Melyek az ideális fordulatszám tartományok folyamatos haladáshoz, vissza-, illetve felváltáshoz ennél az autónál? Leírásban a többi.
Először is friss jogosítványos vagyok.
Mazda 323f 1.5 BA (1994-1998) 88 lóerős benzines autót vezetek. A lehető legjobb fogyasztás elérése érdekében mikor ajánljátok a fel-, illetve visszaváltást? Az kocsit 95%-ban városban használom.
Az autót eddig úgy vezettem, ha a takarékosságot próbáltam szem előtt tartani, hogy 2000-2200 között felváltottam, és 1500-1600-nál pedig vissza. 50-60-as tempónál, ha folyamatosan tudtam tartani előreláthatólag ezt a sebességet, akkor 5-ösben 1500-as fordulaton hajtottam a gépet. Folytassam tovább ezt a fajta fel- és visszaváltogatást, vagy ajánlanátok ehhez az autóhoz egy jobbnak bizonyuló fordulatszám-tartományt? Néhány kérdést az oldalon a válaszokkal együtt elolvastam, az én értelmezésem szerint kicsit tovább is pörgethetném a motort, de azt csak általánosítva írták a válaszadók. Ebben a kérdésben pedig fontos, hogy megadtam az autóm típusát, tehát konkrétumokról beszélhetünk. Na ennyi duma elég volt részemről, a válaszokat köszönöm előre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!