Hogy bírnak fenntartani ennyi kocsit?
Van, aki örököl. Ismerősömék is örököltek pár éve 3 millió forintot. Mindig is Wartburgjuk volt. Aztán megkapták a zsét, egyből el is verték új autóra. Azt a lépcsős hátú Skoda Fábiát vették, amit még pont meg tudtak venni ennyi pénzből - és szerintem a világ legrondább autója:D
A fenntartása kb. ugyanannyi mint a régi autóé, ahogyan azt már valaki leírta.
A környezetemben élők minimum 10 éves futamidejű hitelre vettek új kocsit. Aztán azt nyögik. Én hitelből a büdös életben nem vennék autót...
Aztán ezek sírnak, ha belebuknak! Egy ismerősöm is svájci francra vette fel a hitelt a kocsira. Pedig az már egy akkor 6 éves (most 11éve) kocsi volt, aztán viszi az egyikük fizetését teljesen...
Nemazért mondom de szerintem többet kell költeni egy ladára mint egy opel-re vagy egy pegeout-ra
nekünk pegeout 206-os van kevesebbet eszik mint a régi lada+nem kell annyit szervízelni.
hidd el hosszabb távram néri meg kocsit venni 30k-ért.
A legjobb,hitelre autót venni és addig fizetni a törlesztőt amíg meg nem pusztulsz,vagy fizetni 10 évig mire teljesen elértéktelenedik a kocsi :D
Amúgy nem feltétlenül gazdag akinek luxusautója van,csak a csórok is fel akarnak vágni.Én is az vagyok,már olyan értelemben,hogy egy átlagos életszinvonalam van,és szeirntem ebben autót fenntartani már a luxus kategória,ilyen benzinárak mellett.
Szerintem szánalmas,mikor adósságokba veri magát valaki,csak azért,hogy a látszat meglegyen. Dehát az ő dolguk,én csak röhögök az ilyen ismerőseimen,akik hitelre vesznek plazmatvt,luxusautót,nyaralást,óriáslagzit..:D
Nekünk is van egy autónk ami 6 személyes ( muszáj a gyerekek miatt)
És a férjemnek van egy cégese.
Minket mindig gazdagnak ítélnek az emberek,pedig annyira nem vagyunk azok, csak beosztjuk a pénzünket.
Pont egy fél éve találtam ki, hogy nekem kellene egy P 206-os. Végül Németországból sikerült venni egy 10 éves, 50.000 km-es, automata váltós autót, amit az eladó srác anyukája használt hétvégi bevásárlásra.
A srác beszállt vele egy mezőre és kitört az egyik kereke. A férjem autókkal foglalkozik, mondta, hogy ez könnyen javítható. Regadóval, mindennel együtt 500 ezerből meglett a kocsi, de még a szerelők is csodájára jártak a motornak, hogy olyan tiszta, mintha most tolták volna ki a szalonból.
Telt volna magasabb kategóriás autóra is, de épphogy másfél méter vagyok, ebből a kocsiból látok ki rendesen és könnyebb vele manőverezni is. Régi kedvencem volt a típus, úgyhogy örülök, hogy ilyen jó vásárt sikerült csinálni.
Azért nem látsz régi olcsó autót, mert drágább fenntartani mint egy új közepes kategóriásat. Mi sem vagyunk gazdagok, apa és anya is 3 éve cserélték le 12 ill 14 éves autójukat újra, a kettő együtt nem volt 9 millió. Az a jó ha az ember ritkán vesz autót, újat, de azt sokáig használja és nem a használatak váltogatja (ki tudja milyen rejtett hibái jönnek elő).
Szomszéd dicsekedett pár éve hogy jobb kocsit vett ugyanannyi pénzből mint apa, csak annyi a "baja" hogy használt, 2 hónapja vette az első tulajdonos és csak azért adta el mert rájött hogy nem is kell neki ekkora autó... aha... Pár hónapja úgy vonatatták el az autópályáról. Kiderült hogy már cserélve volt benne ez-az és eddig eléggé életveszélyes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!