Egyik ismerősöm nekem adja a robogóját, mert neki már nagymotor kellett. Én viszont még nem rendelkezem semmilyen jogosítvánnyal. Tudtommal viszont a robogóhoz is kell jogsi, csak nem olyan, mint a kocsikhoz. Most szeretném letenni, hogy én is vezethessem a gépet, (titokban nekem is egy szép komoly, nagy motor az álmom, de arra még kicsit várnom kell) szóval most jó lesz ez is, ha már így az "ölembe szakadt". Arra lennék kíváncsi, hogy nehéz a kresszviszga? Maga a vezetése a robogónak, nem lehet kiingani, vagy hogy mondjam? Elég veszélyes, ha menet közben kicsúszik a kereke, inkább bele sem gondolok. Másik kérdésem pedig, hogy mennyibe kerül és milyen típusú jogsit adnak majd? Köszönöm ha segítetek!
hát öcsém marha nehéz... felülsz rá mint a nyuszimotorra, csak nem kell lökdösni, hanem huzod a gázt és magától megy... na mind1...
jogsi amugy kb 40 ezer ft rá, nemtudom hány éves vagy, mert ha korba vagy már az autód csináld meg inkább, B kategórával is vezethetsz segédmotort
2012. okt. 14. 10:01
2/12 anonim válasza:
M-es jogsi kell, kb 50ezer összesen és nem nehéz a vizsga ha gyakorolsz és a motorvezetés se nehéz
ha bicikli nem okoz problémát, akkor ez sem fog
2012. okt. 14. 10:01
3/12 anonim válasza:
Én nem vagyok egy nagymotoros de B-s jogsim van és azzal robogót is vezethetek, én eddig egyszer vezettem robogót mert sajnos nagyon kellett egy járgány és csak azt tudtam szerezni. Egyébként az a legegyszerűbb motor fajta, nem tud kicsúszni de azért száguldozni sem kell vele, nagyon nem is lehet:) Amennyire tisztában vagyok a jogsi szerzésével kapcsolatban hogy ott megtanítanak mindenre, tehát a rutinnál megtanulod az alapokat utána forgalomba megtanulod kezelni a helyzetet. Ha még a jogsi előtt szeretnél vezetni vele, akkor vagy egy kihalt úton gyakorolj a haveroddal, vagy egy telken mert ott ugye nem szólhat a rendőr csak egyezzetek meg a tulajjal hogy megengedje mert akkor semmilyen gond nem lehet, aztán meglátod hogy akarod-e vagy nem. Ha van több pénzed és már elmúltál 17 akkor érdemes lenne inkább leraknod a B kategóriát mert azzal megkapod robogóra is automatikusan, és ha esetleg autót kellene vezetned akkor nem kell azzal külön vacakolni. Amennyire tudom a motoros jogsi kb 60-70 ezer körül lehet, ez a sulitól függ hogy milyet találsz magadnak
2012. okt. 14. 10:02
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. okt. 14. 10:13
5/12 A kérdező kommentje:
18 vagyok egyébként.
2012. okt. 14. 10:13
6/12 anonim válasza:
Nem nehéz vezetni és ennél nem kell bedőlni kanyarban. Úgy vedd a kanyart mint a biciklivel.
A kereke csak akkor csúszik ki ha vizes az út vagy salakos, homokos úton mész és bedőlsz kanyarban.
Én 4-5ezer km-t mentem a robogómmal de még nem estem el vele soha.
2012. okt. 14. 10:16
7/12 anonim válasza:
Akkor inkább autóra csináld meg a jogsit mert azzal is vezethetsz robogót. Egyébként olyan mint rgy bicikli csak nem kell tekerni. Húzod a gázt és annyi. Váltós motor már más tészta. De kb 1 nap alatt meg lehet tanulni vele váltani és normálisan elindulni.
2012. okt. 14. 10:21
8/12 anonim válasza:
Azért nem árt robogóval sem kicsit bedőlni (persze nem annyira, mint nagymotorral), én még a bringával is be szoktam dőlni elég rendesen.
2012. okt. 14. 10:32
9/12 anonim válasza:
Nem nehéz húzni a gázt és fékezni, de óvatos legyél azért :)
2012. okt. 14. 11:09
10/12 anonim válasza:
Ha biciklit tudsz vezetni, akkor ezt is! Csak húzni kell a gázt és kész! Ami nekem furcsa volt, hogy indításnál olyan mint az automata kocsi. Húzni kell a féket hozzá (+gyújtást ráadni) aztán az indítógomb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!