Ti odamennétek vadidegenhez, hogy ha látnátok az út szélén autót bütykölni?
nem olyanra gondolok hogy parkolóba bütyköli és úgy odamenni hanem pl városba elakadásjelzővel áll az út szélén + egy jó nagy hűtővíz tócsával a kocsi alatt ,vagy defektet kapott és látni rajta ,hogy nem boldogul a kocsival
ti odamennétek ? vagy volt már olyan ,hogy segítettél valakinek az úton ? és ha igen mi volt a hiba és mit segítettél ?
válaszokat előre is köszönöm
Általában hordok magamnál szerszámkészletet (nem csak 1-2 darab kulcsot, hanem szinte mindent), így én meg szoktam állni.
Pár hete pl. egy gőzölő motorterű 2105-ös mellett álló hölgynek próbáltam segíteni - bár sokat nem tudtam, megadta magát a ventillátor, így csak tanácsolni tudtam, hogy várjon amíg lehűl, töltse fel és menjen amíg nem kezd el megint pirosig szaladni a mutató.
De nyáron ugyanez volt egy Astrával, ott a ventillátor direktre kötve ment, valszeg a hőgomba dobta be a törölközőt.
Meg motoros kollégáknak szoktam megállni természtesen - volt egy P10-es mellett álldogáló srác, akinél csak vágóeszköz nem volt, pedig pont az kellett volna. Levágtunk másfél centit a gyújtókábelből, visszatekertük a pipát és már mehetett is tovább.
A dolog szépsége, hogy mióta jogsim van kb. ötször maradtam eddig az út mellett, és soha senki meg nem állt megkérdezni hogy mi a nyavalyát kínlódok...
Én mindig megállok,mondják is sokan hogy a szivem visz a sírba:)
Az én kocsim is szinte műhelykocsi,csodálkozik is a paraszt mikor kinyitom a farát:)szereltem már az út szélén nem egy autót,húztam is, pénzt viszont még egyszer sem fogadtam el,ilyen vagyok:(
Egyszer megbántam,egy öltönyös faszi intett le egy Mazda hatossal,nem tudott kereket cserélni,/a gyári kulcs nem is ment bele az aluba,tehát amúgysem tudta volna/megtettem,meg sem köszönte..
Ha olyan, megállok, bár egyre ritkábbantalálkozok ténylegesen elromlott járművel az utak szélein...
Na de a bőrdzsekis románnak, aki előredőlve integet a BMW mellől, annak soha!
na látom vannak még jó emberek!! :D am ez a kérdés úgy jutott eszembe ,hogy ma sikeresen kilyukadt az egyik fém vízcsövem azt ott álltam az Erzsébet térnél mindenhol csak a kocsi hűtővize + nagy gőzölgés egy darabig és senki oda sem jött ,hogy segíthet e, mindenki csak jól megnézte magának a dolgokat és annyi ,még a 4 rendőr is csak tátotta a száját az új H Astrából azt ment tovább , mind1, mert egy kis gondolkozás után megoldottam leszereltem az egyik cső bilincset a levegőszűrőről és azt ahol az a picike lyuk volt ott jól meghúztam és eltudtam menni a szerelőig úgy hogy utána nem is láttam hogy folyna onnan a víz :D
Én még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy láttam volna valakit aki csak ül a kocsi mellet és nem tud mit csinálni ,de ha olyanba kerülnék biztos odamennék mert lehet hogy nálam van valami ami neki nincs és azzal meg lehetne csinálni az autót/motort én úgy gondolom segítsük egymást ahogy tudjuk :)
3 as a buszosokat is szidhatod mert azokon is kell porral oltónak lennie :)
Amúgy őszinte leszek senkinek sem állok meg mert sohase lehet tudni hogy ki akarnak e rabolni vagy hasonló.
Még azért is mert ha én ilyen esetben lennék (pl lerohad az autóm) akkor nekem se állnának meg TISZTELET A KÍVÉTELEKNEK (hála az istennek azért vannak.)
Ezért lehet hogy lepontoztok de ezt így gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!