Hogyan váltsak sebességet?
Az oktatóm nem mondja, csak annyit hogy "hallod a motort", de én ne hallom. Felfelé ugy váltok hogy mindig akkor teszem nagyobb sebességbe ha eléri a 2000fordulatot. de vissza, va vmi trükk? vagy sebességhatár? mondjuk 20nál vissza 2esbe, 30nál vissza 3asba, 40nél vissza 4-esbe... vagy ez nem jó?
Köszönöm a segítséget előre is!
Ez nekem is nagyon nehéz volt amikor tanultam vezetni, főleg amikor forgalomba mentünk és hatalmas teherautók mentek mellettünk, a saját hangom nem hallottam nemhogy a motorét... de ha megnyugtat, idővel automatikus lesz a váltás és nem fogod a km/h jelzőt nézni, hogy mikor válts, mert annyira bele fogsz jönni.
Amúgy minden kocsi más, és minden kocsinál picit másképp kell váltani. Nekünk Peugeotunk van, így szoktam váltani:
10-nél 2esbe
30-nál 3asba
50-nél 4esbe
65-nél 5ösbe
És ha már ötösbe vagyok, akkor 55-ig letudom engedni anélkül hogy 4esbe visszatenném.
Sok sikert! :)
22L
Ha úgy vezetsz, hogy 1800-2800 között tartod mindig a fordulatot, az jó lesz.
ha a felénél kevesebb akkor válts vissza, ha dinamikusan gyorsítani akarsz.
az 50Km/h körüli tempó 4. sebességi fokozatban simán jó.
Ha befordulsz valahová, előtte mindig visszaváltasz. Egyenlőre 2. fokozatig, majd később ha gyakorlott leszel elég lesz a 3. is.
Az nemjó, 40nél 4esbe le?:) Ahogy előbb is írták, ha nem akarod tönkretenni a váltót...
Én 12 évesen apám autóján gyakoroltam sokat nyáron, persze nem forgalomban, de hamar belejöttem :) Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!