Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Maradjak az öreg szerelőmnél...

Maradjak az öreg szerelőmnél v. váltsak márkaszervízre?

Figyelt kérdés

Van egy 50 feletti szerelőm akihez jártam eddig.Jól dolgozik,pontosan és gyorsan.Vettem egy pár éves autót és olyanokat mondott h ásványi olaj kell majd bele meg 10 w 40 es... ez elég fura mert az ajánlás teljesen mást mond.

De nem is ez a lényeg... csak ha az új olajat meg új szabványokat ennyire nem vágja,akkor szerintetek rábízzak egy váltó javítást?Vagy egy kuplung cserét?Vagy egy bármi fontos javítást?

Vagy keressek márkaszervízt?De ott meg csak összehányják,nem végeznek lelkiismeretes munkát és drágák is...

2011. okt. 7. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Márkaszerviz nem javasolt, de van egy nagy probléma. A modern kocsik elektronikája annyira elbonyolított, hogy ezek kiolvasásához, javításához, speciális műszerek kellenek. Szintén nagy fejlesztések voltak mechanikában, elég ha csak a 3 betűs misztikus rövidítésekre gondolunk. Nem tartom valószínűnek, hogy egy 1 fős vállalkozás ezekkel lépést tudna tartani. Kisebb javításokhoz, konzultációkhoz jó lehet, de komolyabb független szerviz javasolt.
2011. okt. 7. 11:32
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
Egyik sem. Ha azt látnám, hogy az öreg szaki már az új autókhoz nem ért annyira, nem valószinű, hogy hozzá hordanám. De semmiképpen nem vinném márkaszervizbe sem. Ott csak lehúznak, átvernek, stb. keresnék egy másik maszek szakit, aki vágja az újításokat, stb.
2011. okt. 7. 11:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ok,köszönöm a válaszokat.De honnan varázsoljak egy "másik szakit aki vágja az újításokat" ?
2011. okt. 7. 17:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs ismerős, aki tud ajánlani egy jó szerelőt a környéken?

Én is így jártam végig pár szerelőt, mire kikötöttem egynél. Aki becsületes, pontos, precíz, felkészült, és emellett nem szállt el az árakkal. Járnak is hozzá rengetegen...

2011. okt. 7. 21:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát nézelődök,de tudod ezzel aza gond hogy mindenkinek más a szempont,amit fontosnak tart.Pl én utálom azt a szerelőt,akinek mocskos a műhelye,akinek a szerszámai szanaszét vannak,akinek a műhelye tele van a plafonig alkatrészekkel,mint egy autóbontó,akinek a falán olajfoltos meztelen női naptárak lógnak :) aki nem tud időt mondani h mikorra készül el,aki mindig kicsúszik a keretből amit mond (ár),aki szemrebbenés nélkül kezet nyújt,miközben könyékig olajos...
2011. okt. 8. 12:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Márkaszervizeket messziről kerüld el nagyon át tudják b_szni az ember fejét és rohadtul nem értenek hozzá,független szervízt ajállok érdeklődj ismerősöktől ők hova hordják az autójukat,kit ajállanak,és mennyiért.
2011. okt. 8. 12:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!