Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő motornak milyen NAGY...

Kezdő motornak milyen NAGY endurót?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, már nagyon fiatalon kialakult bennem a vágy a motorozás iránt, de vártam, hogy betöltsem a 21-et, hogy aztán lerakjam az A-t.. hát ezt most 24-re tolták, így lesz belőle A2.

Eddig Simsonon motoroztam, tehát mondhatni: sok tapasztalatom nincs. Legalábbis ami egy nagy motor irányítását illeti.

Szeretnék venni a közeljövőben egy normális motort. A cél: túrázgatás közúton, valamint terepezés. Ebből adódóan enduró kell, azokból is olyan, ami hosszabb távon is kényelmes.

Nem titkolt célom a b2-n végigmenni egyszer, tehát a terepezés sem a füves autóbeállót jelenti, azért bírnia kéne a keményebb dolgokat.

Kinéztem a Honda NX 650-es Dominatort. Az még éppen belefér a keretbe (35 kW).

Ezzel jól meg lehet tanulni vezetni? Úgy értem, nem túl sok-e elsőre.

Szívesen fogadok ötleteket, milyen motorra érdemes gyűjteni, meg mindenféle hasznos tanácsot meghallgatnék, ami a biztonságos motorozás irányába terel!

Köszi előre is!

2013. jan. 6. 18:22
 1/9 anonim ***** válasza:
honda xl600,yamahaxt600,kawasaki klx650 klr650 klr600,suzuki dr 600 dr650, ezek alkalmasak túrázni és van közöttük aminek a forgalmijában nem a valós kw van találkoztam már 20kw-os kawasaki klx650-nel
2013. jan. 6. 19:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Viszont ha elsőre nem akarsz 600 ccm-eset venni akkor DR 350,vagy XT 350 kiváló lenne kezdőmotornak!
2013. jan. 7. 08:27
 3/9 anonim ***** válasza:

"van közöttük aminek a forgalmijában nem a valós kw van találkoztam már 20kw-os kawasaki klx650-nel"

Igen, és jó is lesz amíg az első hozzáértő rendőrrel összefutsz... ilyen hamisított papírokkal nem érdemes hülyéskedni.

2013. jan. 7. 09:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Ma 9:32! Nincs igazad! Egyik barátom egy Z 750 et vett zsír újan,de kért bele gyári folytást,mert Akorl jogsija van,és simán megcsinálták neki! A folytás abból áll hogy a gázt csak kb negyedig tudod elfordítani plusz a kipufogót is lefojtották neki!

Speciel az Én ER-5 öm is simán vásárolható volt 34 lóerős változatban is gyárilag!

2013. jan. 7. 10:15
 5/9 anonim válasza:
Szia. Azt ajánlom, hogy simson után ne ülj először egy 600 cm3-as motorra. Sokan itt basszák el, mert azt hiszik, hogy mentek robogóval, meg simsonnal és ők akkor már vér profin motoroznak. Nem, nincs így, fokozatosan kell felfelé haladni.
2013. jan. 7. 12:24
 6/9 A kérdező kommentje:

A legalitás határain belül szeretnék maradni, nem szeretnék papíron gyengébb gépet, mert úgy nem tudnék nyugodtan menni.

Utolsó: szerintem figyelmetlen voltál, a kérdés olvasásakor.

2013. jan. 7. 16:02
 7/9 A kérdező kommentje:
-,
2013. jan. 7. 16:03
 8/9 Schwarzi01 válasza:
szia! nem tom figyeled-e meg a kerdest, de en most csinalom tavasszal a nagymotor jogsit (25 vok) es mar megvettem a motort is, egy yamaha fzr 600-ast. 94 LE :D van egy simsonom is,(ami meg is marad ez mellett)ami utan ezt vasaroltam kezdesnek. mentem mar vele par kort, de ra kellett jojjek, h ha lassan kanyarodok, akkor kicsit elter a simsontol( kb mikor lassu kanyarban leraktam a labam, es a motor dolni kezdett, komoly izommunkat hajtottam vegre, h el ne boruljak :D)kb 200 kilo a joszag. de ettol fuggetlenul sztem ossze lehet vele szokni, es sokan irjak is, h mindegy mekkora motorral kezdesz, azert ne 1000-s legyen :D, ha esznel vagy akkor nem lesz gond.
2013. jan. 31. 11:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugtattál :)

Akkor jó lesz az a Dominator ;)

2013. jan. 31. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!