Műholdas nyomkövetést valóban így kilehet játszani? (lent)
Köszi-köszi...
Akik a pirosra nyomtak valószínűleg ellophatatlannak tartják az autójukat. :P
Néha meglepő hogy milyen részekhez milyen jól hozzá lehet férni. Mondjuk az a típus amivel én járok olyan, hogy az ilyen gépek többségénél hiányzik elől egy terelőlemez. Lefekszel elé a földre, felnyúlsz egy fogóval, 60 fokot fordítasz a zárján és kinyílt a motortértető... De ha valamivel ezt meg is akadályozzák (pl. Pajzs), akkor is valószínűleg elérhető marad a mechanika, amit bizony ki lehet feszíteni - legfeljebb a zár nem kerül eladásra. Az utólagos kürtnek két hajszálnyi vezetéke szokott lenni, amiket kézzel is el lehet tépni - az emberek meg elég közönyösek ahhoz, hogy ne is érdekelje őket ha villognak az indexek.
De mielőtt bármi rosszat gondolnátok rólam, be kell valljam sosem loptam el se motort, se autót - csak foglalkoztat a téma. Mondjuk egy sima cilinderzárat azért ki tudok nyitni a kulcsa nélkül is... :D
Köszi, de engem nem kellett volna felpontozni.
Azért a cilinderzárra kíváncsi vagyok... Azt oylan könnyű kinyitni?
Azt nem tudom, mit takar pontosan ez a "pajzs technológia", de nem hinném, hogy lophatatlan. Ha jól értem, itt nem férnek hozzá az ECU-hoz, meg a relé és biztosítótartó tablóhoz. De nem minden kocsinál vannak ezek a motortérben. Ha jól látom megszakítanak néhány fontos elektromos kapcsolatot, kábelt, és ezeket mechanikusan védik, elektromechanikus zárakkal.Vagy nem erről van szó?
Pajzsot nem láttam még közelről, de nem lenne rossz megnézni egyet. Kinyitott motortérrel, hogy mi és hol van. :)
Egyébként a motorháztető legyen mondjuk az autó értékének az 5%-a, gondolom annyi veszteséget be lehet vállalni.
A cilinderzárakat tényleg nem bonyolult kinyitni. Vannak azok a speciális szerszámok amiket látsz az ilyenekkel foglalkozó videókban vagy felszerelést gyártó oldalakon - na azokat selejtezett fűrészlapból le lehet otthon gyártani. Meg kell ugye egy kar amivel feszíteni tudod, például kisebb zárakhoz tökéletes ha kiszeded a rossz ablaktörlőből a gumiba oldalról belerakott acélszalagot.
Hát ezek a képek vannak:
Azt én is úgy hiszem, hogy a géptetőről lemondanak, hogyha el lehet vinni egy egész kocsit is sajnos. Bár azért azt egynéhány kocsinál nem olyan könnyű felnyitni, ha a zárnál nem lehet próbálkozni. Itt bizonyos pontokat védek le mechanikusan. De kérdés, nem kerülik-e meg őket. Sokan azt gondolják, h teremgarázsban milyen biztonságban van az autó, pedig ott van idejük elmókolni, ha kisebb a forgalom, mondjuk egy 10-20 lakásos társasház vagy ilyesmi. Bár az a utcán is mutathatnak a motortérben, senki nem fog odamenni, megkérdezni, hogy "segíthetek?" nem nagyon beszélünk már egymással. Ez olyan, hogy "jaj itt figyelnek a szomszédok" persze, figyelnek, azt figyelik, h mikor fingod el magad és rögtön átcsöngetnek, de ha betörnének, akkor lapítanak, mert joggal félnek a betörőktől, vagy attól, hogy épp a szomszéd biztosítási csalási levesébe köpnének bele. Inkább "nem láttak semmit"
Olvastam a Pajzsos oldalt - de élőben más. Ugye a részegységeket lefotózták, de érdekes lenne hogy mi hova van kötve.
Ismerek egy figurát (korábban jóban voltunk, csak volt egy kis anyagi nézeteltérésünk), akinek úgy 95 tájékán a III. kerületi önkormányzat elől vitték el az S Mercijét. A kocsit leparkolta, bezárta, 20 percet volt benn ügyet intézni, mire kijött sehol semmi. Pedig azok már akkor sem könnyen lopható kocsik voltak - és nem egy kulccsal vette sokadik kézből, hanem újonnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!