Sokan miért ölnek rengeteg pénzt régi 20-30, éves szinte roncs autókba?
Főként BMW, VW-nél látom ezt, amiknek már régen bontóban kéne lenniük, rohadnak, minden bajuk van, de próbálják fenntartani.
Ismerőseim 4-500 ezrekért vették őket, de egy év alatt rá kellett költeni még egyszer ennyit. Minden hónapban van valami 20-60 ezres "apróság".
Ennek így mi értelme van?
Hiszen megfiatalodni nem fog a kocsi, viszont a kora ellenére mindig cserélni kell valamit.
Nem értitek mint mondok!
4-500-ból lehet kapni fele olyan idős (kisebb) autót is. Amire töredékét kell költeni mint egy 25 évesre.
Én magam is ilyennel járok, 2 év alatt csak kötelező szervizek voltak. 11 éves autó.
Azért a 20-30 éves és a 2 éves kocsi között elég sok alternatíva van.
Addig tartom meg amíg ésszerű fenntartani. Utána ha nyomott áron is de kiszállok belőle. Általában 7-10 évesen szoktam megvenni és kb. 13-14-nél eladni.
Eddigre már az értéke kellően lecsökkent, viszont komoly hiba még nincs kilátásban.
Mert tetszik az adott típus.
Én is vettem egy 22éves BMW-t anno, 100E-ért, négyhengerező motorral meg haldokló erőátvitellel, ráköltöttem még 450-et,dolgoztam rajta egy évet, és van egy flott E30-am ami szép, nem rohad, nem hagy ott az út szélén.
Ráadásul mivel E39/E46 a belseje ugyanolyan kényelmes mint egy tizenéves autó, viszont nem eszik többet.
3éve mióta befejeztem a rendberakását csak a kötelezőket kérte, viszont ha mégis baja van nem hagyom ott a gatyámat is mikor hozzá kell nyúlni.
Ez a racionális fele, a másik meg az hogy 3éves korom óta szerelmes vagyok az E30-ba, akkor eldöntöttem hogy egyszer lesz egy olyanom, lett is, igaz 16évre rá.
De ezt úgysem érted ha nem voltál még benne, ennyi pénzből vehetnék egy F Astrát is, ami kevesebbet is eszik meg újabb is, csak nem kell.
Azért mert régi egy autó már rögtön roncsnak kell nevezni?Hát elmondanám hogy egy régi jól karbantartott német autó sokkal jobb mínőségű még most is mint egy új kocsinak.
Jó egy csomó kocsinál előfordul hogy szét hajtották már és ezeken folyamatosan van mit javítani.
Még valami...Nem mindenkinek van pénze új autóra,meg valaki megörökli a régi autókat.
Szóval ha valamit ezen nem értesz akkor Veled van a baj!
Szerintem már megválaszolták a kérdést. 20-30 éves autót vagy azért vesz az ember, mert nincs újabbra pénze, vagy pedig mindig is az adott típust szerette volna a garázsában tudni.
De azért 4-500 ezret senki se fog adni egy ennyi idős kocsiért, max, ha valami ritkaságról van szó.
Én pl. 180ezret adtam a 21 éves Polo-mért, lassan túl leszünk a 200ezredik km-én, és semmi baja. Azért választottam ezt a típust, mert egyszerű és olcsó a fenntartása, ha adódna valami baja ( még egyszer leírom, nem volt még semmi), itthon is meg tudnám javítani. És nem utolsó sorban nekem tetszik is. Ennyi. Szerintem nem kell ezt túlragozni.
Egyébként konkrétan milyen kocsikról beszélünk, amiket az ismerőseid "feleslegesen" tartanak fenn?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!