Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi számít ideális kezdő stunt...

Mi számít ideális kezdő stunt motornak?

Figyelt kérdés

Nézegettem rengeteg videót stuntoló emberekről,gyerekekről és elég vonzó "sport"nak találtam és kezdetben még nem is látszik nagy költségvetésűnek:D 50 ezer forintból szeretnék "összesufnizni" egy 50ccm-es robogót, amit ideálisnak láttam azok a 20-15 éves motorikusan jó motorok mint pl.: Yamaha Jog,Yamaha mint,Honda DIO,Honda DJ1.Ezek persze arra kellenének, hogy ne sajnáljam ha például megdőlnek, eltörik egy idom, amellett persze hogy én kezdő szerelő vagyok és szét tudjam szedni.

Röviden a terverim:

1.Motor megvétele max 40 ezer forint

2.szétszedés

3.kitakarítás-renoválás

4.védőrácsok,stunt "talpak" felrakása

5.újrafestés házilag

5.összerakás

6.FUN

Kiszemeltjeim:

Yamaha JOG: [link]

Honda Dio: [link]

Honda DJ1: [link]

Yamaha Mint: [link]

#kezdő #robogó #stunt #sajtoskuglóf
2013. jan. 13. 18:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Én kis 125-ös etz-zét ajánlom,mert az mégis csak erősebb mint egy 50-es és váltós is és nagyon könnyű az eleje meg úgy az egész motor.kezdő stuntoknak tökéletes!!!

[link]

2013. jan. 13. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezeknek a blokkjába még jó mélyen bele kell nyúlnod hogy 'stuntolj' velük. Át szokás alakítani a variátort és felfúrni őket hogy erősek legyenek, jól pörögjenek, meg egy leo vince kipu se árt rájuk. Amúgy nem nagy erő van bennük, sok sikert az egykerékhez pl gyári motorral.
2013. jan. 13. 18:28
 3/10 A kérdező kommentje:

1.hmm...utána nézek,köszi a tanácsot!

2.Ezt nem tudtam, neked is köszönöm a "felvilágosítást"

2013. jan. 13. 18:30
 4/10 anonim ***** válasza:

nm, ha belekezdesz privátban tudok segíteni, ha nem mersz hozzá fogni.

2. voltam

2013. jan. 13. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Az újabb jogok (Next Zone, Super Z, ZR) minden átalakítás nélkül könnyen egykerekeznek, csak hátra kell dőlni és gázt húzni. Én is mondtam régen az enyémre, hogy áá ez gyenge hozzá. Majd jött egy srác aki tudott egykerekezni, és simán két utcahoszt oda-vissza megcsinált az enyémmel. Én azóta se tudok vele egykerekezni :)
2013. jan. 13. 18:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Váltós motor minden félekéépen előnyösebb mint az automata!
2013. jan. 13. 18:52
 7/10 anonim válasza:
Nekem yamaha jogom van 5 éve és !eddig semmi gond nem volt vele :)Én azt ajánlom!
2013. jan. 13. 20:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ,ment a zöld kéz
2013. jan. 15. 18:06
 9/10 anonim válasza:

Üdv!

Régóta hobbim a robogó tuning,engem is foglalkoztat a stunt kérdés ,a közel jövőben kezdek bele én is. A hondákat felejtsd el mert nincs bennük túl sok kakaó és elég tuning alkatrész sincs. Én a yamahát ajánlom neked méghozzá ha van lehetőséged egy super jog-ot szerezz ( a super jog elöl tárcsakékes ezáltal sokkal jobban adagolható mint a dob, egy stoppie nál jól tud jönni).A yamahákban minarelli blokk van.A minarelli blokkokból van hosszú és rövid blokk (a jog ban rövid fekvő minarelli van amihez rengeteg tuningot találsz).A jog a legerősebb kistestű robogó amivel találkoztam, simán kiállsz vele kerékre, de onnan már csak balance kerekezni tudsz. Egy kis tuning nem árt neki semmi henger fúrás vagy ilyesmi. Az 50 es hengert el kell felejteni, egy 70 es tuning henger kell a helyére amit akár használtan is beszerezhetsz olcsón!! még ha kopott is azt kell megfuratni, (új dugattyúval eggyüt 8 ezerért fúrják meg)hengert is találsz 10-15 ezerért (malossi öntött vas hengert szoktak rá rakni)( ne félj a használttól).Szerezz be hozzá egy kevlar szíjat hogy ne szakadjon el aztán mehet a szórakozás!! Több tuning nem szükséges bele gyakorlatból mondom. A karbi 17,5 ös a super jogon ami tökéletesen kiszolgálja a 70 es hengert ( a malaguti f12-n 12 es karbi van pedig az egy sokkal nagyobb motor!!)A super jog nak gyárilag nincs fojtás a kipufogójában.( egy gianelli reverse tuning kipuval rosszabul ment mint a gyárival!!) Akkor kellene neked még egy bukó váz rá mert könnyen elhajlik és az gáz.

A super jog egy gyári tuning lényegében.

Az én super jogomat 35 000 ért vettem. olyan 55-60ezerből lett teljesen kész.( gázra kerékre áll pedig 90 kg vagyok,úgy kell hasalnom a kormányon indulásnál :D)

Én dél pesten lakom szívesen segítek ha szeretnéd!!

2013. márc. 16. 21:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam ezen a dolgon, és most rengeteg helyre megy a pénz de olyan jó hosszú távon akár 1-2 vagy 3 éven belül meg akarom csinálni, esélyes mostmár egy 125ös vagy 150-es MZ lenne, azok eléggé megtetszettek,vagy ha lesz pénzem beszerzek egy SM125-öt azon gyakorolni a kezdeteket.:) Nagyon köszönöm a segítséget, ha bármi van hozzád fordulok!:)
2013. márc. 22. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!