Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Berva, Panni, Tünde automata...

A Berva, Panni, Tünde automata váltósak voltak, vagy ha nem hol volt a váltójuk? Melyik hány sebességes volt?

Figyelt kérdés

2012. dec. 25. 09:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem automata volt. A Berva és Panni VT50 blokkja háromsebességes volt, a fokozatokat a bal oldali markolattal kellett kapcsolni, hasonló módon, mint a Simson SR2 és a Rigák esetén. Lefelé volt az 1-e,s felfelé a 2-es, közte meg a borzalmas nagyságú lépcső, hogy majd' lefulladt a motor, mikor 1-esből 2-esbe váltottál.

A Tünde korszerűbb volt, négyfokozatú váltót kapott, ezt ugyanúgy kellett kapcsolni, mint a "rendes" motorokon: bal kézzel működtetted a kuplungot, bal lábbal meg váltottál. Csak a váltókar el volt dugva a trepni alá, így csak két kis pedál látszott belőle, ezeket kellett taposni, attól függően, merre szerettél volna kapcsolni.

2012. dec. 25. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Na, tessék, elírtam. Szóval a Berva és a Panni kétsebességes volt, én meg már megint túl sokat ittam tegnap este.
2012. dec. 25. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Sebaj, inni nem bűn... :D

A Tünde azért is lehetett több sebességes, mert az első kettő 50 köbcenti, míg a harmadik 175 ccm - azaz egy korai nagyrobogó. :P

2012. dec. 25. 10:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2012. dec. 25. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!