Miért erősebb a 4T motor a 2T nél?
Figyelt kérdés
Úgy értem pl.:egy 125 yz meg egy 250 yz a 125 ha 2T akkor 44LE a 250 ha 4T akkor 41 le mért pedig mind kettő versenykrossz és nem a környezetet veszik itt figyelembe az biztos.2012. okt. 13. 16:49
1/10 anonim válasza:
A kérdésed pont fordítva van:P A kétütemű motornál minden fordulatra jut egy munkaütem(értsd robbanás), míg a négyüteműnél csak minden másodikra. Ebből adódik, hogy elvileg a 2t kétszer erősebb lenne egy ugyanakkora 4t-nél, viszont a 2t motornak nagyobbak a veszteségei.Szóval gyakorlatilag a 2t majdnem 2szer olyan erős mind a 4t.
3/10 anonim válasza:
Nem nyomatékosabb, csak alacsonyabb fordulaton adja le a nyomatékát
4/10 anonim válasza:
Már hogyne lenne nyomatékosabb... Nézz utána
5/10 anonim válasza:
a 2T magasabb fordulaton nyomatékos a 4t pedig alacsony fordulaton.
Egyébként a 2T-vel két probléma van, sokat fogyaszt és nem valami környezetbarát. Ha ezek ki lennének küszöbölve sokkal jobb lenne mint a 4T.
6/10 anonim válasza:
Hidd el benne vagyok a témában azért mondtam amit mondtam:)
Ha nem hiszed el, akkor hasonlítsd össze mondjuk egy 250es 2t és 4t crossmotor nyomatékát. Kb 10Nm a 2t javára.
7/10 anonim válasza:
Akkor hasonlitsd ossze az ~1000 ccm Wartburg nyomatekat az 1500 ladaeval...
8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: egy:az kocsi kettő: 1000ccm vs 1500 ccm? gondolkozz.. :D :)
2012. okt. 29. 22:45
9/10 anonim válasza:
H.lyeség a ladát a wartburggal hasonlítgatni, mindkettő egy elavult szerkezet, semmi konklúziót nem lehet levonni a példád alapján. Viszont egy cross motor technológiailag eléggé a toppon van és sokkal jobban megfigyelhető a 2t és 4t közötti teljesítmény és nyomatékkülönbség.
10/10 anonim válasza:
Jogos csak a nyomatek kerdesben Ok ~ parban voltak...Akkor egyszeru pelda: Ujj fel egy 350-es ketutemure es egy 350 4 utemure...szerintem tobbet nem akarsz 4 utemut latni ha kiprobaltad a 2 utemut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!