Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sok ez a fogyasztás?

Sok ez a fogyasztás?

Figyelt kérdés
92KW-os, 125Le autó. Nem taposom, 2000-nél próbálok mindig váltani, friss jogsim van. Az autó ahogy így számolom a 11 litert bevedeli. Főként rövid távokon használom, városban, leginkább forgalom mentes időben. Gyertyákat, szűrőket cseréltem már, szelephézagokat beállítottam. Az alapjárata rendesen 1500 hidegen, olyan 800rpm melegen. Normális a 11 liter, vagy valami gebasz lehet az autóval?
2012. dec. 19. 10:16
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Milyen típusú az autó? Télen városban egy idősebb benzinestől, amelyik 125 le, szerintem ez átlagos.
2012. dec. 19. 10:24
 2/32 A kérdező kommentje:
92'-es Honda Civic
2012. dec. 19. 10:27
 3/32 anonim ***** válasza:

Itt olvasgathatsz, hogy másoknál kb menyit eszik

[link]

[link]

2012. dec. 19. 10:38
 4/32 anonim ***** válasza:
Olyan is van, aki 9 litert ír átlagfogyasztásnak. És ugye városban még több.
2012. dec. 19. 10:40
 5/32 A kérdező kommentje:
Ezeket a kommenteket ismerem, van aki eljár 6 literrel. Csak kíváncsi vagyok a hozzáértőkre is, nem a városi legendák érdekelnek :)
2012. dec. 19. 10:44
 6/32 anonim ***** válasza:
32%
2000-nél felváltasz, akkor ne is csodálkozz, hogy sokat fogyaszt. Amikor alacsony fordulaton kínzod akkor elkezd zabálni.
2012. dec. 19. 10:47
 7/32 A kérdező kommentje:
Minél nagyobb a fordulat, annál több üzemanyag kerül befecskendésre, nem? Tehát a 2000 még sok is, 1500-nál kéne, nem? Nem kínzom, nem pörgetem...A VTEC szelepvezérlés is "csak" 4800rpm után kapcsol be..
2012. dec. 19. 10:54
 8/32 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem 1500-nál kéne, váltsál inkább 800-nál, hátha szétesik.
2012. dec. 19. 10:59
 9/32 anonim ***** válasza:
amúgy meg olvasd el ezt: [link]
2012. dec. 19. 11:05
 10/32 anonim ***** válasza:

"Minél nagyobb a fordulat, annál több üzemanyag kerül befecskendésre, nem? "

Egyáltalán nem. Teljes mértékben téves ez a népszerű nézet.

A fogyasztás nem a fordulatszámmal arányos. Még akkor sem, ha a benzin-levegő arány benzines motoroknál fix. A beszívott levegő mennyisége ugyanis a fojtószeleppel szabályozott, vagyis kisebb fordulaton nagyobb gázpedál állásnál akár több levegőt is szívhat a motor, mint nagyobb fordulatszámon kevesebb gázzal. Erről az "apróságról" nem kéne megfeledkezni.

Aki nem hiszi, üljön be egy pillanatnyi fogyasztásmérővel rendelkező autóba és nézze meg, hogy sima úton, fix sebességgel haladva nincs is akkor különbség az egyes fokozatokban a fogyasztások között.

Egyébként felesleges fordulatszámmal meg levegővel számolgatni. A jármű adott sebességgel történő mozgatásához a motornak adott teljesítményt kell leadnia. Ezt különböző fordulatszámokon különböző hatásfokkal teszi. Ott fogyaszt kevesebbet, ahol jobb a hatásfoka. Ez biztosan nem az alapjárati és nem is a maximális fordulatszáma lesz. Valahol a kettő között.

2012. dec. 19. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!