Sokan miért ölnek rengeteg pénzt régi 20-30, éves szinte roncs autókba?
Főként BMW, VW-nél látom ezt, amiknek már régen bontóban kéne lenniük, rohadnak, minden bajuk van, de próbálják fenntartani.
Ismerőseim 4-500 ezrekért vették őket, de egy év alatt rá kellett költeni még egyszer ennyit. Minden hónapban van valami 20-60 ezres "apróság".
Ennek így mi értelme van?
Hiszen megfiatalodni nem fog a kocsi, viszont a kora ellenére mindig cserélni kell valamit.
325i-m van, M20B25 blokkal.
Átlagban 8-8.5-re jön ki.
Autóúton 7.5 környéke, pályán lemegy 7re, városban 9-9.5 között mozog. Hülyegyerek üzemmódban meg 12+. :)
Hozzáteszem nem a gyári beállításokkal megy a Motronic.
Alapjáraton nem lennének szarok, csak el voltak hanyagolva, illetve már öregek, ami egy dízelmotornál sokkal jobban számít.
Ha dízelben gondolkodsz a 324TD-t nézegesd, a sima 324D kevés a 85 lóerejével, és döglött is, azonkívül elavult volt már új korában is, mert az E28-asból származik. De inkább ne gondolkozz dízelben az E30-nál, problémásak és sokba kerül helyrepofozni őket, de cserébe gyengék is.
Egy 320i simán keresztbeveri a 324TD-t, és nem eszik sokkal többet, de még a 318i karakterisztikája is jobb.
Sokan azért mert vagy nincs pénzük újra!
Vagy ha lenne is rá,akkor is egy 20-25éves autóba jobban beleszeretnek!
+ ha megnézed a mostani új autókat már nem nagyon tudod bütykölgetni otthon!(már eleve ha az autó meghibásodik ,kell mindenféle hibakód olvasó + számítógépes rendszer...)
Nekem egy 87'-es év végi "Nagylámpás" E30-am van!
Az egész nyaram ráment mire saját kezűleg felújítottam!
Ha egy 1-2éves autóm lenne arra nem ment volna rá a nyaram mert eleve hozzá se tudtam volna nyúlni (a sok elektronika...)
+Ha egy új autó meghibásodik arra százezreket ráköltesz , de a régi autóhoz sokkal olcsóbban megkapod a jobb minőségű cuccot is és ha otthon kicseréled , megjavítod akkor már nem kell annyi pénzt kidobni!
A kocsik:
320i '91
Golf 3 vr6 '92
Én kérdeztem a kocsikról, hogy miről is van szó.
Így nem lehet az ismerőseiden sem csodálkozni, eléggé klasszikus kocsik ezek, biztos vagyok benne, hogy azért választották ezt, mert ez volt az ún. "álomautójuk".
Nekem is van álomautóm, Opel Manta. De ahhoz elég sok pénz kell, mire csili-vili, és használható lesz. Mindegy, majd egyszer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!