Kezdő vezetőként ti is így voltatok?
A régi rutinos vezető előnyös is lehet, de szerintem inkább káros. Ugyanis az ismerete és a rutinja is régi lehet. Csak egy példa, bár nem ez a legjobb: ismerősöm harminc éve vezet, de nem tudja, miért van kétféle behajtani tilos tábla. Sok régi vezető (igaz az újak sem mind) értik a körforgalmat. Tévesen kerek térhez kötik, összevissza indexelnek stb.
Másik káros hatása szerintem, hogy csak elodázódik így az önállósodás. Jobb fejest ugrani a mély vízbe. Na ne legyen nagyon mély, szóval ne a pesti belváros legyen a kezdő terep hétköznap reggel. :-)
Nekem egy merő frász volt az eleje. Érdekes módon már az első napon a családommal mentem egy kb. 30 km-es kört Pest mellett. Semmi bajom nem volt. A peremkerületben és a városon kívül gyakorolgattam.
Aztán az első utam a városba az Örsig vezetett. No az rémálomnak tűnt. Csurgott rólam a víz. Ráadásul a buszvégállomás mögötti, mindig zsúfolt parkolóba tettem le a kocsit. Szűk helyre kellett beügyeskednem. Amikor sikerült, annyira megkönnyebbültem, hogy a kéziféket elfelejtettem behúzni. Pakolás közben érzem, gurulunk. Na, tolhattam vissza.
Stresszelős természet vagyok, ezért is buktam többször. De meglepő módon, abban a néhány igazán meleg helyzetben, amit magam okoztam, vagy vétlenül keveredtem bele, olyan nyugalommal kezeltem és hárítottam el, hogy magam is elcsodálkoztam utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!