Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy Golf3 1.9tdi/110le jó...

Egy Golf3 1.9tdi/110le jó választás lenne?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy jó autók, fogyasztásuk is jó stb...

Akinek van, vagy volt már pár sort írhatna róla, pl mennyire mennek stb...

2012. nov. 2. 13:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

pl a 100 lóerős kategóriában el kéne felejteni ezt a mennyire mennek dolgot. 50-90-130-ra jó. Ennek a mennyire megy dolognak szerintem valahol 200-250 lóerőtül kezd értelme lenni.

Meg ezeknek is csak akkor jó a fogyasztása, ha óvatosan/normálisan jársz vele. Ha tiltatod minden fokozatban akkor ez sem 4.5-et fog enni :)

2012. nov. 2. 13:07
 2/15 anonim ***** válasza:
Ilyen 15+ autóból nem vennék dízelt. Benzinesek egyszerűek mint egy bot, jóval könnyebb szervizelni is. Városba pont megfelelnek a menettulajdonságai, 100le-nél nem kell több szerintem.
2012. nov. 2. 15:36
 3/15 anonim ***** válasza:

minek neked épp dízel, az 1.8 benzinnel asszed nem tudsz sebességet sérteni? ha meg csóró vagy benzinre akkor még nem kéne erőltetni ezt az autó dolgot. És mellesleg hamar megutálod a hidegindítási cirkuszt meg a traktorhangot bent.

Arról nem is beszélve hogy épp a VW-ek amiket dízelben iszonyat nehéz korrekt állapotban találni, épp a sok hülyegyerek önjelölt streetracer miatt, persze mennek meg indulnak, de hamar fejbever egy motorfelújítás költsége meg a futásteljesítménnyel járó hibák.

2012. nov. 2. 16:06
 4/15 anonim ***** válasza:
46%

Oké, akkor most mindenki, aki lehülyézi a kérdezőt, legyen mérhetetlenül büszke magára. A VW 1.9 TDI-je örök élet+1 nap. Nagyon sokat elmennek, ha nincs teljesen elhanyagolva. (Totalcaron nemrég volt egy Golf 4 1.9 TD 90lovas tesztje, bőven 1.000.000 km fölött jár az autó, eddig csak kopó alkatrész csere volt).

Fogyasztásuk jó, révén dízel. 6 liter környékén biztosan eljár, ha nem kevesebb. Persze lábfüggő. Viszont ami igaz, az igaz. Ha elromlik valami, dízelnél költségesebb, mint benzinesnél, a hang is igaz, bár valaki élvezi a füstöt és a kerregést. Jól mennek, de igen, végülis relatív, egy Lamborghini Aventador valószínűleg jobbat lép. :D

2012. nov. 2. 19:22
 5/15 anonim ***** válasza:
Utolsó előttinek: Egy 800 köbcentis Matiznak sem 130 a vége, azzal is lehet sebességet szegni. :)
2012. nov. 2. 19:23
 6/15 A kérdező kommentje:

Azért jó, hogy egyesek lehülyéznek :) Van pénzem benzinre nem arról van szó. Astra GSI 2.0 gondolkodtam még, de letettem róla. Ha nem találok magyar országon kimegyek akár külföldre, akkor is 900-ból van egy jó autóm átíratással +reg adóval. Motorjához mindenképpen hozzá akarok nyúlni 110ből minimum 200. Épp ez az "traktor" meg a turbó hang tetszik ebben a típusban.

Kor nem is nagyon számít, de azért igénytelen rohadó, füstölő szart nem fogok megvenni ez nyilvánvaló.

Attól félek, hogy olyan csalódás lesz, mint az Opel Astra G 1.7 DI-nél.. egy előzésnél 5.ből 4.-be visszaraktam odaléptem és semmi.. kellett 20-25mp mire normálisan elkezdett húzni.

Várom még a Normális kommenteket!!

2012. nov. 3. 11:45
 7/15 anonim ***** válasza:
41%

hát akkor öreg, vegyél valami nyomi béjemvét, 2,5 benzinessel, az tuti hogy nem gondolkozik mikor épp felcsavarodni készülsz vele a szalagkorlátra, megindul előre, hogy viszel mindent meg mindenkit magaddal mint a piros-ász.

De pont az ilyen hülyegyerekek miatt van a gané alján az összes dízel vw, akik nekiállnak összekókányolni egy arra totálisan értelmetlen motort, mert pont nem a lóerő hajhászatra meg kamikázéra találták ezeket ki, hanem a használható közlekedésre gazdaságosan. Hülyegyerekezni vegyé egy turbós vagy nagyméretű benzinest.

2012. nov. 4. 14:26
 8/15 A kérdező kommentje:

Szerintem nem ez volt a kérdés amire válaszoltál. Ezzel a szöveggel különben nem értek egyet, hogy a sok fiatal széthajtja.. Vannak eléggé igényes fiatal TDI gazdák ami mellett nem mész el úgy, hogy ne néznél rá. Inkább ilyet nézek az utakon, mint 70éves papát aki csak avval törődik hogy gázolaj legyen bent az nem számít, ha okádja a füstöt stb..

Na és akkor még várok a feltett kérdéssel kapcsolatos válaszokat! :)

2012. nov. 5. 17:11
 9/15 Viktor.K ***** válasza:
Nekem Ventom volt, 1.9 tdi motorral. Én nagyot csalódtam az autóban, mikor menet közben eltört, a főtengely szíjtárcsa csavarja, elment a vezérlés, egyetlen ép szelep nem maradt. Ki lett szedve a motor és akkor még meglepetéseket okozott. A Hengerfej mind a 4 helyen gátrepedéses volt, a nyugvócsapágy el volt törve. Az a baj ezekkel a TDI motorokkal, hogy rátették a Turbót. Mivel turbós, jobban megy, több a hő és az alumínium hengerfej nem bírja úgy a hőt és gátrepedéses lesz. Ez nem minden, ha csak nálam történt volna ez, azt mondom oké, előfordul, de egy hónapon belül 2 ismerősömnek ugyanez történt a Golf3/Vento-jával. Én lebeszéllek róla, de ez csak az én véleményem. Velem ilyent szemétkedett :(
2012. nov. 8. 20:43
 10/15 A kérdező kommentje:
Akkor az szép befektetés lehetett.. :(( Nagyon nehezen tudnék lemondani egy 3-as 1.9tdi-ről.. már eléggé beleéltem magam.. nézegetem folyamatosan őket, de várok még nem akarom elkapkodni. Sokan nagyon jó autónak tartják, de eddig még így online igazán jót nem hallottam róla :((
2012. nov. 9. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!