Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezetőként ti is így...

Kezdő vezetőként ti is így voltatok?

Figyelt kérdés
Végre sikerült a forgalom vizsgám , sajnos elég sokszor megbuktam. De most nem érzem felhőtlenek ezt az örömöt. Mivel tele vagyok félelmekkel, hogy most már én fogok vezetni , nem lesz mellettem az oktató , akinek ott vannak a pedálok. Minden döntés az enyém lesz. Meg amúgy képes vagyok bepánikolni stressz helyzetbe. Ti is így éreztetek? Ezek mikor fognak elmúlni?
2012. okt. 14. 19:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy voltam én is. Elfognak múlni nyugi. Egyáltalán nem voltam fogékony fiú létemre a vezetéshez. Bár az autóiskolában vezettem először autót, valamiért később is nagyon nehezen ment. Aztán sikerült a forgalmim, de nem voltam én sem nagyon nyugodt. Aztán mivel sajnos szert tettem egy kis örökségi pénzre, azonnal tudtam venni autót, miután kezembe kaptam a jogsit. Az első száz, akár ezer km hagyott kívánni valókat, bénáztam párszor, dudáltak rám, mert nem néztem a holtérbe, de szerencsére mindig megúsztam. Azóta eltelt több, mint két év és még koccanásom sem volt, már elmondhatom, hogy egész jól megy. Végül is a hozzáállás, az önbizalom a legfontosabb. Bízz magadban és ne félj tőle. Mindenki így kezdi, senki sem úgy születik, hogy jól vezet.
2012. okt. 14. 19:47
 2/6 Antimod ***** válasza:
100%
Ekkor tanulsz meg igazán vezetni! Nekem egész addig voltak homályos pontok a KRESZ-ben (pedig rendesen felkészültem a vizsgára), de mikor magamra lettem utalva, azonnal összeállt a kép.
2012. okt. 14. 19:49
 3/6 anonim ***** válasza:
3 hónapja van meg a jogsim, hát, hogy is fogalmazzak...nem árt még a gyakorlás. Szerencsére már nem remeg a térdem, át tudom érezni amit leírtál kérdező. Mondjuk nekem elsőre sikerült a forgalmi vizsgám. Furcsa, hogy teljesen máshol kell közlekednem, mint amit a gyakorlati oktatáson belém sulykoltak :D Javaslom, ha lesz kocsid, első pár száz km-ert hajnalban, vagy este viszonylag forgalom mentes időszakban töltsd el, azután érezni fogod, hogy egy nappali csúcsforgalomra mikor leszel lelkileg felkészülve. Én úgy csinálom, hogy bemegyek mondjuk melózni, másnap hazamegyek, ez elég mindig arra, hogy el is menjen a vezetéstől egy pár napra a kedvem :D Persze az autók iránti imádatom erősebb, pár nap múlva ismét nem tudom megállni, hogy ne vezessem:) Nem kell erőltetni, majd belejössz. A lényeg, hogy ne foglalkozz a dudálgató, előzgető idiótákkal, csak ott menj a megengedett maximum sebességgel, ahol lehetőséged van rá! Én is pánikolós voltam, de hidd el, ha egyedül fogsz vezetni akkor nem fogsz, valahogy ott van benned, hogy itt most bizony Te vezetsz, akár emberéletek is múlhatnak a döntéseiden.
2012. okt. 14. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem így voltam. Már az oktató mellett normálisan vezettem, nem volt se félelem se semmilyen ilyesmi érzetem. Azt javaslom, kérj meg valakit(aki régóta és rutinosan vezet), hogy üljön be melléd és úgy gyakorolj. Ja és természetesen az elején olyan helyen, ahol pici a forgalom.
2012. okt. 14. 20:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A régi rutinos vezető előnyös is lehet, de szerintem inkább káros. Ugyanis az ismerete és a rutinja is régi lehet. Csak egy példa, bár nem ez a legjobb: ismerősöm harminc éve vezet, de nem tudja, miért van kétféle behajtani tilos tábla. Sok régi vezető (igaz az újak sem mind) értik a körforgalmat. Tévesen kerek térhez kötik, összevissza indexelnek stb.

Másik káros hatása szerintem, hogy csak elodázódik így az önállósodás. Jobb fejest ugrani a mély vízbe. Na ne legyen nagyon mély, szóval ne a pesti belváros legyen a kezdő terep hétköznap reggel. :-)

Nekem egy merő frász volt az eleje. Érdekes módon már az első napon a családommal mentem egy kb. 30 km-es kört Pest mellett. Semmi bajom nem volt. A peremkerületben és a városon kívül gyakorolgattam.

Aztán az első utam a városba az Örsig vezetett. No az rémálomnak tűnt. Csurgott rólam a víz. Ráadásul a buszvégállomás mögötti, mindig zsúfolt parkolóba tettem le a kocsit. Szűk helyre kellett beügyeskednem. Amikor sikerült, annyira megkönnyebbültem, hogy a kéziféket elfelejtettem behúzni. Pakolás közben érzem, gurulunk. Na, tolhattam vissza.

Stresszelős természet vagyok, ezért is buktam többször. De meglepő módon, abban a néhány igazán meleg helyzetben, amit magam okoztam, vagy vétlenül keveredtem bele, olyan nyugalommal kezeltem és hárítottam el, hogy magam is elcsodálkoztam utóbb.

2012. okt. 14. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csináltam,hogy miután meglett a papír ,mindig elmentem cél nélkül autókázni.Volt hogy csak háztömböket kerülgettem ,volt hogy kietlenebb úton gyorsultam- fékeztem ,vészfékeztem,kanyarogtam,vagy csak mentem arra amerre a forgalom vitt.Gyakoroltam a beállásokat olyan helyen ahol nem láttak.És ezt majdnem minden nap.Igen hamar belejöttem,segítség nélkül is,mert egy okoskodó az anyósülésen sokat tud rontani az ember önbizalmán.
2012. okt. 15. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!