Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha este mér be a traffipax és...

Ha este mér be a traffipax és a rendszámon kivül más nem látszik azt tényleg jogilag meg lehet támadni mert nem látszik az autó tipusa, szine?

Figyelt kérdés
2012. szept. 12. 12:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy nyavalyog mindenki, hogy nem lehet 50-el menni, de amikor meg lefotózzák megint megy a sírás. Fizesd be a bírságot és legközelebb ne hajts gyorsan. Szerintem csak akkor tudod kidumálni, ha előzőleg bejelentetted a rendszám eltűnését. Így utólag már nem nagyon tudsz mit tenni, szerintem.
2012. szept. 12. 12:59
 2/20 anonim ***** válasza:
Ha a rendszám lopása nincs bejelentve, akkor egyértelmű, hogy a rendszám a te kocsidhoz tartozik, nem tudsz mit tenni. Tedd kapcsolhatóra a rendszámvilágítást, így fotózni éjszaka nem tudnak.
2012. szept. 12. 13:04
 3/20 anonim ***** válasza:

"Tedd kapcsolhatóra a rendszámvilágítást, így fotózni éjszaka nem tudnak."

Csak jelzem: a XXI. században vagyunk, Hahóóó...

2012. szept. 12. 13:12
 4/20 A kérdező kommentje:
Sajnos első rendszám de azért kösz, meg látszik igy is úgy is
2012. szept. 12. 13:15
 5/20 anonim ***** válasza:

Meg lehet támadni, csak nem sok értelme van. A traffipax fotója tárolja a készítés helyét és idejét, tehát neked azt kellene bizonyítanod, hogy a kérdéses időben az autód nem ott volt, ahol fényképezték, a rendszáma viszont valahogyan odakerült. Mindezt úgy, hogy te észre sem vetted, mert nem jelentetted be a rendőrségen, hogy akár az autó, akár a rendszám eltűnt volna. Utána pedig az autó a rendszámával együtt hiánytalanul visszakerült hozzád.

Nehéz ezt úgy alátámasztani, hogy hiteles legyen. De ha nagyon akarod, el lehet indulni abba az irányba, hogy a te autód végig otthon, hiánytalanul állt, csak azok a gonosz rendőrök készíttettek egy másik rendszámot, ami pontosan olyan, mint a tiéd, felszerelték egy civil autóra és azt fényképezték le. Ezt is problémás bizonyítani.

A kapcsolható rendszámvilágítás pedig nem biztos, hogy megoldás az ilyen helyzetekre. A rendszámtábla fehér felületei fényvisszaverőek, így külső fényforrással megvilágítva is jól olvasható éjszaka a rendszám. Hogy van-e vakujuk a mostanában használt lézeres sebességmérőknek, azt nem tudom (a Multanováknak volt, a Skodák bal oldali ködlámpája helyén villant, roppant kellemes is volt éjszaka), de ha bárhonnan fényt kap a rendszám (akár a mögötted haladó tompított fényszórójától is), akkor már gyönyörűen látszik minden.

2012. szept. 12. 13:16
 6/20 anonim ***** válasza:
Ha jóltudom,64 Kmh-ig még nincs objektív felelősség,tehát nemvagy köteles a csládtagodra terhelő vallomást tenni...
2012. szept. 12. 14:08
 7/20 anonim ***** válasza:

"Ha jóltudom"

Nem jól tudod.

2012. szept. 12. 14:25
 8/20 anonim ***** válasza:
44%

Talán azért "nyavajog" mindenki mert abnormális sebességkorlátozások vannak! 90kmh-val menni az országúton??? Nyilván egy Daewo Matiz-al ez egy teljesen normális tempó, de képzeld bele a helyzetembe magad. Van egy nagy méretű kombi autóm, diesel 320Le-s. Próbálj meg vele 90kmh-val haladni! Mentem Daewo Matizzal is Pestre és mentem a sajátommal is. A Daewo-val 2.5 óra az út, az enyémmel 1 óra 26 perc...

Kérdezőnek tudom ajánlani a Laser Interceptor nevű szerkezetet, 100%-os biztonsággal működik, imádom évek óta!:) Autó mérettől függően kell a fejek mennyiségét és elhelyezését variálni, de a legtöbb esetben teljesen JTG lesz az autó, de minimum 2km-ről figyelmeztet, hogy mérnek!

2012. szept. 12. 14:29
 9/20 A kérdező kommentje:

Sajnos ez igy van sok esetbe lehetetlen betartani pl ahol engem bemértek (kis foktő) este nem is lehet látni a település táblát rendesen és kb 100 m mész bent utána vége. Persze hogy oda állnak be mérni. Meg persze a 30 as táblákhoz. Aki sokat utazik az ugyis bele fut és én se szoktam halytani főleg lakott területen ,de ezek az autókkal már tényleg lehet lakott területen kivül 90 nél is többel menni BIZTONSÁGOSAN.

Én is beszerzek valamilyen előre jelzőt inkább fizetek a boltba mint mint az államnak ,hogy tömjem a sok majom zsebét. Köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 12. 15:08
 10/20 anonim ***** válasza:

Erre a meg tudok állni biztonságosan, kíváncsi lennék. Sok ilyen baleset volt, mert valaki azt hitte...

#8! Már potyognak a könnyeim, hogy nem tudsz lassan menni, akkor városban is tolod 90-el? Ha ennyi pénzed van autóra, akkor ne rinyálj a büntetések miatt! Bár, ha rajtam múlna én bizony bevonnám egy fél évre a jogsidat és akkor rinyálhatnál a vonaton, hogy nem járod meg az utat másfél óra alatt.

2012. szept. 12. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!