Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyűjtsük össze! Hogyan lehet...

Gyűjtsük össze! Hogyan lehet takarékosan vezetni?

Figyelt kérdés
Jó lenne ha össze tudnánk gyűjteni azokat a dolgokat, amiket meg lehet tenni vezetés közben, hogy az autó kevesebbet fogyasszon, a környezetet jobban kímélje. Rengeteg ellentétes dolgot is hallottam, úgyhogy az "én úgy hallottam" kifejezéseket kerüljük. Aki tud jó linkeket, az bemásolhatja! :)
2012. okt. 1. 12:43
 1/9 anonim válasza:
71%

egy tipp: ha városban mész és van egy hosszabb szakasz, ahol lehet 50-nel menni, kapcsolj 5-ösbe, akkor kevesebben eszik a kocsi

22/F

2012. okt. 1. 13:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Gyalogolj. :D
2012. okt. 1. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Egy régi alapmű:

[link]

Ezt kiegészítve, a modern autókat már nem kell pörgetni, a benzineseket sem, én városban 1800-nál már felváltok, mégsem vagyok mozgó akadály. Akár városban is alkalmazhatod, de országúton jelentősebb megtakarítás, ha felgyorsítasz, és a lejtőkön kiveszed üresbe az autót, majd ezt ismételgeted. Ha eleget gyakorlod, egyáltalán nem balesetveszélyes, és akár 1-2 liter fogyasztáscsökkenést is jelenthet (természetesen nagy homlokfelületű autóknál nem alkalmazható).

2012. okt. 1. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

3-as, ez az üresbe kiveszed dolog egész egyszerűen nem igaz!!!!!!

Az összes dízelautóban és az injektoros benzinesekben (az utóbbi 20 évben már csak ilyet gyártottak, de a 25 évesek közül is néhány ilyen), amikor egy bizonyos fordulatszám (általában 1300) fölött elveszed a lábad a gázról, a befecskendezés nem ad benzint a motornak, a fogyasztás nulla. Ezzel szemben ha kiveszed üresbe, az alapjáratot tartani kell, és - igaz, nem sok-, de fogyaszt vele az autó. Ráadásul a dízelekben és az elektronikus pillangószelepes benzinesekben (mostmár mind ilyen) a motorfék sem fogja az autót!

Egy jó link:

[link]

2012. okt. 1. 13:46
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Igen, a fogyasztás nulla, a motorfék meg lassít, mint az állat. Főleg országúton 3500-as fordulatnál. Azt ne mondd nekem, hogy az autó többet eszik, ha 5 kilométert gurulok vele lejtőn, mintha végig állnék a gázon vagy motorfékeznék... Nem véletlenül fogyasztok minden autóval katalógusadat alatt. Ha nem hiszed, tankolj nyudodtan többet.
2012. okt. 1. 13:59
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Mindenkinek bőven eléglenne az 1000ccm-es erőforrás.

Nekem is ezres van,a megengedett legnagyobb sebességet túlteljesíti akár 5 személlyel is.

Viszont amíg az emberek a nagyköbcentis benzinfalókkal próbálják kimutatni a világ felé,hogy ők valójában mennyire masculan férfiállatok,(nőknél sajnos hogy mekkora ribancok)nempedig szürke kisegerek,addig nemérdemes érdemben foglalkozni ilyesmivel.

Ja,de hogy válaszoljak is...XD

A legkedvezőbb fogyasztást minden típusnál /kivéve a hycomat automatákat/ a fordulatszám alacsonyantartásával,illetve a guminyomás rendszeres ellenőrzésével lehet elérni.

2012. okt. 1. 14:40
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Én városban 1500 ford./perc -nél már váltok, 45-50 körül már 5 ben vagyok, és nem erőlködik az autó. (1.6 benzin)
2012. okt. 1. 14:52
 8/9 atilis ***** válasza:

- Rendszeres karbantartás és most nem a különböző adalékokra és tisztítókra gondolok, a levegőszűrőt érdemes akár félévente cserélni, pár ezer forint, de megéri.

- Guminyomást is érdemes legalább havonta, ha nagy hidegek bejönnek, akár hetente ellenőrizni. Nem kell keményebbre fújni a gyári előírásnál, de azt érdemes beállítani, és tartani.

- Súly csökkentés. Tehát, ha valamire nincs szükség, akkor azt vegyük ki, felesleges 2 karton ásványvizet hurcolni, mert elfelejtettük kivenni a kocsiból. De igaz ez másra is. Az újabb autókban már pótkerék sincs.

- Fordulat relatíve alacsonyan tartása. Ez annak a jó, aki olyan helyen lakik/vezet, ahol sík területek vannak, aki hegyvidéken, annak ezt betartani nem lehet.

- Akkor vegyül elő az autót, ha tényleg szükség van rá.

2012. okt. 1. 17:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon hasznosak, a kedvencekbe is teszem! lejtőn lefelé én is sebességbe teszem, mert úgy tartja az 50-et, és ha nem nyomom a féket, nem hővé alakul a potenciális energia. Ha valaki tudja, mi a kivétel, azt várom.
2012. okt. 2. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!