Hogy bírnak fenntartani ennyi kocsit?
1. Az emberek szeretnek panaszkodni, hogy nincs pénzük, közben pedig van mégis.
2. Az újabb autóknak alacsonyabb a biztosítási díja, nem kell folyton szervizelni, és ha jól választottak, kevesebbet is fogyaszt. (Természetesen a hatalmas méretű terepjárók stb...kivételek.)
fenntartani majdnem ugyanannyi egy 30 éves ladát meg egy újabb opelt is. mindkettőbe kell benzin, mindkettőre kell műszaki, és néha szervízbe is illik vinni.
engem az érdekel, h honnan kakálják rá az emberek a pénzt. a legtöbb autó 3-4 millánál kezdődik, de látni 10-15 millás verdákat is szép számmal.
amikor elhúz mellettünk valami fullos kocsi, mi is mosolyogva megjegyezzük a párommal, h nicsak, válság van.
nekünk is van autónk, igaz 8 éves, és használtan vettük reális áron. soha nem vennék újonnan autót mert pénzkidobás, és hitelt ilyenre azért elég nagy luxus lenne felvenni.
igen engem is ez érdekelne, hogy havi törlesztőrészleteket honnan?? Rengeteg ismerősömnek 50ezer forint felett van a havi részlet pedig nem luxus autók...
nekem soha nem lesz autóm :(
ugyan, miért ne lehetne autód? lehet, hogy egy 20 éves suzukid lesz csak, de az is gurul :)
én sem nagyzolásból akarok verdát, hanem közlekedni. persze azért egy jobb autó jobb vezetési élményt ad, de valamit valamiért.
aki hitelből vesz drága autót az meg is érdemli, mert buta ember. bizonyára nem ismeri a mondást; addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
egy évre való autórészletből már olyan használtakat lehet venni, hogy megszólal. egyszerűbb spórolni, mert ott max annyi a tragédia, ha az egyik hónapban nem tudsz annyit eltenni, akkor később lesz autód. szemben azzal, hogy ha az egyik hónapban nem tudsz fizetni, akkor küldözgetik a felszólítást, és lihegnek a nyakadba, h mindjárt elvisszük a kocsidat!
Egy felmérés szerint a magyar emberek többnek akarnak látszani, mint amennyik valójában, ezért 1-2 kategóriával nagyobb autót vásárolnak, mint amilyenre szükségük lenne.
Angliában nagyon sok kis autót lehet látni, pedig az ottani fizetésből vehetnének nagyobbakat is, de minek ha a kicsivel könnyebb városban közlekedni? Magyarországon senki nem akar kis autót venni, mert az a kispolgári magyar felfogás szerint a csóróságot jelképezné.
Az a vicces, amikor egy lakótelepi parkolóban állnak 15 éves ócska BMW-vel. Panelban laknak, garázsra nincs pénzük, de BMW az kell a csóróknak, mert az embléma számít. (Bocs, bármilyen más márkát is írhattam volna.)
Kispolgári tapló gondolkodás!
Én is panelban lakom, de emiatt nem érzem magam csórónak kikérem magamnak! Láttam már olyan panel lakásokat berendezve, hogy sok sok családi ház elbújhat mellette...
Én sem nagy kategóriás kocsit szeretnék, de olyat se amit hordhatok szerelőhöz fél évente, egyenlőre Peugeot 206-ot szeretnék nekem bőven megfelelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!