A lent felsorolt autók közül melyik érné meg legjobban?
Leginkább 15-30 KM-es távokba mennék vele max hetente 1x. A család 7 fősre bővült az én és az öcsém barátnőjével, ezért mivel nekem vn jogsim és annyi bevételem is hogy egy kis kocsit tudjak tankolni, biztosítást és adót fizetni, meg van 200ezer forintom félrerakva, úgy dönöttem, hogy veszek 1 kis autót. A kérdés hogy milyet?
Renault Clio, Peugeot 106, Citroen Saxo, Ford Fiesta, Opel Corsa B, Suzuki Swift az általam nézettek listája.
Nekem leginkább az 1.3-as Swift tetszik, mert hallottam, hogy rendszeres olajcserével a világból is kivisz és nem szeretném túl sűrűn javíttatni, meg max 2 évre tervezek vele. Viszont évente 1x vagy 2x megyünk több napra nyaralni, ami 1 héten legalább 500km. Szeretném ha et is bírná, meg havonta 1x 100-200 km 2 részletben 1 nap reggel és este mert horgászni szoktunk és nincs megszokott helyünk, inkább évente több helyre megyünk. De ezeket az utakat tavasztól őszig kell bírnia, amíg legalább 12 fok van.
Melyik lenne nekem leginkább a megfelelő?
Még annyit, hogy nem érdekel, ha kis esztétikai hibák vannak a kocsin, mer 2 évet azal simán kibír.
200ezrem van, ami at jelenti, hogy kb 150ezerig vennék kocsit.
Néztem, a Suzukikat és a Renaultokat, abból van a legnagyobb választék. Még annyi, hogy a Suzuki 1.0-ás motorja is bírná a hosszabb utakat, hossú távon a 90-100as tempót, vagy 1.3-as legyen?
Ennyiből Swiftben gondolkozz, a franciákat nem ajánlom, a többiből meg ennyiért nincs normális, ebből is neccesen.
Az ezres Swift is bírja a hosszútávú utakat (miért ne bírná?), 130-as pályatempónál már elég sokat pörög és hangos, de elviselhető. 110-nél meg pont jó. Egyébként nagyon eltalálták az áttételezést, nem megy sokkal rosszabbul mint az 1.3-as.
De a helyedben én még tennék hozzá egy 50et,lényegesen jobb állapotút kapnál.
Nem nagyon akarok hozzátenni, mert mint írtam csak max 2 évre venném. Ha a külseje nem sép, vannak kisebb hibái a nem baj, max menet közben kijavítom. Pl egy ilyeb pont jó lenne : [link]
Persze arra viszont odafigyelnék, hogy motorikusan viszont tényleg jó legyen, meg alváz stb jók legyenek. Ne kelljen rá sokat költeni hogy menjen. Én is értek azért a autókhoz amatőr szinten, de van a csládban egy szerelő, aki jönne velem és meg tudja mondani, hogy van-e baja plussz még 2 hozáértő, úgyhogy 4-en azért ki tudjuk szűrni hogy érdemes-e megvenni, vagy nem.
Akkor hajrá. :)
Az első lila alkalmi vétel ennyiért ha rendben van, azt lenne érdemes először megnézni ha nem csak példának linkelted hanem már válogattál. Mondjuk a NOS-matrica a javított lökössel kicsit gyanús, de az illesztések rendben vannak rajta.
Bezony, az 1.3-as Swift fogyasztása rettenetes, szörnyű 6liter környékén mozog városban, tartós 90-nél meg 5-5.5között. Le fogja zabálni a gatyáját is. :)
Nem mellesleg a kategóriájának az egyik legmegbízhatóbb autója, igénytelen egy gép, ha nem rohad és időben van olajcsere kimegy a világból is. A balesetes dologról meg annyit hogy semmivel sem véd kevésbé mint bármilyen ennyi idős, ilyen kategóriájú gép.
Nem tudom, hogy milyen a magyar teszt, de néztem amerikai teszteket, ahol nem is szerepelt rosszul, meg szintén amerikában azonos sebességnél azonos becsapódási szögből az F Astra jobban összetör. A Suzukin a műanyag elemek törnek össze, de azért mert elnyelik az ütközés energiáját. Egy Ladával ha ütközöl, z csak horpad, de a sofőr meg kirepül biztonsági övel és üléssel együtt a szélvédőn kis túlzással. Ezek meg hogy sokat fogyasztanak, amiket felsoroltam? Akkor mi fogyaszt keveset? Egy bicikli. De azzal meg tekerjen napi 30km-et a hóban meg az esőben az akinek két anyja van. Van egy Simsonom nyárra, de rosszabb időre nem árt egy kocsi.
Na m1, szerintem akkor vagy egy Renault Clio lesz, vagy egy Suzuki, arra meg odafigyelünk hogy motorikusan jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!