Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti odamennétek vadidegenhez,...

Ti odamennétek vadidegenhez, hogy ha látnátok az út szélén autót bütykölni?

Figyelt kérdés

nem olyanra gondolok hogy parkolóba bütyköli és úgy odamenni hanem pl városba elakadásjelzővel áll az út szélén + egy jó nagy hűtővíz tócsával a kocsi alatt ,vagy defektet kapott és látni rajta ,hogy nem boldogul a kocsival

ti odamennétek ? vagy volt már olyan ,hogy segítettél valakinek az úton ? és ha igen mi volt a hiba és mit segítettél ?

válaszokat előre is köszönöm

2013. jan. 12. 21:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%
nem, lehet épp 1 agresszív állat, ha segítségért integet akkor megállok. Tegnap pont az árokban volt 1 kocsi amit kitudtam volna húzni de a csávó csak szomorkásan telefonálgatott, még intettem is neki, de semmi, gondoltam majd akkor megoldja maga.
2013. jan. 12. 21:34
 2/19 anonim ***** válasza:

Általában hordok magamnál szerszámkészletet (nem csak 1-2 darab kulcsot, hanem szinte mindent), így én meg szoktam állni.

Pár hete pl. egy gőzölő motorterű 2105-ös mellett álló hölgynek próbáltam segíteni - bár sokat nem tudtam, megadta magát a ventillátor, így csak tanácsolni tudtam, hogy várjon amíg lehűl, töltse fel és menjen amíg nem kezd el megint pirosig szaladni a mutató.

De nyáron ugyanez volt egy Astrával, ott a ventillátor direktre kötve ment, valszeg a hőgomba dobta be a törölközőt.

Meg motoros kollégáknak szoktam megállni természtesen - volt egy P10-es mellett álldogáló srác, akinél csak vágóeszköz nem volt, pedig pont az kellett volna. Levágtunk másfél centit a gyújtókábelből, visszatekertük a pipát és már mehetett is tovább.

A dolog szépsége, hogy mióta jogsim van kb. ötször maradtam eddig az út mellett, és soha senki meg nem állt megkérdezni hogy mi a nyavalyát kínlódok...

2013. jan. 12. 21:45
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Helyzet függő. Ha pl egy nő áll az autó mellett felnyitott motorháztetővel akkor talán. De mint múltkor bebizonyosodott hogy az emberek nagy része rá sem bagózik akárki áll ott. Mivel anyukám elment vásárolni. Miután elment 15 percre rá csörög a telefon hogy azonnal menjek mert kigyulladt az autó. Mondanom sem kell hogy 160-170-es tempóval odaértem pár perc alatt és SENKI nem állt meg addig még csak megkérdezni sem, hogy tud-e segíteni. Pedig úgy tudom hogy a kamionoknak kötelező a poroltó és ilyen helyzetben kutya kötelességük segíteni. Na ebben a helyzetben egy kamionos sem állt meg pedig ott percenként vagy 3 kamionos megy el. Biztos vagyok benne hogy jópáran kiröhögték, megbambulták, de segíteni senkinek nem jutott eszébe... szerencsére nem lett nagy baja az autónak, de akkor is...
2013. jan. 12. 21:47
 4/19 anonim ***** válasza:
40%
már megint ezek a rohadt szemét kamionosok...
2013. jan. 12. 21:49
 5/19 anonim ***** válasza:
Ja és anyukám 43 éves tehát nem egy öregasszony hogy azért nem álltak meg.
2013. jan. 12. 21:50
 6/19 anonim ***** válasza:
Király Sándor nem a kamionosokat szidom csak nem értem őket. Én is az szeretnék lenni pár hónapon belül. Mikor keresztapámmal mentünk még IFA-val mindig megálltunk ha láttuk hogy valami nem oké valakivel.
2013. jan. 12. 21:52
 7/19 anonim ***** válasza:

Én mindig megállok,mondják is sokan hogy a szivem visz a sírba:)

Az én kocsim is szinte műhelykocsi,csodálkozik is a paraszt mikor kinyitom a farát:)szereltem már az út szélén nem egy autót,húztam is, pénzt viszont még egyszer sem fogadtam el,ilyen vagyok:(

Egyszer megbántam,egy öltönyös faszi intett le egy Mazda hatossal,nem tudott kereket cserélni,/a gyári kulcs nem is ment bele az aluba,tehát amúgysem tudta volna/megtettem,meg sem köszönte..

2013. jan. 12. 21:58
 8/19 anonim ***** válasza:

Ha olyan, megállok, bár egyre ritkábbantalálkozok ténylegesen elromlott járművel az utak szélein...

Na de a bőrdzsekis románnak, aki előredőlve integet a BMW mellől, annak soha!

2013. jan. 12. 22:12
 9/19 A kérdező kommentje:

na látom vannak még jó emberek!! :D am ez a kérdés úgy jutott eszembe ,hogy ma sikeresen kilyukadt az egyik fém vízcsövem azt ott álltam az Erzsébet térnél mindenhol csak a kocsi hűtővize + nagy gőzölgés egy darabig és senki oda sem jött ,hogy segíthet e, mindenki csak jól megnézte magának a dolgokat és annyi ,még a 4 rendőr is csak tátotta a száját az új H Astrából azt ment tovább , mind1, mert egy kis gondolkozás után megoldottam leszereltem az egyik cső bilincset a levegőszűrőről és azt ahol az a picike lyuk volt ott jól meghúztam és eltudtam menni a szerelőig úgy hogy utána nem is láttam hogy folyna onnan a víz :D

Én még nem kerültem olyan helyzetbe, hogy láttam volna valakit aki csak ül a kocsi mellet és nem tud mit csinálni ,de ha olyanba kerülnék biztos odamennék mert lehet hogy nálam van valami ami neki nincs és azzal meg lehetne csinálni az autót/motort én úgy gondolom segítsük egymást ahogy tudjuk :)

2013. jan. 12. 22:27
 10/19 anonim ***** válasza:

3 as a buszosokat is szidhatod mert azokon is kell porral oltónak lennie :)

Amúgy őszinte leszek senkinek sem állok meg mert sohase lehet tudni hogy ki akarnak e rabolni vagy hasonló.

Még azért is mert ha én ilyen esetben lennék (pl lerohad az autóm) akkor nekem se állnának meg TISZTELET A KÍVÉTELEKNEK (hála az istennek azért vannak.)

Ezért lehet hogy lepontoztok de ezt így gondolom

2013. jan. 12. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!