Milyen nyelvet érdemes tanulni az angol mellett?
Jövőre 9. be megyek és el kéne döntenek milyen nyelvet tanuljak 2.ként.
Szerintetek melyik lenne a legcélszerűbb?
Ha lehet indokot is írjatok ,hogy miért.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Attól függ, hogy mit szeretnél elérni majd az életben. Ha hasznos nyelvet szeretnél tanulni, tehát valami olyat szeretnél, amit jó ha tudsz, az a német vagy a francia, ezek ugyanis a világnyelvek. Bár most pont olvastam hogy a kínait is nagyon nyomják, illetve az oroszt, tehát ezek a fontosabb nyelvek.
Ha valami könnyűt szeretnél tanulni, és csak azért tanulod mert muszáj, akkor tényleg az olasz a jó, vagy a spanyol. Félreértés ne essék, nagyon szép nyelv mindkettő, és könnyű is, de ezt általában nem tudja az ember sehol sem hasznosítani a nyaralásokat leszámítva.
Én az oroszt vettem fel anno, és tényleg rácsodálkozott a főnököm amikor mutattam neki a nyelvvizsgás papírjaimat, mert ritka az olyan aki tud oroszul, és szerintem pont ez miatt vettek fel, mert a cégnél még ilyen nem volt, egyik munkatársam kínaiul tud, őt meg azért vették fel.
"én németes vagyok, szerintem nagyon könnyű azt megtanulni a magyarnak, mert a logikája, a kifejezések és a szófordulatok majdnem szó szerint lefordítható"
Ugyanezt el lehetne mondani a spanyolról is.
"persze az is számít, hogy szereted e az adott nyelvet"
CSAK ez számít, semmi más. A nyelvtanuláshoz motiváció kell.
"ha csak azért tanulsz nyelvet, mert muszáj, akkor válaszd azt, amelyik a legkönnyebb"
Ez nem igaz, nincsenek könnyű és nehéz nyelvek, ez alapján dönteni nincs értelme. A magyarnak nincs közeli nyelvrokona, ezért egy magyar anyanyelvűen minden idegen nyelv megtanulása egyformán nehéz vagy könnyű, a motivációjától függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!