Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 ütem vagy 4 ütem?

2 ütem vagy 4 ütem?

Figyelt kérdés
Szeretnék cross motort venni és nem tudom melyik lenne a jobb ? vag melyiket érdemesebb megvenni ? szerintetek ?
2012. dec. 5. 19:17
1 2 3
 11/21 anonim válasza:

Az előttem szólónak adok igazat...

El kell dönteni hogy hol akarod használni.

Mivel cross ezért üzemórás a 2t és a 4t is,igaz hogy a 2t leeszi a fejed de a 4tben több alkatrész van amik drágábbak is,szóval nem lehet azt mondani hogy ezt vagy azt olcsóbb fenntartani.

De ha csak hobbira vennéd és nem versenyekre akkor semmiképp nem ajánlom a crosst.

2012. dec. 6. 11:35
 12/21 A kérdező kommentje:
Néha pályára amúgy meg falu környékén mászkálnék vele meg haverokkal !
2012. dec. 6. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:

Akkor nézz valami endurót.

Nemtudom milyen jogsid van, a Yamaha DT-t ajánlom, van 50-es, 80-as és 125-ös is belőle, amire neked kell szerintem bőven elég.

2012. dec. 6. 16:03
 14/21 A kérdező kommentje:
nincs jogsim és nem is akarok ilyen kisebb motorra rakni majd ha lesz pénzem akkor a korlátlant lerakom ! nézegettem az exc-ket de azok nagyon drágák ! A Dt meg nem jön be ! Legalább legyen 40 Le a teljesítmény ! nagyobb endurót meg még nem szeretnék venni ! És a 125 cc nézegettem amik még elég olcsóak is !
2012. dec. 6. 19:23
 15/21 anonim ***** válasza:
40paci? Mennyi gyakorlatod van és milyen gépen?
2012. dec. 6. 19:33
 16/21 A kérdező kommentje:
nem sok de nem akorok endurót mert azoknak nem jön be a hangjuk a crossoknak meg azért a hangjuk is ütősebb ! meg nekem jobban tetszik a kinézetük is ! semmi fölösleg !
2012. dec. 6. 19:37
 17/21 anonim ***** válasza:

Jó tanács:Vigyázz az első kanyarban,meg az azutáni többiben is.

Ígys halnak meg a legtöbben hogy gyakorlat nélkül fel kell ülni 40lovas gépre majd aztán leshetsz ha valami nem úgy alakul ahogyan gondoltad.

2012. dec. 7. 23:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Remélem elkap a faluban egy rendőr...

A mi falunkban is vannak crossok és gyakran hallottam ahogy bőgetik a motort, nincs 1 km-re az erdő, simán hallom a nyekergésüket.

A crossal nem mehetsz még erdőben sem, nincs rajtuk vizsga, nincs rajtuk világítás.

Vegyél egy 50-es Dt-t és kész.

2012. dec. 8. 00:00
 19/21 A kérdező kommentje:
Van már egy Rieju RR 50 esem de most valami nagyobbat szeretnék ! már lassan hogy két éve megyek vele !
2012. dec. 8. 09:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Vegyél egy 125-ös DT-t. Van belőle 30lovas verzió is, NE akarj 40lovas crossal kezdeni ha eddig 50-es géped volt. A DT is sok lesz szerintem, de jóindulatúbb mint egy crossgép, kisebb eséllyel töröd magad össze.

Meg nem üzemórás, gondolom nem akar 50üzemóránként dugót+az összes csapágyat cserélni, 150üzemóránként hengert cserélni, és 25 üzemóra után új gyertyát rakni bele. 150 óra alatt elkopik a kuplung is. És ezek kötelezők, ha nem kapja meg őket akkor blokk csere lesz belőle.

Arról nem is beszélve hogy üzemóránként simán megeszik 4litert.

Egyszerűen nem arra valók a crossgépek amire használni akarod. Persze lehet hogy neked az tetszik, csak hatalmas szopórollerre ülsz fel, és bukón fogsz kijönni belőle.

2012. dec. 8. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!