Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az normális ha hidegen nem...

Az normális ha hidegen nem old ki a kuplung?

Figyelt kérdés

Yamaha dt 125 lc2 az alany.

Beninditom kicsit melegítem. Berakom 1-be és elindul magától miközben húzom a kuplungot.

100m megtétele után old ki rendesen. Utána meg amikor már mentem vele sokat és rendesen bemelegszik akkor meg úgy érzem mintha csúszna a kuplung. Jó ez nem biztos mert csak én próbáltam de mintha csúszna magas fordulaton.

Lehet hogy a hideg miatt van ez? Mi lehet a gond?

tegnap 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az olaj miatt olyan.
tegnap 18:36
 2/13 anonim ***** válasza:
Megfelelő olaj van benne? A kuplungnál valami nincs rendben.
tegnap 18:37
 3/13 A kérdező kommentje:

#1 #2

Lehet az olaj miatt van mert gyárilag 10w40 kell bele de a szerelő azt mondta hogy jó bele a 75w90 is aztán azt rakott bele. Kérdeztem hogy nem fog ettől csúszni? Azt mondta mindeggy ennek milyen olaj van benne, meg a 10w40 az motorolaj

tegnap 18:58
 4/13 anonim ***** válasza:

" meg a 10w40 az motorolaj"

Ez baromjág, mert van ebben a viszkozitásban is hajtóműolaj.

Pl:

[link]

tegnap 19:04
 5/13 anonim ***** válasza:
Siman előfordulhat,hogy az autováltóba való olaj miatt csúszik, ott ugyanis másként van adalekolva az olaj. Motorban viszont az olajban futó kuplung miatt nem lehet akárhogy adalékolni.
tegnap 19:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is mondtam neki hogy van 10w40 ben váltó olaj de azt mondta hogy nem befolyásol semmit a 75w90. Mondom akkor rakja bele. Nem értettem én ehez.
tegnap 19:12
 7/13 A kérdező kommentje:
De most rendelek akkor hozzá
tegnap 19:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor ez fix hogy az olaj miatt van. Meg tudod mutatni esetleg az olaj nevét, hogy pontosan milyen van benne most? JASO MA vagy MA2 szabványt teljesíti? Kizárólag azok valók bele a nedves kuplung miatt.
tegnap 19:16
 9/13 A kérdező kommentje:

Ezt rakta bele :

[link]

tegnap 19:26
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez nem jó bele. Mannol honlapján fel is van tüntetve: "Használata javasolt személygépkocsik kézi sebességváltóiban, autópálya (teherautó, autóbuszok stb.), terepjáró (építőipari, bányászati, mezőgazdasági) és speciális járművek nagy teherbírású kézi sebességváltóihoz"

Ez kell bele: [link]

tegnap 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!