Az automata váltó a motoroknál ciki, az autóknál menő?
Egy sportmotor automata váltós, sőt a legtöbb nagymotor. Az automatákat, a robogókat meg szidják hogy gáz, milyen motor az amin nincs váltó...
Az autóknál meg népszerű az automata váltó. Az új sportautók csak automata váltóval készülnek. Akik BMW-t, Mercit vesznek sokan automata váltósat veszenek mert hogy azt könnyű vezetni, nem fullad le, stb.
Az új Audi Allroad quatro-ból nincs is manuális váltós, a Merci S-classban sincs.
"sőt a legtöbb nagymotor" hol? A legtöbb motor rendes váltós. Elvétve van még csak automata nagymotor. A robogóknál meg eleve az a jó hogy nem kell váltani csak húzni a gáz. Nem is arról szól amiről egy rendes motor.
Az automata váltó autóknál meg szerintem az egyik legjobb dolog amit kitaláltak. Főleg a mostani újak amik gyorsabban váltanak mint ahogy kézivel az ember tudna.
"Egy sportmotor automata váltós..."
Mutass nekem egyet légyszíves.
"Robogóból is van nagymotor és az is gyorsan vált..."
Valóban létezik olyan robogó ami már csak A korlátlan jogsival vezethető pl Aprilia SRV850.
Egyébként szerintem a megközelítés. Mi az,hogy ciki egy automata váltó? Attól függ mire rendeltett a motor.
Én eddig nem is tudtam, hogy létezik automata váltós motor.
Gondolom, ha így van, az azért van, mert egy autónál az a lényeg, hogy minél jobban nézzen ki, minél fullosabb legyen és csak másodlagos sokaknál, hogy mennyire tudja használni, egy motornál pedig, hogy minél jobban tudd használni, ott pedig az extrák a másodlagosak, mert sokan motort hobbiból, szórakozásból vesznek.
csak némely nagymotorból van automata is..(Van Veen, Harley,stb)
Hazánkban még nem igazán kell a tömegnek az automata.. nekem az van már húsz éve..a Nejemnek is..hatalmas találmány..
akik leszólták az automatát, aztán a sors úgy hozta, hogy utaztak velem, vagy a Nejemmel, bizony lejjebb vettek az arcukból...a csend, az erő, a biztonság...
automata mindörökké!
...méghogy ciki...
Autónál menő? Nem hinném, nem is arról szól. Én nem szeretem az automatát - van akinek meg csak az kell.
Szerintem szomorú lenne ha a nagyobbacska motorok automatával készülnének...
Ellőttem leírták a lényeget!
Annyit tennék csak hozzá, hogy az automata váltó kizárólag az új tulajnak éri meg. Ha a használt autón elromlik egy DSG, Tiptronic vagy egy sima automata váltó az majdnem egyenlő a gazdasági totálárral.
Én azon a véleményen vagyok, hogy nem kell túlbonyolítani ami működik. Egy 6+R manuális váltó az emberek 95%-ának megfelel. Persze kivételek a 4-500 lovas autók, ott nehez kivitelezhető egy sima manuális váltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!