Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Audi A6 miért csak automata van?

Audi A6 miért csak automata van?

Figyelt kérdés
Használtautón nézegettem őket, 3,0 TDI-t néztem ki, de sajnos kb. 60db-ból 2db manuális van. Bezzeg az a4-be, meg az fsi-be egy csomót hirdetnek manuálban. Akkor ebbe a szerencsétlen a6ban miért ilyen ritka??? Pedig aztán nem túl jó az automata váltójuk.

2012. dec. 28. 19:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tudtommal a 6hengeresek egyenletesebben járnak igy a kettőstömegü lendkerék nem szokott rajtuk elmenni. Legalábbis ismerősi körben akinek van annak nem volt vele még gondja.
2012. dec. 29. 21:01
 12/16 anonim ***** válasza:
Igen, mert elég ritka, hogy elromoljon, és ez ugyanigy van az autómataváltónál is.
2012. dec. 30. 12:26
 13/16 anonim ***** válasza:
A kettōs tōmegū lendkerék nem az egyenletes járás miatt van. Arra a lendkerék önmagában szolgál. Ezen kívül ebben ott van a pilot, az is egyenletesebbé teszi, meg a V6, amibe most a Mercedes is beleszeretett. Ezért dobott ki egy hibátlan motorkonstrukciót? Mert nem találja az útját és a kunkurenciát próbálja utánozni? Hát...
2012. dec. 30. 13:09
 14/16 anonim válasza:
De igen, a kettős tömegű lendkerék az egyenletes járás miatt van, hogy a motor által keltett rezgéseket ne a váltónak illetve a kuplungnak kelljen elnyelnie...
2014. jún. 5. 16:53
 15/16 anonim ***** válasza:
Pedig aztán de a vilagon az audinak van a legjobb automata valtoja. Tudom mert automata váltók javításával foglalkozom.
2016. okt. 2. 10:02
 16/16 anonim ***** válasza:

"Pedig aztán de a vilagon az audinak van a legjobb automata valtoja. Tudom mert automata váltók javításával foglalkozom."

Most ezt mire érted? Hogy tényleg nem szokott velük gond lenni, vagy hogy állandóan elromlanak, és nagyon jól megélsz már az Audik javításából is?

2016. okt. 2. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.