Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lesz ilyen a gyertya?...

Mitől lesz ilyen a gyertya? Milyen hibára utal? (CDI gyújtás,2 ütem. )

Figyelt kérdés

100km-t se tettem meg vele... Vadi új volt. Az előző is hasonló volt, de annak csak a felső pöcke olvadt/égett meg kicsit. Azt tudjuk, hogy sok szikrát ad. (Talán jeladó hiba? Nem volt műszerünk megmérni, hogy mennyivel ad többet, csak hangzásra többet ad.)

Itt a kép: [link]

Még érdekes, hogyha belerakok egy másik gyertyát újra megy. És menet közben, ha nagyon hajtom, akkor utána elmegy belőle az erő, és a hőfokmérő felugrik az egekbe, azthiszem ez a gyertya okozza, ugyanis párszor eljátszotta velem ezt ez a gyertya, kb 3 alkalommal, és mindig a mellette lévő hőfokmérő kb teljesen a hotra ugrik.

2012. szept. 16. 15:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsi a gyertya hőértéke, vagy rossz helyen lehet a gyújtás.
2012. szept. 16. 15:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Gyárilag ugyanilyen gyertya volt benne.
2012. szept. 16. 15:45
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon magas hőértékű a gyertya. (BR5ES)
2012. szept. 16. 15:45
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ahogy a képen látom szerintem szimplán el van égve.

Ha a hőérték jó akkor sok levegőt kap és kevés benyát.

Erre utal az is hogy erőtlenebb a gép és nagyon melegszik.

2012. szept. 16. 16:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Levegő csavar tökig be van csavarva. Súbertű a legalsó rublikában, és így csinálja.... Viszont utórobbanásos tünetek vannak, így tüsszög a kipu. Kopogást viszont nem észlelek.
2012. szept. 16. 17:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Lehetséges okok: Korai előgyújtás, melynek oka a gyújtás helytelen beállítása, gyenge minőségű üzemanyag használata, a szelepek meghibásodása, lerakódás a robbanótérben, a gyújtógyertya hőértéke nem felel meg a motor követelményeinek, szivárgás a szívószelepnél.
2012. szept. 16. 17:37
 7/9 anonim ***** válasza:
6#, mivel ez kétütemű, így nincsenek nagyon szelepek, maximum a power szelep.
2012. szept. 16. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor marad a túl nagy előgyújtás. :)
2012. szept. 16. 17:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Na, szerintem végül az lessz, hogy korai az előgyújtás, ugyanis az előző tulaj kicsit megtuningolta ahogy ma nézegettem. És hát amennyire lehet koraira van állítva a gyújtás. És még valami érdekel: jelen esetben magasabb hőértékű gyertya kell bele? Mert ha jól tudom ez elég magas hőértékű gyertya, és legjobb tudomásom szerint gyárilag is ilyet pakoltak bele. Egyébként köszi az összes választ, ment a zöldpacsi!:)
2012. szept. 16. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!