Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az automata váltó a motoroknál...

Az automata váltó a motoroknál ciki, az autóknál menő?

Figyelt kérdés

Egy sportmotor automata váltós, sőt a legtöbb nagymotor. Az automatákat, a robogókat meg szidják hogy gáz, milyen motor az amin nincs váltó...

Az autóknál meg népszerű az automata váltó. Az új sportautók csak automata váltóval készülnek. Akik BMW-t, Mercit vesznek sokan automata váltósat veszenek mert hogy azt könnyű vezetni, nem fullad le, stb.

Az új Audi Allroad quatro-ból nincs is manuális váltós, a Merci S-classban sincs.

2012. dec. 21. 10:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

"sőt a legtöbb nagymotor" hol? A legtöbb motor rendes váltós. Elvétve van még csak automata nagymotor. A robogóknál meg eleve az a jó hogy nem kell váltani csak húzni a gáz. Nem is arról szól amiről egy rendes motor.

Az automata váltó autóknál meg szerintem az egyik legjobb dolog amit kitaláltak. Főleg a mostani újak amik gyorsabban váltanak mint ahogy kézivel az ember tudna.

2012. dec. 21. 10:54
 2/22 A kérdező kommentje:
Robogóból is van nagymotor és az is gyorsan vált.
2012. dec. 21. 11:02
 3/22 anonim ***** válasza:

"Egy sportmotor automata váltós..."

Mutass nekem egyet légyszíves.

"Robogóból is van nagymotor és az is gyorsan vált..."

Valóban létezik olyan robogó ami már csak A korlátlan jogsival vezethető pl Aprilia SRV850.

Egyébként szerintem a megközelítés. Mi az,hogy ciki egy automata váltó? Attól függ mire rendeltett a motor.

2012. dec. 21. 11:24
 4/22 anonim ***** válasza:
*Egyébként szerintem rossz a megközelítés.
2012. dec. 21. 11:25
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy le kéne süllyedni abba a rétegbe, ahol ciki -nemciki alapon dőlnek el a dolgok. De ha Te ott vagy, sajnálom.
2012. dec. 21. 11:32
 6/22 anonim ***** válasza:

Én eddig nem is tudtam, hogy létezik automata váltós motor.

Gondolom, ha így van, az azért van, mert egy autónál az a lényeg, hogy minél jobban nézzen ki, minél fullosabb legyen és csak másodlagos sokaknál, hogy mennyire tudja használni, egy motornál pedig, hogy minél jobban tudd használni, ott pedig az extrák a másodlagosak, mert sokan motort hobbiból, szórakozásból vesznek.

2012. dec. 21. 11:34
 7/22 anonim ***** válasza:

csak némely nagymotorból van automata is..(Van Veen, Harley,stb)

Hazánkban még nem igazán kell a tömegnek az automata.. nekem az van már húsz éve..a Nejemnek is..hatalmas találmány..

akik leszólták az automatát, aztán a sors úgy hozta, hogy utaztak velem, vagy a Nejemmel, bizony lejjebb vettek az arcukból...a csend, az erő, a biztonság...

automata mindörökké!

...méghogy ciki...

2012. dec. 21. 11:44
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Autónál menő? Nem hinném, nem is arról szól. Én nem szeretem az automatát - van akinek meg csak az kell.

Szerintem szomorú lenne ha a nagyobbacska motorok automatával készülnének...

2012. dec. 21. 11:51
 9/22 anonim ***** válasza:

Ellőttem leírták a lényeget!

Annyit tennék csak hozzá, hogy az automata váltó kizárólag az új tulajnak éri meg. Ha a használt autón elromlik egy DSG, Tiptronic vagy egy sima automata váltó az majdnem egyenlő a gazdasági totálárral.

Én azon a véleményen vagyok, hogy nem kell túlbonyolítani ami működik. Egy 6+R manuális váltó az emberek 95%-ának megfelel. Persze kivételek a 4-500 lovas autók, ott nehez kivitelezhető egy sima manuális váltó.

2012. dec. 21. 11:55
 10/22 anonim ***** válasza:
35%
Az automata váltó autóknál is ciki!
2012. dec. 21. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!