Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műholdas nyomkövetést valóban...

Egerecske kérdése:

Műholdas nyomkövetést valóban így kilehet játszani? (lent)

2013. jan. 2. 18:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Köszi-köszi...

Akik a pirosra nyomtak valószínűleg ellophatatlannak tartják az autójukat. :P

Néha meglepő hogy milyen részekhez milyen jól hozzá lehet férni. Mondjuk az a típus amivel én járok olyan, hogy az ilyen gépek többségénél hiányzik elől egy terelőlemez. Lefekszel elé a földre, felnyúlsz egy fogóval, 60 fokot fordítasz a zárján és kinyílt a motortértető... De ha valamivel ezt meg is akadályozzák (pl. Pajzs), akkor is valószínűleg elérhető marad a mechanika, amit bizony ki lehet feszíteni - legfeljebb a zár nem kerül eladásra. Az utólagos kürtnek két hajszálnyi vezetéke szokott lenni, amiket kézzel is el lehet tépni - az emberek meg elég közönyösek ahhoz, hogy ne is érdekelje őket ha villognak az indexek.

De mielőtt bármi rosszat gondolnátok rólam, be kell valljam sosem loptam el se motort, se autót - csak foglalkoztat a téma. Mondjuk egy sima cilinderzárat azért ki tudok nyitni a kulcsa nélkül is... :D

2013. jan. 4. 19:49
 12/17 A kérdező kommentje:
2013. jan. 4. 19:54
 13/17 anonim ***** válasza:

Köszi, de engem nem kellett volna felpontozni.

Azért a cilinderzárra kíváncsi vagyok... Azt oylan könnyű kinyitni?

Azt nem tudom, mit takar pontosan ez a "pajzs technológia", de nem hinném, hogy lophatatlan. Ha jól értem, itt nem férnek hozzá az ECU-hoz, meg a relé és biztosítótartó tablóhoz. De nem minden kocsinál vannak ezek a motortérben. Ha jól látom megszakítanak néhány fontos elektromos kapcsolatot, kábelt, és ezeket mechanikusan védik, elektromechanikus zárakkal.Vagy nem erről van szó?

2013. jan. 6. 03:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Pajzsot nem láttam még közelről, de nem lenne rossz megnézni egyet. Kinyitott motortérrel, hogy mi és hol van. :)

Egyébként a motorháztető legyen mondjuk az autó értékének az 5%-a, gondolom annyi veszteséget be lehet vállalni.

A cilinderzárakat tényleg nem bonyolult kinyitni. Vannak azok a speciális szerszámok amiket látsz az ilyenekkel foglalkozó videókban vagy felszerelést gyártó oldalakon - na azokat selejtezett fűrészlapból le lehet otthon gyártani. Meg kell ugye egy kar amivel feszíteni tudod, például kisebb zárakhoz tökéletes ha kiszeded a rossz ablaktörlőből a gumiba oldalról belerakott acélszalagot.

2013. jan. 6. 10:05
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát ezek a képek vannak:

[link]

Azt én is úgy hiszem, hogy a géptetőről lemondanak, hogyha el lehet vinni egy egész kocsit is sajnos. Bár azért azt egynéhány kocsinál nem olyan könnyű felnyitni, ha a zárnál nem lehet próbálkozni. Itt bizonyos pontokat védek le mechanikusan. De kérdés, nem kerülik-e meg őket. Sokan azt gondolják, h teremgarázsban milyen biztonságban van az autó, pedig ott van idejük elmókolni, ha kisebb a forgalom, mondjuk egy 10-20 lakásos társasház vagy ilyesmi. Bár az a utcán is mutathatnak a motortérben, senki nem fog odamenni, megkérdezni, hogy "segíthetek?" nem nagyon beszélünk már egymással. Ez olyan, hogy "jaj itt figyelnek a szomszédok" persze, figyelnek, azt figyelik, h mikor fingod el magad és rögtön átcsöngetnek, de ha betörnének, akkor lapítanak, mert joggal félnek a betörőktől, vagy attól, hogy épp a szomszéd biztosítási csalási levesébe köpnének bele. Inkább "nem láttak semmit"

2013. jan. 6. 15:50
 16/17 anonim ***** válasza:

Olvastam a Pajzsos oldalt - de élőben más. Ugye a részegységeket lefotózták, de érdekes lenne hogy mi hova van kötve.

Ismerek egy figurát (korábban jóban voltunk, csak volt egy kis anyagi nézeteltérésünk), akinek úgy 95 tájékán a III. kerületi önkormányzat elől vitték el az S Mercijét. A kocsit leparkolta, bezárta, 20 percet volt benn ügyet intézni, mire kijött sehol semmi. Pedig azok már akkor sem könnyen lopható kocsik voltak - és nem egy kulccsal vette sokadik kézből, hanem újonnan.

2013. jan. 6. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyártóktól, szervizekből kiszivárgó információk jelentik az alapját (manapság főleg) az autótolvajok tevékenységének...
2013. jan. 6. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!