Sok ez a fogyasztás?
adam993 rosszul tudja
ezek 1.6-os motorok 125 le-vel
továbbra is azt mondom, hogy meg kellene nézni hogyan vezetsz. Azonban egy szabályozott keverékképzésű motortól pont azt lehet elvárni, hogy 20 évesen is azokat a fogyasztási adatokat tudja, mint új korában. Általában tudják is ezt az autók, még a központi befecskendezővel ellátottak is. Azt meg nem hiszem, hogy annyira kopott a motor, mert akkor inkább az olajfogyasztásra panaszkodnál.
Hogy egy példát mondjak az én 1.4-es kisautóm központi befecskendezős 21 évesen is tudja a gyári fogyasztási adatot, viszont városban többet fogyaszt 1-1,5 literrel, mert gyakorlatilag ki van iktatva a lambda jel, (nem is használom mostanában) és nyomom neki, mert kis kasztni, jól megy, élvezem. Vagyis a mai autókra nem igaz az, hogy a kopás miatt vagy kor miatt fogyasztana többet jó karbantartás mellett. Továbbra is az előzőekben leírtakat tudom tanácsolni az okok felderítéséhez.
#26! Mint írtam, friss jogsim van, úgyhogy szerintem egyenlőre nem kínzom, annak is örülök, hogy nem kell buszoznom:)
#29! Nem férhet hozzá kétség, hogy nem vagyok profi pilóta, gyakorolni kell még, nem is keveset:) Én abból "építkezek" amit más mond és akarva, akaratlanul leragadtam a 6 literes fogyasztásnál, ami logikai alapon max autópálya tempónál, de szerintem még ott sem tartható. Eleve nagyobb köbcentinél, több üzemanyag kerül befecskendezésre, tehát aki egy ilyen autóval elmegy 6 literrel, az vagy nem tud számolni, vagy saját magának is inkább hazudik.
Ne értsen félre senki, nem sírásból tettem fel a kérdést. Egy kisebb fogyasztású autó jóval drágább lett volna, havi kb 200km-ert autózva elég nehéz lett volna kiautózni. Így legalább vigyorgok, amikor a volán mögé ülök:)
Annyit még megteszek, hogy megmérem a lambdát és utána letakarítom. Chipelve volt az autó, azt kiiktattam, de sajnos chipelve, a lambdát kiiktatták, így gondolom a égéstermékből is jutott neki bőven, ergo lehet nem kap elég "levegőt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!