Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagymotort mekkora fizetésből...

Nagymotort mekkora fizetésből lehet fenntartani?

Figyelt kérdés

Nagy álmom lenne egy 1000-es motor, de 92ezer ft-os fizetésből nem tudom mennyire jutna/maradna a pénzből

Akinek szintén nem túl magas a fizuja, hogy oldja meg a motor igényeit?

Talán sokat számít, hogy nincs másféle szenvedélyem, cigi ital stb

Amire gondoltam suzuki gsxr-erek k5-k8as kategória, ez lenne a végleges motorom, ezt megelőzően persze lennének ócska tanuló motorjaim is.

28/F

2012. nov. 3. 16:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92e forintból én már azt sem értem, hogy az éhenhalást hogy kerülöd el. El sem tudom képzelni, hogy miként tudnál egyáltalán tankolni egy gixert, nemhogy megvenni és szervízelni...
2012. nov. 3. 16:38
 2/11 A kérdező kommentje:
Hozzákell tenni panelban lakom
2012. nov. 3. 16:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy egy Suzuki GSXR nem csak a motorból áll. Ott van még a bukósisak, ruha, szerviz, tankolás. Mind iszonyú pénz. 92 ezer forintból lehetetlen ezeket finanszírozni. Ha pedig panelban laksz, sajnos a motor alapból felejtős, mivel nem tudnád hol tárolni. Utcán pedig nem lenne biztonságban..
2012. nov. 3. 17:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Ilyen fizunál felejtős. Nem csak megvenni kell (bár azt is nehezen lehetne ennyiből összespórolni). De egy ilyen mocin egy gumizás elvinné a fizud, vagy egy lánc-lánckerék szett. Plusz benzin, adók, komoly motorosruha. Na meg hol tárolod? Az utcán???
2012. nov. 3. 18:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Szüleimmel lakom havonta 15e ft-ot kell leadnom, a többi az enyém, nyáron itt lenne az ablak alatt majdcsak, télen meg nagymuternál garázsban
2012. nov. 3. 19:53
 6/11 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. 15-öt leadni még mindig jobb mondjuk, mint magadat eltartani teljes egészésben, kaja meg minden. Mennyit sikerül félreraknod ebből a pénzből havonta? Van egy barátom, 120-at keres, szüleivel lakik egy kicsi társasházban, 10-et ad le szüleinek, autót tart fenn ebből a pénzből, de élete nincs szerencsétlennek. Eljár a kocsival dolgozni, meg edzésre, azt annyi. Sohasincs pénze, hogy elmenjen valahova, úgy él mint egy 50 éves. Ebből a pénzből amit fenntudsz tartani és még használni is tudod, tehát élni, az max egy 5-600 köbcentis túramotor vagy ilyesmi. De egy ilyen sportgéphez kevés. Gondolom használtan is vennéd, tehát az további költség, mert 100%, hogy valami elromlik, mivel ezekkel állat módjára közlekednek, szarrá vannak hajtva. Ki van a lelkük.
2012. nov. 3. 20:02
 7/11 A kérdező kommentje:

Ruhát nagyon ritkán veszek, cipőt jó ha 2évente, amit félretudok rakni az 70e ft, nincsenek nagy igényeim szórakozni sem járok, tehát a motornak élnék én is

Amiket néztem 1000-res suzukikat, azok kb 1milka 1.2be kerülnek de olyanok hogy eladás előtt rendbe hozta a tulaj, és vagy első vagy 2. tulaja

Fontos szempont hogy ne fiatal vevőtől hanem idősebbtől vennék mert valószínűbb hogy valóban kímélve túrázott vele

2012. nov. 3. 20:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Egy GSX-R el senki se túrázik mert arra alkalmatlan és kényelmetlen sportmotor. Én egy panel elé az utcán egy Simsont se raknék ki.
2012. nov. 3. 20:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Gixxerrel senki sem túrázik, mert k*rva kényelmetlen... Egyetlen egy dologra jó, arra, hogy kihúzd a belét jóesetben a pályán, rossz esetben a közúton.

Őszintén, nem is értem egészen miért szeretnél egy 1000-es gixert. Ha kihasználod, akkor egy garnitúra gumi + 1 garnitúra lánc és fogaskerékszett / év. Forintosítva ez ~150.000 ft / év. És akkor ez még csak a totálisan kötelező dolog volt, akad még ez-az ami ilyen igénybevétel mellett igen hamar elkopik.

Ha meg nem használod ki akkor minek? Akkor elég egy 400/600-as gép is bőven, akár túra verzióban, az legalább közlekedésre is alkalmas.

Amúgy azt ne hidd, hogy az idősebb tulaj jobb. Biztos jobban szervízelte, mint egy fiatal, cserébe az öregebbek rafkósak, pontosan tudja, hogy mikor kell eladni. Persze tudjuk, minden eladó autó és motor MO-n éppen FULL GENERÁLON esett át (véletlen se egy lelakott sz@r kivaxolva).

Van egy ügyfelünk. ~50 éves és nagy motoros. Idézem amit ő mondott:

*****-ke megy a sztrádán 170 körül, jön mögöttem h*lyegyerek M3-assal, mondom most adok neki, pakolom vissza 4-3-4... De B*zdm3g 270-nél csak otthagyott...

Ekkor épp egy Hayabushája volt. Most egy közel 300 LE-s egyedi építésű motorja van és egy hét alatt fémszálig koptat egy garnitúra gumit (pedig nem megy sokat...)

2012. nov. 3. 21:03
 10/11 A kérdező kommentje:

Nemhiszem azt hogy normális tempó mellett, nem Talmácsi és Rossi tempóval nyüstölve a motort, évente kéne láncot lánckereket cserélni sokat nyom a latt-ba mennyire spray-zik a láncot, gumi se kopik ész veszejtő módon, ha nem rodeózunk vele

Az lenne a magyarázatom az 1000res motorra, hogy 600-650 de 750est motort is lehet kicsinek érezni, ami kényszeríthet hogy 998-ast vegyek, ezért szeretnék inkább megállni a 1000-esnél, mert annál már valóban nem kell nagyobb hisz, csak nagyobb egy 600-750esnél

2012. nov. 3. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!