Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Létezik, hogy nem tudok...

Létezik, hogy nem tudok megtanulni vezetni?

Figyelt kérdés
8 órat levezettem, és eleg sokszor lefulladok még mindig..főleg ha piros lampanal allunk, és én vagyok az első. Hogyan kell hasznalni a kuplungot és a gázt úgy, hogy biztos ne fulladjak le, és hogy eltudjak indulni egy normalis sebessegben, ne csak lassan?
2012. aug. 7. 01:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudsz tanulni, 8 óra nem sok még. Az oktatódat bátran kérdezd, ő segít. Egyébként úgy indulj el, hogy nyomsz egy kis gázt, majd engeded fel szépen, lassan a kuplungot.
2012. aug. 7. 01:15
 2/8 anonim válasza:
100%

whááá!!:DD üdv honfitárs:DD

nekem 15.órám lesz szerdán.. nekem se megy olyan hű de kafán, de én sose fulladok le.. benzines kocsival vagy? mert azzal tényleg könnyű lefulladni (én diesel essel:P) .. hát szal már mikor vált sárgára a lámpa nyomd a gázt(1esbe vagy), pörög a motor, és utána meg lassan engedd fel a kuplungot és ugy a felső 3madba tartsd meg kicsit (akkor elindul a kocsi)... gázt elengeded, kuplungot benyomod full, és váltasz 2esbe... kuplungot egyenletesen fel közbe pedig már a gázt nyomod a másik lábaddal... hát kb ennyi asszem:DD

2012. aug. 7. 01:16
 3/8 anonim ***** válasza:
lassan engeded fel a kuplungot és gáz-minden kocsinál más nekem most több gáz kell ennél a 3.kocsimnál meg ha pl. körgyűrnél lelassítok még nem áll gurul a másiknál kettőbe raktam és nem fulladt le de itt a 3.-igen érzékeny itt ha 2-be rakom lefullad itt vagy nagyon lassan indul gyorsul fel itt a 3-as kocsinál 1-esbe kell ha már nagyon lassú-gondolom minden kocsinál más neked kell megszoknod
2012. aug. 7. 01:17
 4/8 Pj0tr ***** válasza:
65%

Jeez... Nem mondj ilyeneket neki #2.

Szar az új rendszer. Ha ennyire nem megy a dolog, akkor kérd meg az oktatót, hogy menjetek be a rutin pályára gyakorolni. Vagy válts oktatót. Ha nem lesz sikerélményed, akkor mindig parázni fogsz a vezetéstől és folyton feszélyezett leszel a volán mögött.

Az elindulás:

1) Piros a lámpa - jobb láb a féken, bal a pihenőn.

2) Sárgul a lámpa

3) bal láb kuplung -> 1esbe be.

4) Elkezded engedni a kuplungot, közben átteszed a jobb lábad a gázra és éppen, hogy csak nyomod

5) Ahogy engeded fel a kuplugot érzed, hogy elkezd fogni és mozdulna az autó. Hallanod/érezned kell, hogy mi a szitu a motorral. Bírj vagy esetleg kell még egy kis gáz, de a kuplungot nem engeded még feljebb, csak ha már elindul a kocsi, de utána már megy is a 2es.

Leírva nagyon könnyű. A bonyodalom az, hogy párhuzamosan kell kezelned a bal kézzel a kormányt, jobb kézzel a váltót, bal lábbal a kuplungot, jobbal pedig a gázt. Amit fent leírtam az max 2 másodperc.

És nem lehetetlen a dolog. Tavaly májusban lett meg a jogsim és november óta van kocsim.

Egyébként az oktatód elég paraszt, mert egy kicsi magabiztosságot adhatna azzal, ha segít a saját pedáljaival!!

Nem tudom hány éves vagy, lány vagy fiú, de mindenképpen beszélj az oktatóval a problémádról! Néma gyereknek anyja veri ki a f..át :D

Ha fiatalabb vagy és esetleg a szülők finanszírozzák a dolgot, akkor 2. lépésként velük kell beszélni. Majd jöhet az autósiskola.

Itt nem arról van szó feltétlenül, hogy az oktatód nem jó vagy te vagy túlságosan béna, de lehet, hogy nem vagytok kompatibilisek. Valaki nyomás alatt tud jobban teljesíteni, véres verejték árán valaki másként tanul.

2012. aug. 7. 08:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Vannak akik nem tudnak megtanulni DE ami neked nem megy, arra csak rá kell érezni.

Elég drága dolog lehet ezt oktatóval gyakorolni, meg kicsit csodálkozom is hogy ő nem visz ki a rutinpálya távolabbi részére elindulást gyakorolni. Esetleg ha van a családban aki elmagyarázná élőben + hagyna az autóján gyakorolni valami elhagyatott helyen (sőt ezt akár nagyobbacska udvarban is lehet), akkor könnyebb lenne.

2012. aug. 7. 09:25
 6/8 anonim ***** válasza:

8 óra után még nem dől össze a világ, ha nem vagy Schumacher :P nyugi :)

én nem oktatónál kezdtem az ipart, de bevallom, hogy rekordmennyiségű lefulladást tudtam produkálni. innen ered a kuplungfetisizmusom. sajnos.

ha kapkodok a pirosnál, a mai napig lefulladok, pedig lassan 2 hónapja van jogsim.

menj el az ősökkel gyakorolni. igaz, minden autó más, de meg kell találni, hogy hol fog a kuplung.

a titok abban áll, hogy egyszerre mozogjon a két lábad. az egyiket engeded, a másikat tolod.

sőt, mivel nekünk diesel autónk van, így mostanában azzal szórakozok, h pirosnál csak felengedem a kuplungot szép lassan, aztán nyomok neki egy kövéret :)

aztán pakolgatom neki 4esig.

nagyon jó dolog a vezetés, én imádom. ha jó oktatóval tanulod, akkor te is szeretni fogod, ha köcsög a csávó, akkor váltsd le.

nekem mondjuk azzal is volt egy kis bajom (annak ellenére, h jó srác volt az oktatóm), hogy nem a saját kocsim, ő félti, én meg nem merem úgy gyalázni, nem is lenne hozzá arcom.

amióta a család kicsi kincsét vezetem, egyrészt nem parázok annyira az autókezelést illetően, másrészt meg mégis, hiszen vigyázok rá nagyon, mert ő több mint egy autó. :)

2012. aug. 7. 11:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Lefulladást, úgy tudod elkerülni, hogy lassan engeded a kuplungot nem egészen súrlódási pontig, majd nyomsz neki egy kis gázt(több gázt ha emelkedőn vagy gödörből indulsz)

Remélem tudtam segíteni, ha van kérdésed írj csak nyugodtan privátba, és én válaszolok.

2012. aug. 7. 12:34
 8/8 anonim válasza:
100%

Szia!

Kicsit régi a kérdés, most találtam meg.

A szomorú helyzet az, hogy valóban vannak, akik képtelenek megtanulni vezetni, jómagam is ilyen vagyok: izgulok, idegeskedek, "nem értem" az egészet, elfelejtem (ha egyáltalán tudom :D) a szabályokat, etc.

Én úgy döntöttem, hogy abba is hagyom, mert ezzel csak szívni fogok és a kudarcélményeim sorát gyarapítani.

Remélem neked azért sikerült!

De ha esetleg nem, akkor se keseredj el, mert nem vagy egyedül - nekem sem megy/ment.

2013. júl. 12. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!