágni, akár egy 1000km-es útnak is. Leállni biztosan nem fog, ebben biztos vagyok:)
2013. febr. 20. 19:05
 19/23 anonim ***** válasza:

9-es vagyok:

Motor generál (tuning) után mentem el nyaralni,oda 400km (1hétig kocsikáztunk a környéken 300km-ert) majd haza 400km-ert. Semmi baj nem volt vele.Illetve mégis...csöpögött az olaj a turbó lefolyó ágánál...2 hét alatt kb 1mm-et csökkent az olajszint...cső le tömítés ki,tömítés vissza(persze új kb 400ft volt) és öröm és bódottááá...

2013. febr. 20. 22:21
 20/23 anonim ***** válasza:

Figyelj, én egy 35 éves coupeval élek együtt, 80 ezer forintért vettem tavaly. Darabokra szedtem, lakatolás-fényezés, összerakás. Csak a beltérre, meg a karosszériára költöttem, szinte mindent magam csináltam. Eddig van az autó 500 ezerbe mindennel együtt.

És még nincs kész! Futóműhöz hozzá se lett nyúlva, az majd most jön. Szerencsémre az előző gazdája a fékeket rendbe tette.

Még bele fog menni vagy 250 ezer, az tuti, az összesen 750. És akkor fog mondjuk érni az autó vagy 400-at.

De nem bánom, mert mire kész, gyakorlatilag lesz egy "új"

autóm. Nem zörög, megbízható, és ha esetleg valami meghibásodik, egyből tudom hogy hova kell nyúlni, mert én csináltam. Plusz tudom, hogy nem nagyon fog még egy ilyen szembe jönni az utcán.

A másik dolog, hogy én nem értem ezt az újautó mániát. Komolyan ekkorák az igények, ha pl nem elektromosan állítódik az ülés, akkor már nem is jó, és egyből kell egy másik amiben olyan van?

Többször olvastam már, hogy sokan 3 évente vesznek új autót. Komolyan, az autójuk az embereknek sokkal korszerűbbek, mint a ház ahol élnek. Vagy mosógépet, TV-t, mikrót is 2 évente vesznek az emberek?

Azért 20 éve is csináltak jó autókat.

Szóval kérdező, én azt mondom, hogy csinálgasd meg szépen az autód, és lesz egy teljesen üzembiztos autód, aminek töredéke az alkatrész ára az új autókhoz képest, nincs benne 70 ezres motortatró bak, meg 200 ezres lendkerék, és még sorolhatnám. Lehet hogy egy kicsit többe kerül majd, mint amennyit ér, de ha közben megszereted a kocsit, úgyse akarod eladni majd, neked pont ugyanannyit go érni, mint amennyit beletettél (nem csak pénzt, időt, munkát is)

Sok szerencsét,

egy járműgépész.

2013. febr. 20. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!